donderdag, november 22, 2007

Een weekendje scrapbookplezier

Afgelopen weekend was het weer zover: SCRAP-A-GANZA. Dat is altijd iets om naar uit te kijken, want dan zit ik eens aan de andere kant en volg zelf workshops in plaats van ze te geven. Elk jaar geven ze in november een "kleine" editie, en van zodra het nieuws kwam wanneer het was, heb ik me weer meteen ingeschreven. Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik een "die-hard" ben...

Normaal gezien vertrek ik op vrijdagavond al naar Nederland, gewoon omdat ik dan uitgeslapen aan het weekend kan beginnen. Want zoals steeds boek ik me bijna volledig vol, kwestie van zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Maar helaas moest Wim op vrijdagavond schaken, dus zouden we pas daarna vertrekken. Gelukkig duurde zijn partij niet lang, en konden we om 22u30 al richting Haarlem vertrekken, toch zo'n 3 uur rijden. Bij Antwerpen ben ik in slaap gevallen, en bij Schiphol weer wakker geworden. Anders moet ik altijd co-piloot spelen, maar we hadden de GPS van het werk in bruikleen, dus ik kon een dutje doen. Zonder al te veel problemen raakte ik dus eindelijk rond 1u 's nachts in het hotel. Ik ging naar de balie om in te checken. Nou, wat keek die jongen vreemd, om op zo'n uur nog te komen inchecken. Helaas vond hij mijn naam nergens terug in de computer! Wat? Ja, ok, hij bleef maar tokkelen en tokkelen, maar zonder resultaat. Dan had hij het lumineuze idee om de gastenlijst af te printen en mij te laten kijken (weliswaar omgekeerd, maar kom, kwestie om de privacy van de andere gasten te respecteren zekers?) of ik al dan niet mijn naam zou zien. OK, gevonden, oef! "U staat niet geboekt voor deze nacht..." Wat? Ik heb nochtans een diva-pakket, dat is met 2 overnachtingen. Goed, en nu? De kamer was vrij, dus ik kon gelukkig eindelijk na 1u30 richting mijn kamer vertrekken. Nog even het uurwerk gezet voor 's anderendaags, en het duurde niet lang voor ik weer in dromenland was.

Om 7u liep de wekker af, een lekkere douche genomen om fris de dag te beginnen, en dan op mijn gemakje naar het ontbijt. En dan gaan aanmelden, goodiebag in ontvangst nemen en lekker terug naar de kamer om te kijken wat er allemaal inzat. Het leukste was de tas zelf, en een limegroen album. Limegroen! Joepie, favo kleurtje! En dan nog wat papier, niet allemaal mijn ding en nog een paar kleine embellishments. En dan nam ik mijn tote en schoudertas en ging naar de lobby om de anderen op te wachten. Helaas bleken ze geen enkele workshop met me samen te hebben op zaterdag, ze hadden allemaal hetzelfde programma genomen. Maar niet getreurd, er waren nog genoeg momenten waarop we elkaar zouden zien.

Mijn eerste workshop was Moving Transparent Mini Album, door Karen Burniston voor 2 sessies. Het was een heel fijn project, iets helemaal anders om zo met acryl te werken. En uiteraard zaten er weer een paar leuke ideeën in van haar kant. Ik heb het albumpje zo goed als af gekregen tijdens de workshop zelf, de laatste twee pagina's waren niet af, maar dat heb ik dan 's avonds tijdens de crop gedaan. En bovendien was ik sneller in het restaurant dan de anderen, dus heb ik maar plaats voor ze gehouden. Ik moest me namelijk haasten, want ik had maar een halfuurtje om mijn innerlijke mens te verstevigen.

