donderdag, november 29, 2007

Creanijn Schetsen - oproepje voor medewerkers

Voor de layoutworkshops ben ik druk bezig met het maken van schetsen. Helaas ben ik door tijdgebrek er nog niet in geslaagd om schetsen op de website te zetten. Je vindt wel al een aantal schetsen hier op mijn blog.

Ik vind het ontzettend fijn om met schetsen te werken, en wil die ook graag met jullie delen. Daarom heb ik het idee om een schetsenblog te openen, waar je wekelijks een schets op kan terugvinden, met een aantal voorbeelden. Maar dat kan ik uiteraard niet alleen… Vandaar dat ik even een oproep lanceer onder de lezers op min blog. Ik ben op zoek naar een aantal mensen die op vaste basis een layout willen maken voor de schetsenblog.

Ik zou graag een 6-tal vaste mensen willen “aanwerven” om per maand 2 layouts (of meer) aan te leveren, maar er is zeker ook plaats voor “gastdesigners”.

Ik zou de blog graag per 1 januari van start laten gaan, dus als je interesse hebt om hieraan mee te werken, dan hoor ik het graag van je op info @ creanijn . be

Je kan je kandidaat stellen tot 10 december, en dan maak ik een selectie. Vergeet ook zeker niet een paar van je layouts te tonen. Zowel beginners als gevorderde scrappers zijn welkom!

O ja, nog even vermelden dat ik jullie niet kan betalen voor jullie werk, maar alle “designers” zullen een vaste korting krijgen in de shop.

zondag, november 25, 2007

Een vreemde klant in de Creanijn Shop

Vandaag kwam er een vreemde bezoeker langs in de shop, vandaar even mijn fotoverhaal.


Goeiemorgen Creanijn, mijn naam is Speedy en wil ook beginnen met scrappen.


Wat is dit? Ah, een papiersnijder. Ben je het zeker? Kan ik dit niet voor iets anders gebruiken?


Als glijbaan bijvoorbeeld?

En dit doosje, dat lijkt me ook wel handig om dingen in te steken. En paperbags! Fantastisch, daar doe ik er een paar van mee, kan ik een mooi miniboekje maken over mijn vriendjes.


Ook even kijken bij de tijdschriften of er daar wat leuks tussen zit, inspiratie kun je altijd wel gebruiken!


Moet ik hier een winkeldoosje nemen om mijn materiaal in te leggen?


Ik wil heel graag deze Silent Setter, maar het is een beetje te zwaar om het op te rapen...


En hoeveel moet ik nu betalen? Zijn keuteltjes ook OK?

Vanmorgen keek Speedy zo beteuterd toen ik het hekken tussen de keuken en living dichtdeed om te scrappen. Vandaar dat ik besloten had om hem overal beneden te laten rondhuppelen. Hij sprong onder andere in de zetel, en vandaar op de salontafel (waar de tijdschriften stonden voor de koopzaterdag van gisteren). En voor de rest heeft hij zich het meest van de tijd dicht bij mij genesteld, in de hoop van veel aaitjes te krijgen (wat hem ook lukte, wie kan er weerstaan aan zo'n lieverd!), met leuke foto's tot gevolg!

Ben weer goed op dreef! (Challenge #59-78)

Zo, mijn album van Praag is eindelijk af. Het was mijn doelstelling voor dit weekend, en na dus heel wat uren doorwerken is het nu zo ver! Meteen ook mijn allereerste reisalbum dat ik volledig afgewerkt heb, want zowel van Mexico, Thailand als Tanzania moet er links en rechts nog wat aan gedaan worden.
Nu, een aantal layouts waren al zo goed als af, soms moest ik nog de tekst erbij schrijven, of voor opvulling zorgen (lees: een doodle stempelen) en zo meer. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo genoten heb van het scrappen als dit weekend! Vooral omdat er dus een resultaat is: een album van 50 bladzijden over onze reis naar Praag vorig jaar in de herfstvakantie. Mijn doel is om mijn albums van dit jaar toch een beetje sneller af te krijgen!
Hou je vast, want hier komen 30 layouts!


Deze layout was al af, ze maakte deel uit van de albumworkshop die ik in de zomer gegeven heb. Telt niet mee voor de challenge, want het papier kwam toen uit de verkoopbakken.



