zondag, november 25, 2007

Ben weer goed op dreef! (Challenge #59-78)

Zo, mijn album van Praag is eindelijk af. Het was mijn doelstelling voor dit weekend, en na dus heel wat uren doorwerken is het nu zo ver! Meteen ook mijn allereerste reisalbum dat ik volledig afgewerkt heb, want zowel van Mexico, Thailand als Tanzania moet er links en rechts nog wat aan gedaan worden.
Nu, een aantal layouts waren al zo goed als af, soms moest ik nog de tekst erbij schrijven, of voor opvulling zorgen (lees: een doodle stempelen) en zo meer. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo genoten heb van het scrappen als dit weekend! Vooral omdat er dus een resultaat is: een album van 50 bladzijden over onze reis naar Praag vorig jaar in de herfstvakantie. Mijn doel is om mijn albums van dit jaar toch een beetje sneller af te krijgen!
Hou je vast, want hier komen 30 layouts!


Deze layout was al af, ze maakte deel uit van de albumworkshop die ik in de zomer gegeven heb. Telt niet mee voor de challenge, want het papier kwam toen uit de verkoopbakken.Dit is er wel eentje van dit weekend, en geloof het of niet, maar ik heb enkel restjes papier hierbij gebruikt. Zo heb ik er wel nog meer gemaakt vandaag. Bovendien ook weer met een interactief element, waar je dus verschillende foldertjes vindt. Nummer 59 en 60 van de Challenge!


Deze layouts van de Karelsbrug was ook al een eeuwigheid geleden gemaakt, maar nu pas dus helemaal afgewerkt met de swirl. Vreemd dat de rechterfoto zo rood is, nochtans op hetzelfde moment gefotografeerd...


Ook weer eentje van dit weekend, met enkel en alleen papier uit mijn uitgebreide restjesvoorraad. Een mens verzamelt zoveel restjes, en op den duur heb je d'er zoveel, zodat er maar één iets opzit: OPGEBRUIKEN! En dat heb ik dus vandaag gedaan, ik heb voor de layouts die ik gemaakt heb, slechts 2 vellen gebruikt uit mijn voorraad. En ik heb ook de handgeschreven journaling meer en meer ontdekt, vind het wel leuk om dat een keer af te wisselen met mijn vooral computerjournaling. Uiteraard telt dit ook mee voor de challenge: nummers 61 en 62!


Deze layout had ik dinsdag na de layoutworkshop nog afgewerkt, de basis was tijdens de workshop gemaakt. Maar ook weer met papier uit mijn voorraad, bijgevolg dus nummers 63 en 64 van de challenge!


Deze heb ik ook in de loop van de week gemaakt. Had namelijk heel wat detailfoto's van de kerk, zodat ik daar ook een aparte pagina aan gewijd heb. Voor de challenge wordt dit dan 65 en 66!


Ik vermoed dat het papier van deze layouts uit een of andere goodiebag komt, maar niet heel recent denk ik, dus daarom reken ik het ook wel bij mijn voorraad papier. Als je iets krijgt, mag je dat wel gebruiken denk ik voor de challenge. Of toch niet??? Bij de gele is de gestempelde titel niet zo goed uitgekomen, maar ja. En ik heb zowaar ook een roze layout gemaakt gisteren! Het gaat goed met de challenge hoor, dit zijn de nummers 67 en 68!


Voila, geloof het of niet, maar ook enkel met restjes papier gemaakt. Je zou versteld staan hoe veel leuke combinaties je kan maken hiermee! Op de eerste layout ook weer mijn journaling handgeschreven, op de rechterpagina heb ik ook het foldertje eens prominent in de kijker gezet (want ik had helemaal geen foto genomen van die toren, stel je voor...) en vastgezet met fotohoekjes dat ik ook eens hier of daar gekregen heb. Nummers 69 en 70 voor de Use up your Stash challenge (en dat ben ik goed aan het doen!)