Na de middag geen tijd hoor voor een siesta, helemaal niet, want er stond om 13u30 alweer een nieuwe workshop op het programma, ditmaal Blonde Elves door Dyane Reavly van Blonde Moments. Ik kende ze helemaal niet. Meestal kies ik mijn workshops op basis van namen, en niet op de inhoud. Nu ja, inhoud, daar wordt er meestal niet te veel over prijs gegeven in de beschrijving op de SAG site. Maar toen ik het papier zag, dan wist ik het al, helemaal mijn ding niet. Het was de bedoeling een roze tasje te maken met divers papier nadat het geschilderd was, om dan allerlei kerstornamenten en tags in te steken. Tijdens de workshop konden we ook de Ellison Big Shot uitproberen, dat is de iets grotere broer van de Sizzix. We hadden karton in ons pakket zitten, en ik ging lekker stansen toen mijn doos ongeveer af was. Die man had zo'n fantastisch alfabet mee, dat ik me niet kon inhouden om een heel alfabet chipboard te stansen... En de tweede sessie heb ik maar voor bedankt, heb mijn spullen gepakt en gaan shoppen.

De volgende workshop op het programma was 3D Doodle, maar ik moet toegeven dat er niet veel 3D en ook niet veel doodle aan te pas kwam, maar het was wel een ontzettend leuke workshop. Voor het eerst weer eens een workshop met layouts. Daar gaat het toch tenslotte om bij scrappen? Ik hou helemaal niet van zoveel ruimtelijke projecten... De twee dames van Imaginicense, gekend van hun bloemen, verzorgden deze workshop, met leuk papier en lekker veel bloemen. We kregen trouwens nog wat extra bloemen, die heb ik aan mijn tote gehangen. Ze hadden geen groene, dus heb ik maar witte genomen.

Dan was het weer tijd om te gaan eten met z'n allen, en toen had ik nog één workshop, Keep a lid on it, een leuk klein projectje. Het was helemaal in het zwart-wit, en het was een klein boekje in een doosje. En ik was ook weer vrij snel klaar, en we mochten ook kwijlen bij de mooie producten van Luxe Designs, ze had ze mee om te laten zien. Er was één rubon die ik graag zou willen, namelijk een groene over reizen, maar ze waren pas nieuw in Amerika, dus hier helaas nog niet te krijgen.

Ik ontmoette de anderen (by the way, het waren Martine (Scrapmartine), Els U (Prutske), Gwen (Udofan) en Kelly) in de workshopruimte, waar ze druk bezig waren met hun kerstkaarten uit een workshop af te werken. Ik verveelde me wat, en heb dan eerst maar mijn transparant boekje afgewerkt, en dan met de restjes van de workshops van de dag heb ik een layout gemaakt. Er was namelijk ook de mogelijkheid om je foto's af te printen, en na heel veel vijven en zessen was het eindelijk gelukt. Ik heb namelijk een Sony camera, en die hebben andere kaarten, en die pasten niet op die Epson printers. Maar uiteindelijk met kabeltjes en laptops was het toch gelukt. Nu, de meeste lesgeefsters staan er niet al te best op, maar ik wou ze niet storen door te flitsen tijdens de workshop. En toen ben ik op handtekeningenjacht gegaan om de lesgeefsters te laten tekenen. Met dit als resultaat:

In de cropruimte was er ook nog de trekking van de tombola, en voor het eerst heb ik een keer geen lotjes gekocht, ik gaf mijn geld liever uit aan scrapbookmateriaal waar ik iets mee ben. En er waren ook nog spelletjes, maar we besloten om niet te lang te blijven en ik dacht dat we rond 23u30 richting kamers getrokken zijn.