Dit is er wel eentje van dit weekend, en geloof het of niet, maar ik heb enkel restjes papier hierbij gebruikt. Zo heb ik er wel nog meer gemaakt vandaag. Bovendien ook weer met een interactief element, waar je dus verschillende foldertjes vindt. Nummer 59 en 60 van de Challenge!


Deze layouts van de Karelsbrug was ook al een eeuwigheid geleden gemaakt, maar nu pas dus helemaal afgewerkt met de swirl. Vreemd dat de rechterfoto zo rood is, nochtans op hetzelfde moment gefotografeerd...


Ook weer eentje van dit weekend, met enkel en alleen papier uit mijn uitgebreide restjesvoorraad. Een mens verzamelt zoveel restjes, en op den duur heb je d'er zoveel, zodat er maar één iets opzit: OPGEBRUIKEN! En dat heb ik dus vandaag gedaan, ik heb voor de layouts die ik gemaakt heb, slechts 2 vellen gebruikt uit mijn voorraad. En ik heb ook de handgeschreven journaling meer en meer ontdekt, vind het wel leuk om dat een keer af te wisselen met mijn vooral computerjournaling. Uiteraard telt dit ook mee voor de challenge: nummers 61 en 62!


Deze layout had ik dinsdag na de layoutworkshop nog afgewerkt, de basis was tijdens de workshop gemaakt. Maar ook weer met papier uit mijn voorraad, bijgevolg dus nummers 63 en 64 van de challenge!


Deze heb ik ook in de loop van de week gemaakt. Had namelijk heel wat detailfoto's van de kerk, zodat ik daar ook een aparte pagina aan gewijd heb. Voor de challenge wordt dit dan 65 en 66!


Ik vermoed dat het papier van deze layouts uit een of andere goodiebag komt, maar niet heel recent denk ik, dus daarom reken ik het ook wel bij mijn voorraad papier. Als je iets krijgt, mag je dat wel gebruiken denk ik voor de challenge. Of toch niet??? Bij de gele is de gestempelde titel niet zo goed uitgekomen, maar ja. En ik heb zowaar ook een roze layout gemaakt gisteren! Het gaat goed met de challenge hoor, dit zijn de nummers 67 en 68!


Voila, geloof het of niet, maar ook enkel met restjes papier gemaakt. Je zou versteld staan hoe veel leuke combinaties je kan maken hiermee! Op de eerste layout ook weer mijn journaling handgeschreven, op de rechterpagina heb ik ook het foldertje eens prominent in de kijker gezet (want ik had helemaal geen foto genomen van die toren, stel je voor...) en vastgezet met fotohoekjes dat ik ook eens hier of daar gekregen heb. Nummers 69 en 70 voor de Use up your Stash challenge (en dat ben ik goed aan het doen!)


Voor deze spread van vandaag heb ik wel 2 nieuwe vellen moeten nemen uit mijn voorraad, want ik had geen passend kleur bruin meer over, ik had ze allemaal al opgebruikt bij de andere layouts. Nu ik mijn layouts bekijk, valt het me op dat ik heel veel panorama-foto's gebruik. Deze is een samengestelde van het zicht die we vanop de toren hadden, toch wel goed gelukt zo vind ik zelf. Pano's zijn ook mijn dada op scrapbookgebied, net als de alfabetten (maar dat wist je waarschijnlijk wel al zeker???) Nummertjes 71 en 72!


De layout dateert ook van deze zomer. De rechterkant was "af" met foto's, maar ik wist nooit wat ik met de linkerpagina aan moest. Maar gisteren kreeg ik dus een ingeving, met dit als resultaat. Ook weer voor het eerst sinds lang eens lintjes gebruikt op mijn layouts. Moet er vaker aan denken, want heb er ook nog een mooie voorraad van. Was ook papier uit de winkel die ik hiervoor gebruikt heb, dus geen extraatje voor de challenge helaas...


Deze layout lag ook al langer klaar van een of andere editie van de layoutworkshop, en ook de foto's zaten erbij, maar dus pas dit weekend ze opgekleefd en verder afgewerkt. Ook weer een paar vellen uit mijn voorraad gebruikt voor deze nummers 73 en 74!


Weer eentje van deze zomer, waar ik eindelijk de journaling voor geschreven heb!


