zondag, oktober 01, 2006

Kustmarathon

Naast voetballen loopt Wim ook nog graag. Gelukkig niet achter andere vrouwen, maar allé.
Samen met nog anderen van z'n werk besloten ze deel te nemen aan de kustmarathon, maar dan als aflossingsploeg.

Dus in totaal moest 42km afgelegd worden tussen De Panne en Oostende, en elk moest een verschillende afstand lopen. Hoeveel is niet echt duidelijk op dit moment, omdat de officieel doorgegeven afstanden tijdens het lopen niet bleken te kloppen.

We hadden om 9u30 afgesproken op de parking van Artilium, om dan met 2 auto's door te rijden naar de Westkust, een regio waar we nog niet veel geweest zijn. Even tijd nemen om alle attributen uit te delen en een groepsfoto te maken. En dan konden we vertrekken.

Eenmaal in De Panne aangekomen vonden we vrij dicht bij de start een parkeerplaats, en was het tijd om een terrasje te doen. Geleidelijk aan moesten een paar deelnemers ons verlaten, omdat ze met bussen naar de verschillende aflossingspunten vervoerd werden. Wim mocht als eerste starten voor een plaatselijke ronde, officieel van 4.3 km maar het was waarschijnlijk iets van 4.8km Aan de start was het uiteraard verschrikkelijk druk, maar Wim was in opperste concentratie...

Rond 12u begon de groep geleidelijk aan door te schuiven naar de start, en toen het parcours vrijgegeven was, weerklonk het startschot en vertrok de hele meute.

Toen ze vertrokken waren, wandelden we naar de andere straat, waar de aflossing zou plaats vinden. Daar stond Erik al vol spanning te wachten. Eerst kwamen heel wat marathonlopers en al een paar van de aflossing voorbij. En na zo'n kleine 20min was het dan tijd voor Erik om verder te lopen met het blauwe lintje.
Dan ging het weer snel richting auto om een deel van de anderen te gaan oppikken. En omdat het parcours voornamelijk tussen zeedijk en grote baan lag, besloten we om af en toe langs het parcours te stoppen om de andere leden van de ploeg aan te moedigen. Alleen bij Alexandre waren we er niet in geslaagd, en dus ook geen foto's. Maar wel nog een paar mooie impressies:
En op de laatste post was iedereen verzameld om onze laatste loper Dirk aan te moedigen.
Daar bleven we nog even napraten, en dan konden we richting Oostende vertrekken. En uiteraard weer een groepsfoto met de "medaille" als aandenken van de deelname. Uiteindelijk heeft het team "De vedetten" de marathon gelopen in 3u 4min 41sec en waren uiteindelijk 29ste in het klassement van de aflossingsploegen en 7de van de bedrijfsploegen die deelnamen.
Dus al bij al een heel mooie prestatie! En nu gaat Wim verder trainen voor de 10km, 20km en/of de halve marathon...

Geen opmerkingen: