maandag, november 19, 2007

Gescrapt! (Challenge # 55-58)

Vorige week geraakte ik eindelijk weer eens op mijn plooi, en na het organiseren van mijn spulletjes in mijn mooie hobbytote, ben ik weer eens aan de scrap gegaan. En dat aan mijn bureau, dat was ook al jààààààààààren geleden dat ik daar nog heb kunnen scrappen. Ik zag het nooit zitten om alle spullen telkens te verhuizen, maar met mijn tote is het probleem opgelost.
En waarschijnlijk als voorbereiding op de workshop tijdens SAG met Karen Burniston (Queen of interactive pages), heb ik er ook interactieve pagina's van gemaakt. Maar van sommige dingen had ik zo véél foto's, dat het bijna onmogelijk was om ze op een spread te krijgen, en toch is het me gelukt. Op twee avonden tijd heb ik 6 pagina's gemaakt, allemaal over onze reis vorig jaar in de herfstvakantie naar Praag. Ik sta dus serieus achter!!! Maar ik vermoed dat dit wel het lot is van elke scrapbooker.

Astronomische klok op het stadhuis van Praag
De linkerpagina is niet spectaculair, alleen een vergroting, papier en de titel met Basic Grey stickers.
Aan de rechterkant zie je een paar leuke details van de klok zelf, en op de journaling lees je iets meer over de dingen. Het leuke van de klok is, op elk uur passeren de 12 apostelen de revue. Die heb ik allemaal gefotografeerd, maar 6 foto's van bijna hetzelfde is toch wel een beetje van het goede teveel. Dus ik heb een draaischijf gemaakt, en het linkermannetje verandert telkens als je aan de cirkel draait. Plezant toch? Hieronder even in detail wat ik precies bedoel!
Helaas geen layout voor de challenge, alleen de bling-brad voor het draaisysteem komt uit de "oude" doos, de rest was onder andere papier uit de VS.

Het Joods kwartier te Praag (Challenge #55-56)


Het Joods kerkhof vond ik zeer fascinerend (als schorpioen heb ik blijkbaar iets met de dood...), vooral de verschillende vormen van graven, en de indrukwekkende hoeveelheid op een kleine oppervlakte. Met als resultaat ook weer té veel foto's voor op mijn layouts. Maar met een flapje is het weer netjes opgelost, en kon ik bovendien ook de folder en het toegangsticket er nog in kwijt.

Wissel van de wacht aan het presidentieel paleis (Challenge #57-58)

De wissel van de wacht in Praag is zonder meer spectaculair. Ik heb ook iets met wachters (remember Thailand?), dus tijdens de ceremonie werkte het fototoestel op volle toeren. Met als resultaat maar liefst 50 foto's. Hoe krijg je dat in godsnaam op een spread??? In de eerste plaats selecteren, en de mooiste op gewoon formaat laten afdrukken, de rest in kleiner formaat (kwartjes). En dan??? Mijn brein nam een blad A4 papier, vouwde het in 8 en kon er nog 14 extra foto's in kwijt. Dus het is een spread geworden met maar liefst 20 foto's. Dat zal waarschijnlijk wel mijn persoonlijk wereldrecord zijn denk ik. Sommige dingen tijdens de ceremonie waren ook zo grappig, en dat heb ik ook geprobeerd om in de korte journaling onder de foto's te verwerken (ik gebruik zowaar steeds meer en meer mijn eigen handschrift!).
Zo vouwt het boekje open:En dit zijn nog een paar oudere van Praag, maar blijkbaar heb ik die hier nog niet getoond...


En ik meen ook dat ik op deze layouts nieuwere dingen heb gebruikt, die ik na het begin van de challenge heb gekocht, dus dat telt helaas nu niet mee. Maar wel weer leuke layouts vind ik zelf!

2 opmerkingen:

judith zei

Prachtige LO's weer Vicky! Je hebt vlot gescrapt!! En vooral mooi die herfsttinten... een knuffel van Gizmo voor Speedy en veel liefs!

Caroline van Scrap2be zei

Wat een goed idee met dat boekje! Ik denk dat ik dat ook maar eens probeer. Btw, gelukkige verjaardag, he! (wel wat laat, maar kom)