Ook eentje van de layoutworkshop, maar ook met nieuw papier. En daarom heb ik voor de opvulling rechtsonder een van mijn nieuwe stempetjes gebruikt die ik vorig weekend op SAG gekocht heb. Want al mijn nieuwe spulletjes mag ik niet gebruiken op layouts voor de Challenge, maar dat wordt dan voor mijn volgende reeks van 100 denk ik!


Van het poppentheater had ik massa's foto's. Er waren ook heel wat mislukte bij, omdat het poppetje juist bewoog en het dus wazig was. Maar op deze layout dus een selectie van de goeie. En ook weer had ik de layout tijdens een layoutworkshop gemaakt, en nu dus eindelijk de foto's erbij gedaan. Het strookje roze aan de binnenkant komt ook uit mijn restjesbak. En dan zitten we aan nummer 75 en 76.


Dit zijn de laatste layouts van het album. Een beetje vreemd is het feit dat de layout van het gebouw van de opera na de foto's van de voorstelling zelf komt, maar het was nu eenmaal een alleenstaande pagina, dus kon het niet anders. En als laatste nog een mooie foto van mezelf en dan is het albumpje uit... Ook weer enkel en alleen restjes opgebruikt! Vooral met panoramafoto's spaar je heel wat papier uit hoor, er hoeft toch geen papier achter te zitten. En zo zit ik dus na een weekendje hard doorwerken weer aan nummer 78 van de challenge. Het einde komt stilaan in zicht!

By the way, ik probeer in december weer mijn website weer aan te vullen, zodat je een mooi overzicht krijgt van heel het album. Nu staan ze dus hier en daar verspreid in diverse post, en netjes door elkaar. En nu op naar Alaska ('t is te zeggen, ik blijf helaas thuis, we gaan het met de foto's moeten doen)! Over foto's gesproken, dat doet me eraan denken dat ik nog dringend foto's moet gaan bijbestellen, dat zal een werkje voor morgenavond worden denk ik!

donderdag, november 22, 2007

Een weekendje scrapbookplezier

Afgelopen weekend was het weer zover: SCRAP-A-GANZA. Dat is altijd iets om naar uit te kijken, want dan zit ik eens aan de andere kant en volg zelf workshops in plaats van ze te geven. Elk jaar geven ze in november een "kleine" editie, en van zodra het nieuws kwam wanneer het was, heb ik me weer meteen ingeschreven. Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik een "die-hard" ben...

Normaal gezien vertrek ik op vrijdagavond al naar Nederland, gewoon omdat ik dan uitgeslapen aan het weekend kan beginnen. Want zoals steeds boek ik me bijna volledig vol, kwestie van zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Maar helaas moest Wim op vrijdagavond schaken, dus zouden we pas daarna vertrekken. Gelukkig duurde zijn partij niet lang, en konden we om 22u30 al richting Haarlem vertrekken, toch zo'n 3 uur rijden. Bij Antwerpen ben ik in slaap gevallen, en bij Schiphol weer wakker geworden. Anders moet ik altijd co-piloot spelen, maar we hadden de GPS van het werk in bruikleen, dus ik kon een dutje doen. Zonder al te veel problemen raakte ik dus eindelijk rond 1u 's nachts in het hotel. Ik ging naar de balie om in te checken. Nou, wat keek die jongen vreemd, om op zo'n uur nog te komen inchecken. Helaas vond hij mijn naam nergens terug in de computer! Wat? Ja, ok, hij bleef maar tokkelen en tokkelen, maar zonder resultaat. Dan had hij het lumineuze idee om de gastenlijst af te printen en mij te laten kijken (weliswaar omgekeerd, maar kom, kwestie om de privacy van de andere gasten te respecteren zekers?) of ik al dan niet mijn naam zou zien. OK, gevonden, oef! "U staat niet geboekt voor deze nacht..." Wat? Ik heb nochtans een diva-pakket, dat is met 2 overnachtingen. Goed, en nu? De kamer was vrij, dus ik kon gelukkig eindelijk na 1u30 richting mijn kamer vertrekken. Nog even het uurwerk gezet voor 's anderendaags, en het duurde niet lang voor ik weer in dromenland was.

