maandag, mei 28, 2007

Verslagje Eurocrop

Hier komt ie dan, het verslagje van afgelopen weekend op de Eurocrop.

Op vrijdag had ik met Vanessa afgesproken om bij haar te slapen, zodat we 's morgens dan meteen door konden gaan naar de kazerne van Peutie. Uiteraard moesten eerst de konijnen geshowd worden, Speedy had er niet zoveel zin in, en verstopte hem in de haag, maar allé.

Onderweg honderuit verteld over vanalles en nog wat, en eenmaal thuis gekomen, moest Vanessa nog de laatste hand leggen aan haar T-shirt, er was namelijk een wedstrijd voor het mooiste T-shirt of schort. Daarna heb ik haar in ruil voor de overnachting nog een workshop gegeven, namelijk hoe je een sterboekje in elkaar moet zetten.
En 's morgens was het dan eindelijk de grote dag, na maanden wachten. Ik was wel een beetje zenuwachtig, want stel dat je het Frans niet zal begrijpen en zo. Eerst en vooral mochten we onze zakken gaan ophalen, namelijk een leuke goodiebag en ook onze workshoppakketten.

Om 10u ging dan de eerste workshop van start, namelijk 100% papier van Elodie. Het was dus een layout in verschillende laagjes, typisch haar stijl, en er werd enkel en alleen papier gebruikt. Op zich al een hele uitdaging. Maar ik vond het resultaat zeker de moeite, en ook haar rondjes vond ik tof gedaan.

Deze heb ik ongeveer af gekregen. Daarna mochten we aanschuiven bij de bekendste naam, namelijk Céline Navarro. Ik had al vaker op haar blog gekeken naar voorbeelden, en het freestylen leek me wel leuk, maar om er zomaar aan te beginnen, dat was iets anders. Deze workshop was in feite Mixed Media, om collages en zo te leren maken. Céline gaf ons enkele tips en toonde voor hoe zij het deed, en dan was het aan ons om iets in elkaar te steken.Onder het goedkeurend oog van Helga & Kim


En ik heb mijn versie laten signeren en hieronder zie je het resultaat van mijn Mixed Media!

Dan was het tijd voor de lunch, hoog tijd want ik begon al serieus wat honger te krijgen. Een enorme pot soep met massa's ballen stond ons op te wachten. Maar ja, de pollepel die erbij hoorde was al even enorm, en het was een heel karwei om je bord te kunnen vullen...

Na het middageten was het weer tijd voor een heleboel workshops. De volgende was Métal, gegeven door Karine, en ze toonde hoe je je eigen embellishments kan maken. Het idee was leuk, maar je moest alles doen zoals zij, er was dus weinig ruimte voor eigen inbreng, maar bij momenten hebben Vanessa, Krisje en ik gegierd van het lachen, vooral met "à cheval", blijkbaar een Franse term om iets over 2 dingen te kleven om de naad te verdoezelen... Dat is alleszins eentje die zal bijblijven, dat paard!

Volgende workshop was bij Manuela, namelijk ATC's maken met paint dabbers en alcoholinkt. Hier heb ik geen foto's van, het idee vond ik wel leuk, maar wat doe je met ATC's als je die normaal gezien niet maakt? Ik heb 4 gelijkaardige gemaakt en op een blad cardstock gekleefd, er zal ooit wel een keer een foto bij passen denk ik!

En als laatste van de dag had ik BOT ofte Book of Tags door Gauxanne, een prachtig boek op basis van boterhamzakjes en mooi Basic Grey papier. Alleen de uitleg kon heel wat beter, want ze praatte ten eerste heel stil en ten tweede stond ze zo altijd bij hetzelfde groepje, waardoor ik contstant moest spieken bij mijn buurvrouw die op haar beurt ook bij anderen moest kijken, met als gevolg dat we een paar dingen verkeerd gedaan hadden door het gebrek aan uitleg...


Na het avondeten (niet zo heel lekkere spaghetti) was het tijd voor de cropavond, maar die is nauwelijks kunnen doorgaan. Want Karine had een workshop voorzien die in feite véél te lang was om in het anderhalf uurtje te doen, waardoor ze de basis van het miniboekje heeft laten maken op zaterdagavond. Wij hadden niet zoveel zin om en masse een workshop te gaan volgen, en gelukkig zat er een werkbeschrijving bij, zodat we die zonder al te veel problemen op onszelf hebben kunnen maken.
En daarna terug naar Vanessa's huis, nog zitten kletsen tot een gat in de nacht en 's morgens weer paraat voor de volgende workshop, gegeven door Emma onder het motto Shabby Chic, dus lekker distressen. Deze dame was heel geduldig en heel vriendelijk om alles uit te leggen, wat niet altijd het geval was bij de anderen, maar ja. Ik vond het jammer dat ik de zaterdag geen workshop van haar gevolgd had, maar dat weten we dan weer voor de volgende keer!

Daarna was het weer de beurt aan Céline, ditmaal freestylen! Daar had ik dus naar uitgekeken, om er eindelijk zelf eens aan te beginnen. Het principe was weer hetzelfde als de eerste keer: ze toonde voor hoe het moest, en dan weer zelf proberen!

En Krisje keek mee over de schouder van Celine...

En ook Vanessa zag dat het goed was!

Het resultaat van mijn freestyle werk hebben jullie al in een vorige post kunnen zien!
Misschien is geheel freestylen niet echt mijn ding, maar ik heb zeker een aantal elementen opgenomen die ik meer zou willen gebruiken in mijn scrapbookpagina's! En de reacties op mijn eerste freestyle stappen waren toch héél positief, dus ik ga op zoek naar een mooi evenwicht tussen de twee!

Na de lunch stonden nog 3 workshops op het programma, de eerste was Couture van Manuela, waar we met stof en alcoholinkt aan de slag gingen.

Dan volgde de Watercolor workshop van Karine, waar we dus de avond voordien al aan het miniboekje gewerkt hadden, dus restte ons enkel nog het schilderen, wat ik ook weer een ontzettend leuke techniek vond! Geen foto's deze keer, omdat deze allemaal op de werkbeschrijving stonden.

En we sloten het weekend af met wie we begonnen waren, namelijk Elodie met haar Album boite, een schitterend album met héél wat werk, we zijn er enkel in geslaagd het prototype af te krijgen, dus niets van opvulling of zo. Maar het was echt wel een schitterend project, weer helemaal in haar stijl!
Uiteraard mocht ook een groepsfoto van de Vlaamse delegatie niet ontbreken! Vanessa zag het al helemaal zitten om alleen te poseren met haar "diplome" van het weekend. Sorry meiske, ik kon het niet laten! :-)

Geen opmerkingen: