woensdag, september 12, 2012

Mijn eerste creaties met PANPASTEL

Ik had de laatste tijd al heel veel gehoord over de PanPastels, een soort van pastelkrijt, maar dan in een rond doosje.  Ik had Diny het zien demonstreren op de beurs in Den Bosch, maar er stond zodanig veel volk rond te kijken, dat ik dacht van: ik zie haar binnenkort, ik vraag het haar dan wel nog een keertje!
Vorige week kreeg ik dan een starterssetje binnen van de groothandel.  Héél leuk om eens zoiets te krijgen, het is dan ook de eerste keer dat ik zo'n "staaltje" kreeg.  Ik hoopte dat het mijn kleurtjes zouden zijn, maar helaas bleek het dus felgeel en felrood.  Tja, niet meteen de kleuren die ik meteen zou nemen.
Zaterdag heeft Diny tijdens de Copic cursus kort even getoond hoe je hiermee moet/kan werken.
Mijn handen jeukten al een hele tijd om ermee aan de slag te gaan, en vanavond is het dan eindelijk gelukt!!!
Ik heb deze kaartjes zonet gemaakt.
Het middelste kaartje is gestempeld met Versamark inkt, even laten drogen en dan met het sponsje het pastelkrijt erop aanbrengen.  Ik heb wat geprobeerd om rond de stempel wat kleurvariatie te krijgen.  Deze kleuren mengen ontzettend goed.  Ben wel tevreden over het resultaat!


En voor de volgende kaartjes heb ik gebruik gemaakt van masks, en heb ik er met het sponsje overgegaan.  Hierdoor heb je helaas wel dat het sponsje wat rapper kapot gaat, maar het resultaat mag er zeker zijn!!!
Ik heb er deze achtergronden mee gemaakt, de stempelafdrukjes had ik nog liggen. En zo kan ik dus een paar snelle kaartjes maken! 

Ik ben alvast overtuigd van het gebruik van de PanPastels, ik heb al contact met de groothandel!!! Nu nog beslissen welke kleurtjes we gaan indoen (er zijn er maar liefst 80...) en dan kunnen jullie ook gaan experimenteren!

4 opmerkingen:

Rose zei

amai...je nieuwe spulletjes lukken toch aardig hé?Mooie kaartjes...

Veerle - A colored mind zei

Super kaartjes, die middelste is heel mooi gelukt. Ik heb hier groene tinten liggen ( en bruin-oranje-grijs en blauw) om mee te experimenteren. Vandaag al eensiets geprobeerd maar morgen gaan we verder. Kleuren kiezen...moeilijk ...

Lotte zei

Hey Vicky,

een hobby houd nooit op he weer iets nieuws en daar nog iets nieuws,... Ik vind het tweede kaartje het mooiste.

Doe zo verder zou ik zeggen:-)

Groetjes Lotte

Isabelle zei

leuke creaties. tof , ziet er echt wel leuk uit om mee te werken. spannend...