Om 7u liep de wekker af, een lekkere douche genomen om fris de dag te beginnen, en dan op mijn gemakje naar het ontbijt. En dan gaan aanmelden, goodiebag in ontvangst nemen en lekker terug naar de kamer om te kijken wat er allemaal inzat. Het leukste was de tas zelf, en een limegroen album. Limegroen! Joepie, favo kleurtje! En dan nog wat papier, niet allemaal mijn ding en nog een paar kleine embellishments. En dan nam ik mijn tote en schoudertas en ging naar de lobby om de anderen op te wachten. Helaas bleken ze geen enkele workshop met me samen te hebben op zaterdag, ze hadden allemaal hetzelfde programma genomen. Maar niet getreurd, er waren nog genoeg momenten waarop we elkaar zouden zien.

Mijn eerste workshop was Moving Transparent Mini Album, door Karen Burniston voor 2 sessies. Het was een heel fijn project, iets helemaal anders om zo met acryl te werken. En uiteraard zaten er weer een paar leuke ideeën in van haar kant. Ik heb het albumpje zo goed als af gekregen tijdens de workshop zelf, de laatste twee pagina's waren niet af, maar dat heb ik dan 's avonds tijdens de crop gedaan. En bovendien was ik sneller in het restaurant dan de anderen, dus heb ik maar plaats voor ze gehouden. Ik moest me namelijk haasten, want ik had maar een halfuurtje om mijn innerlijke mens te verstevigen.

Na de middag geen tijd hoor voor een siesta, helemaal niet, want er stond om 13u30 alweer een nieuwe workshop op het programma, ditmaal Blonde Elves door Dyane Reavly van Blonde Moments. Ik kende ze helemaal niet. Meestal kies ik mijn workshops op basis van namen, en niet op de inhoud. Nu ja, inhoud, daar wordt er meestal niet te veel over prijs gegeven in de beschrijving op de SAG site. Maar toen ik het papier zag, dan wist ik het al, helemaal mijn ding niet. Het was de bedoeling een roze tasje te maken met divers papier nadat het geschilderd was, om dan allerlei kerstornamenten en tags in te steken. Tijdens de workshop konden we ook de Ellison Big Shot uitproberen, dat is de iets grotere broer van de Sizzix. We hadden karton in ons pakket zitten, en ik ging lekker stansen toen mijn doos ongeveer af was. Die man had zo'n fantastisch alfabet mee, dat ik me niet kon inhouden om een heel alfabet chipboard te stansen... En de tweede sessie heb ik maar voor bedankt, heb mijn spullen gepakt en gaan shoppen.

De volgende workshop op het programma was 3D Doodle, maar ik moet toegeven dat er niet veel 3D en ook niet veel doodle aan te pas kwam, maar het was wel een ontzettend leuke workshop. Voor het eerst weer eens een workshop met layouts. Daar gaat het toch tenslotte om bij scrappen? Ik hou helemaal niet van zoveel ruimtelijke projecten... De twee dames van Imaginicense, gekend van hun bloemen, verzorgden deze workshop, met leuk papier en lekker veel bloemen. We kregen trouwens nog wat extra bloemen, die heb ik aan mijn tote gehangen. Ze hadden geen groene, dus heb ik maar witte genomen.

Dan was het weer tijd om te gaan eten met z'n allen, en toen had ik nog één workshop, Keep a lid on it, een leuk klein projectje. Het was helemaal in het zwart-wit, en het was een klein boekje in een doosje. En ik was ook weer vrij snel klaar, en we mochten ook kwijlen bij de mooie producten van Luxe Designs, ze had ze mee om te laten zien. Er was één rubon die ik graag zou willen, namelijk een groene over reizen, maar ze waren pas nieuw in Amerika, dus hier helaas nog niet te krijgen.