En toen hebben Martine, Els en ik nog liggen tetteren over vanalles en nog wat tot ongeveer 1u 's nachts. Toen vond Martine het welletjes, en we deden het licht uit. Met als resultaat dat we dan nog een uur in de donker hebben liggen tetteren. Uiteindelijk vonden we het goed genoeg geweest, en besloten we te gaan slapen. Nu ja, slapen, tegen 4u lag ik weer klaar wakker, want Els had een "versnofte" neus en maakte nogal wat lawaai (sorry Els :-)) Plots deed ze iets heel raars, en Martine (die ondertussen dus ook wakker was geworden) en ik schieten allebei in de lach. En Elske die komt wakker en zegt doodleuk:"Heb ik iets gemist?" Wij nog meer gieren van het lachen natuurlijk. Hopelijk lagen de buren ondertussen goed te slapen, want ik vrees dat we nogal
wat lawaai geproduceerd hebben! Na het nachtelijk voorval zijn we weer met zijn allen in slaap gesukkeld, tot om 7u onze wekker afliep. Het "toiletteren" verliep vrij vlot en snel, en dan was het inpaktijd. We zaten gelukkig op de benedenverdieping, en de auto stond bijna voor ons raam, dus het was makkelijk om alles in de auto van Martine te gaan doen. En dan weer gaan ontbijten en wachten op de eerste workshop van de zondag, en we zaten gelukkig de hele ochtend met z'n allen samen.

Dat was My favorite things, een volledig album met 18 pagina's maken, met materiaal van DieCuts with a View. Maar spectaculair was het niet, alleen de zak met materiaal was wel de moeite, maar de workshop bestond erin om gewoon volgens hun idee de voorgesneden stukjes papier te kleven. Nu, dat kunnen we ook thuis doen. Na een twintigtal minuten hielden we het voor bekeken, en verlieten de zaal. En ik moet zeggen, heel wat mensen deden hetzelfde, en ik vroeg me af hoeveel mensen er effectief de 2 sessies volgehouden hebben...

En dan stond er weer een workshop van Karen Burniston op het programma, zij heeft altijd zo van die superfantastische interactieve dingen, en ook nu was het weer het geval. Alleen hadden we veel te weinig tijd om het project af te werken, maar kom.

Na de middag zat ik weer alleen voor de workshop She's got plans. Het was dus de bedoeling een kalender te maken met diverse verftechnieken, maar er zat in feite niets nieuws voor me tussen, waardoor ik besloot om gewoon het pakket mee te nemen en in de cropruimte te gaan zitten. En daar heb ik nog wat geshopt en ook nog een make and take gevolgd om een kerstkaartje te maken, maar daar was ik in 5 minuten ook klaar mee. Dan nog maar een inspiratietijdschrift gehaald om me toch nog zoet te houden. Wim zou pas rond 16u30-17u me komen oppikken, maar ik zat dus al van 14u te wachten. Na hun workshop waren de anderen ook nog wat gebleven om nog even te rusten vooraleer richting Antwerpen te rijden. En ik, tja, heb nog lang moeten wachten op mijn ventje, maar ja, gelukkig was hij me niet vergeten, en konden wij weer richting Oostkamp rijden.

En ziehier mijn buit van het weekend, een deel dingen uit de goodiebag, en ook heel wat dingen die ik heb gekocht. En denk je dat het opvalt dat ik veel alfabetten heb gekocht??? Een mens kan er daar toch nooit genoeg van hebben! Hoezo, verslaafd? Ik ga ze zo meteen weer even gaan sorteren in mijnen mand.

En hier nog een overzichtje van de projecten die af waren.

Dus het is zeker weer voor herhaling vatbaar, ik schrijf me zeker weer in voor de volgende keer, vermoedelijk ergens in juni. Volgens Scrapbookmate wordt het groter en spectaculairder dan voorheen, dus dat beloofd. Maar ik moet toegeven dat voor deze editie de workshops me wat tegengevallen waren, maar het gezelschap maakte vééééééééél goed. We hebben echt massa's leute gehad, en dat is wat telt!

3 opmerkingen:

Gwen zei

Hey Vicky,
Toen ik het bericht las op je blog moest ik spontaan beginnen lachen... en dan heb ik het nog niet "live" meegemaakt....
(je staat ook in mijn blog, bij mijn links)

groetjes en tot de volgende !!!!

Els zei

heb ik iets gemist??????

ScrapMartine zei

Hey Vicky,

Ik heb vrijdag nog foto's doorgestuurd. Zijn ze niet aangekomen?

Het was in ieder geval weer een superweekend, ik kijk al uit naar de volgende sag.

Martine