Voor deze spread van vandaag heb ik wel 2 nieuwe vellen moeten nemen uit mijn voorraad, want ik had geen passend kleur bruin meer over, ik had ze allemaal al opgebruikt bij de andere layouts. Nu ik mijn layouts bekijk, valt het me op dat ik heel veel panorama-foto's gebruik. Deze is een samengestelde van het zicht die we vanop de toren hadden, toch wel goed gelukt zo vind ik zelf. Pano's zijn ook mijn dada op scrapbookgebied, net als de alfabetten (maar dat wist je waarschijnlijk wel al zeker???) Nummertjes 71 en 72!


De layout dateert ook van deze zomer. De rechterkant was "af" met foto's, maar ik wist nooit wat ik met de linkerpagina aan moest. Maar gisteren kreeg ik dus een ingeving, met dit als resultaat. Ook weer voor het eerst sinds lang eens lintjes gebruikt op mijn layouts. Moet er vaker aan denken, want heb er ook nog een mooie voorraad van. Was ook papier uit de winkel die ik hiervoor gebruikt heb, dus geen extraatje voor de challenge helaas...


Deze layout lag ook al langer klaar van een of andere editie van de layoutworkshop, en ook de foto's zaten erbij, maar dus pas dit weekend ze opgekleefd en verder afgewerkt. Ook weer een paar vellen uit mijn voorraad gebruikt voor deze nummers 73 en 74!


Weer eentje van deze zomer, waar ik eindelijk de journaling voor geschreven heb!


Ook eentje van de layoutworkshop, maar ook met nieuw papier. En daarom heb ik voor de opvulling rechtsonder een van mijn nieuwe stempetjes gebruikt die ik vorig weekend op SAG gekocht heb. Want al mijn nieuwe spulletjes mag ik niet gebruiken op layouts voor de Challenge, maar dat wordt dan voor mijn volgende reeks van 100 denk ik!


Van het poppentheater had ik massa's foto's. Er waren ook heel wat mislukte bij, omdat het poppetje juist bewoog en het dus wazig was. Maar op deze layout dus een selectie van de goeie. En ook weer had ik de layout tijdens een layoutworkshop gemaakt, en nu dus eindelijk de foto's erbij gedaan. Het strookje roze aan de binnenkant komt ook uit mijn restjesbak. En dan zitten we aan nummer 75 en 76.


Dit zijn de laatste layouts van het album. Een beetje vreemd is het feit dat de layout van het gebouw van de opera na de foto's van de voorstelling zelf komt, maar het was nu eenmaal een alleenstaande pagina, dus kon het niet anders. En als laatste nog een mooie foto van mezelf en dan is het albumpje uit... Ook weer enkel en alleen restjes opgebruikt! Vooral met panoramafoto's spaar je heel wat papier uit hoor, er hoeft toch geen papier achter te zitten. En zo zit ik dus na een weekendje hard doorwerken weer aan nummer 78 van de challenge. Het einde komt stilaan in zicht!

By the way, ik probeer in december weer mijn website weer aan te vullen, zodat je een mooi overzicht krijgt van heel het album. Nu staan ze dus hier en daar verspreid in diverse post, en netjes door elkaar. En nu op naar Alaska ('t is te zeggen, ik blijf helaas thuis, we gaan het met de foto's moeten doen)! Over foto's gesproken, dat doet me eraan denken dat ik nog dringend foto's moet gaan bijbestellen, dat zal een werkje voor morgenavond worden denk ik!

5 opmerkingen:

Veerle zei

Wauw!! Je hebt goed doorgewerkt! Prachtig album van Praag!!

sollie zei

Waw, je album is heel erg mooi geworden hoor. Zoveel leuke foto's.
groetjes Isolde

Els zei

dat is een record zeker?
chapeau !!!!!

Gwen zei

Prachtig !

Anoniem zei

het poppentheater geniet mijn voorkeur!!!jij hebt al wat gereisd he!!mijn foto's blijven echter beperkt(huis,beestjes en dat is het zowat)niet echt een grote uitdaging om eraan te beginnen zo!gelukkig kan ik af en toe eens naar die van jou kijken!!niekolken