Ik ontmoette de anderen (by the way, het waren Martine (Scrapmartine), Els U (Prutske), Gwen (Udofan) en Kelly) in de workshopruimte, waar ze druk bezig waren met hun kerstkaarten uit een workshop af te werken. Ik verveelde me wat, en heb dan eerst maar mijn transparant boekje afgewerkt, en dan met de restjes van de workshops van de dag heb ik een layout gemaakt. Er was namelijk ook de mogelijkheid om je foto's af te printen, en na heel veel vijven en zessen was het eindelijk gelukt. Ik heb namelijk een Sony camera, en die hebben andere kaarten, en die pasten niet op die Epson printers. Maar uiteindelijk met kabeltjes en laptops was het toch gelukt. Nu, de meeste lesgeefsters staan er niet al te best op, maar ik wou ze niet storen door te flitsen tijdens de workshop. En toen ben ik op handtekeningenjacht gegaan om de lesgeefsters te laten tekenen. Met dit als resultaat:

In de cropruimte was er ook nog de trekking van de tombola, en voor het eerst heb ik een keer geen lotjes gekocht, ik gaf mijn geld liever uit aan scrapbookmateriaal waar ik iets mee ben. En er waren ook nog spelletjes, maar we besloten om niet te lang te blijven en ik dacht dat we rond 23u30 richting kamers getrokken zijn.

En toen hebben Martine, Els en ik nog liggen tetteren over vanalles en nog wat tot ongeveer 1u 's nachts. Toen vond Martine het welletjes, en we deden het licht uit. Met als resultaat dat we dan nog een uur in de donker hebben liggen tetteren. Uiteindelijk vonden we het goed genoeg geweest, en besloten we te gaan slapen. Nu ja, slapen, tegen 4u lag ik weer klaar wakker, want Els had een "versnofte" neus en maakte nogal wat lawaai (sorry Els :-)) Plots deed ze iets heel raars, en Martine (die ondertussen dus ook wakker was geworden) en ik schieten allebei in de lach. En Elske die komt wakker en zegt doodleuk:"Heb ik iets gemist?" Wij nog meer gieren van het lachen natuurlijk. Hopelijk lagen de buren ondertussen goed te slapen, want ik vrees dat we nogal
wat lawaai geproduceerd hebben! Na het nachtelijk voorval zijn we weer met zijn allen in slaap gesukkeld, tot om 7u onze wekker afliep. Het "toiletteren" verliep vrij vlot en snel, en dan was het inpaktijd. We zaten gelukkig op de benedenverdieping, en de auto stond bijna voor ons raam, dus het was makkelijk om alles in de auto van Martine te gaan doen. En dan weer gaan ontbijten en wachten op de eerste workshop van de zondag, en we zaten gelukkig de hele ochtend met z'n allen samen.

Dat was My favorite things, een volledig album met 18 pagina's maken, met materiaal van DieCuts with a View. Maar spectaculair was het niet, alleen de zak met materiaal was wel de moeite, maar de workshop bestond erin om gewoon volgens hun idee de voorgesneden stukjes papier te kleven. Nu, dat kunnen we ook thuis doen. Na een twintigtal minuten hielden we het voor bekeken, en verlieten de zaal. En ik moet zeggen, heel wat mensen deden hetzelfde, en ik vroeg me af hoeveel mensen er effectief de 2 sessies volgehouden hebben...

En dan stond er weer een workshop van Karen Burniston op het programma, zij heeft altijd zo van die superfantastische interactieve dingen, en ook nu was het weer het geval. Alleen hadden we veel te weinig tijd om het project af te werken, maar kom.

Na de middag zat ik weer alleen voor de workshop She's got plans. Het was dus de bedoeling een kalender te maken met diverse verftechnieken, maar er zat in feite niets nieuws voor me tussen, waardoor ik besloot om gewoon het pakket mee te nemen en in de cropruimte te gaan zitten. En daar heb ik nog wat geshopt en ook nog een make and take gevolgd om een kerstkaartje te maken, maar daar was ik in 5 minuten ook klaar mee. Dan nog maar een inspiratietijdschrift gehaald om me toch nog zoet te houden. Wim zou pas rond 16u30-17u me komen oppikken, maar ik zat dus al van 14u te wachten. Na hun workshop waren de anderen ook nog wat gebleven om nog even te rusten vooraleer richting Antwerpen te rijden. En ik, tja, heb nog lang moeten wachten op mijn ventje, maar ja, gelukkig was hij me niet vergeten, en konden wij weer richting Oostkamp rijden.

En ziehier mijn buit van het weekend, een deel dingen uit de goodiebag, en ook heel wat dingen die ik heb gekocht. En denk je dat het opvalt dat ik veel alfabetten heb gekocht??? Een mens kan er daar toch nooit genoeg van hebben! Hoezo, verslaafd? Ik ga ze zo meteen weer even gaan sorteren in mijnen mand.

En hier nog een overzichtje van de projecten die af waren.

Dus het is zeker weer voor herhaling vatbaar, ik schrijf me zeker weer in voor de volgende keer, vermoedelijk ergens in juni. Volgens Scrapbookmate wordt het groter en spectaculairder dan voorheen, dus dat beloofd. Maar ik moet toegeven dat voor deze editie de workshops me wat tegengevallen waren, maar het gezelschap maakte vééééééééél goed. We hebben echt massa's leute gehad, en dat is wat telt!

maandag, november 19, 2007

Tikkertje tik

Ik ben een tijdje geleden (net na de reis dacht ik me te herinneren) getikt door een aantal mensen, namelijk Els , Veerle (Scrappytoo) en Veerle (Plufke)

Dit zijn de regels:
1. Link naar de persoon die je heeft getagged en post de regels op je blog.
2. Deel 7 willekeurige en/of rare feiten over jezelf (op je blog natuurlijk, want we willen ze allemaal lezen).
3. Tag 7 willekeurige mensen aan het einde van je post en link naar hun blogs.
4. Laat elke persoon weten dat ze getagged zijn door een berichtje op hun blog achter te laten.

Tja, waar moeten we mee beginnen?

1. Ik hield me vroeger graag bezig met prutsen aan mijn tenen, soms beet ik zelfs mijn teennagels af (Lees: toen was ik nog lenig...) Met als gevolg dat mijn grote tenen nu nog altijd krom staan daarvan. En ook nu pruts ik nog graag, maar soms heeft dat nare gevolgen, mijn grote teen is al een tijdje aan het verzweren aan de zijkant en ik geraak er maar niet af. Door het prutsen natuurlijk.

2. Ik kan nogal snel boos worden, maar meestal is dat van korte duur. Gelukkig maar. Alleen leef ik samen met een koppig konijn, waar boosheid nogal lange tijd kan innemen... En dat kan wel een keer botsen dan natuurlijk.

3. Ik hou van reizen, fotograferen, en dat komt natuurlijk samen in een mooi product, een scrapbookalbum. Ik zou het liefst de hele wereld zien, maar dat zal helaas nooit kunnen denk ik, of je zou full-time moeten reizen, en dan nog waarschijnlijk. Maar toch ben ik ook graag thuis, en vind het altijd verschrikkelijk als ik de konijntjes moet achterlaten.

4. Ik heb een alfabetverslaving. Echt waar, je wil gewoon niet weten hoeveel stansalfabetten ik heb, en dan mogen we de stempels en stickers ook niet vergeten natuurlijk. En dan heb ik er wel nog een paar duizend op de computer staan. Maar ik hou van variatie in lettertypes, een mens kan er dus nooit genoeg hebben. Wat heb ik vooral gekocht op de SAG van afgelopen weekend? Juist, alfabetten!

5. Mijn lievelingskleur zal je ondertussen wel weten, namelijk groen. En omdat limegroen nu zo in is, heb ik heel wat limegroene attributen, en zelfs de living is limegroen (in combinatie met donkergroen) En ik heb ook vooral groene kleren in de klerenkast, in allerlei mogelijke tinten, maar het liefst draag ik het natuurgroen of kaki. Ik vind ook dat door het groen mijn groene ogen nog meer uitkomen. En uiteraard ben ik ook supporter van een groene ploeg, namelijk Cercle Brugge, en raad een keer wat onze mascotte is? Een konijn!

6. Hoewel mijn huis soms een puinhoop is, hou ik er wel van om op tijd en stond er iets aan te doen. En zeker als het om hobbyspulletjes gaat, ben ik een kei in organiseren. Allerlei doosjes en kastjes en nog meer van datte. En soms mag het een wonder zijn dat ik door de bomen het bos nog zie, en perfect weet waar alles te vinden is.

7. Ik heb ook een scrapbooktijdschriften tic. Ik verzamel zowat alle bladen die op de Belgische markt te verkrijgen zijn, vooral dus Nederlandse tijdschriften. Maar ik heb ook een aardige collectie Amerikaanse tijdschriften en boeken. En wat doe je er mee, hoor ik je al denken? Niets, ze staan gewoon aardig in de kast... Dit weekend eentje in de goodiebag gekregen, en ook een gekocht. Moet ze misschien wat vaker bij de hand nemen om inspiratie op te doen, of gewoon bij het bed leggen, en postitjes tussen steken. Nu ik weer boven scrap, zal ik misschien weer sneller geneigd zijn om ze ter hand te nemen.

Voila, dat was het zo weer een beetje. Ik moet nog ff kijken wie niet getagged is, en wie ik dus zal doortikken, maar nu ff niet, ben te moe!

Gescrapt! (Challenge # 55-58)

Vorige week geraakte ik eindelijk weer eens op mijn plooi, en na het organiseren van mijn spulletjes in mijn mooie hobbytote, ben ik weer eens aan de scrap gegaan. En dat aan mijn bureau, dat was ook al jààààààààààren geleden dat ik daar nog heb kunnen scrappen. Ik zag het nooit zitten om alle spullen telkens te verhuizen, maar met mijn tote is het probleem opgelost.
En waarschijnlijk als voorbereiding op de workshop tijdens SAG met Karen Burniston (Queen of interactive pages), heb ik er ook interactieve pagina's van gemaakt. Maar van sommige dingen had ik zo véél foto's, dat het bijna onmogelijk was om ze op een spread te krijgen, en toch is het me gelukt. Op twee avonden tijd heb ik 6 pagina's gemaakt, allemaal over onze reis vorig jaar in de herfstvakantie naar Praag. Ik sta dus serieus achter!!! Maar ik vermoed dat dit wel het lot is van elke scrapbooker.

Astronomische klok op het stadhuis van Praag
De linkerpagina is niet spectaculair, alleen een vergroting, papier en de titel met Basic Grey stickers.
Aan de rechterkant zie je een paar leuke details van de klok zelf, en op de journaling lees je iets meer over de dingen. Het leuke van de klok is, op elk uur passeren de 12 apostelen de revue. Die heb ik allemaal gefotografeerd, maar 6 foto's van bijna hetzelfde is toch wel een beetje van het goede teveel. Dus ik heb een draaischijf gemaakt, en het linkermannetje verandert telkens als je aan de cirkel draait. Plezant toch? Hieronder even in detail wat ik precies bedoel!
Helaas geen layout voor de challenge, alleen de bling-brad voor het draaisysteem komt uit de "oude" doos, de rest was onder andere papier uit de VS.

Het Joods kwartier te Praag (Challenge #55-56)


Het Joods kerkhof vond ik zeer fascinerend (als schorpioen heb ik blijkbaar iets met de dood...), vooral de verschillende vormen van graven, en de indrukwekkende hoeveelheid op een kleine oppervlakte. Met als resultaat ook weer té veel foto's voor op mijn layouts. Maar met een flapje is het weer netjes opgelost, en kon ik bovendien ook de folder en het toegangsticket er nog in kwijt.

Wissel van de wacht aan het presidentieel paleis (Challenge #57-58)

De wissel van de wacht in Praag is zonder meer spectaculair. Ik heb ook iets met wachters (remember Thailand?), dus tijdens de ceremonie werkte het fototoestel op volle toeren. Met als resultaat maar liefst 50 foto's. Hoe krijg je dat in godsnaam op een spread??? In de eerste plaats selecteren, en de mooiste op gewoon formaat laten afdrukken, de rest in kleiner formaat (kwartjes). En dan??? Mijn brein nam een blad A4 papier, vouwde het in 8 en kon er nog 14 extra foto's in kwijt. Dus het is een spread geworden met maar liefst 20 foto's. Dat zal waarschijnlijk wel mijn persoonlijk wereldrecord zijn denk ik. Sommige dingen tijdens de ceremonie waren ook zo grappig, en dat heb ik ook geprobeerd om in de korte journaling onder de foto's te verwerken (ik gebruik zowaar steeds meer en meer mijn eigen handschrift!).
Zo vouwt het boekje open:



En dit zijn nog een paar oudere van Praag, maar blijkbaar heb ik die hier nog niet getoond...


En ik meen ook dat ik op deze layouts nieuwere dingen heb gebruikt, die ik na het begin van de challenge heb gekocht, dus dat telt helaas nu niet mee. Maar wel weer leuke layouts vind ik zelf!