maandag, december 10, 2007

Nieuwe spulletjes en orde scheppen in de chaos

Zo, vrijdagavond lekker gecropt bij Martine. Er was weer samenkomst met de designteamleden van Art Noevoo, om gewoon gezellig te kletsen en te croppen. Het was eeuwen geleden dat ik nog een keer op verplaatsing ging croppen, en ik heb er echt wel van genoten. Wel eerst vast gezeten in het drukke verkeer op de Antwerpse ring, maar allé, ik ben er nog op een deftig uur geraakt. Ik had niet veel materiaal mee, ik had tijdens de layoutworkshop van afgelopen dinsdag drie spreads gemaakt in het groen, en ondertussen waren de volgende foto's van Alaska binnen gekomen, dus ik zou ze wel kunnen gebruiken. In feite moest ik gewoon nog wat foto's kleven. De meeste layouts zijn ondertussen af (lees: voorzien van titel en tekst), ik zal ze straks nog even fotograferen, ben ik vergeten te doen. Ik heb ook een paar leuke stempels kunnen bezigen van Els, ze pasten perfect bij mijn natuurlayouts. Krisje, haar mama en Gwen waren er ook. Maar de meesten waren bezig met kaartjes maken, stel je voor! Maar ik moet zeggen, het kriebelt ook hoor, misschien maak ik wel onze kerstkaarten zelf. Maar ik wil ook iets doen met de konijntjes, net als vorig jaar. Zal nog een keer goed moeten denken hierover.
Martine zal helaas eind dit jaar stoppen met haar scrapbookwinkel, en ik heb ook nog even wat leuke spulletjes aangekocht met 50% korting, ziehier mijn buit:
Heleboel leuke papiertjes, bloemetjes en lintjes. De reisstempels die ik graag wou, waren helaas al uitverkocht. Maar ja, volgende keer beter dan?

Over lintjes gesproken. Ik heb zowat overal lint liggen, maar ik had nooit een goed systeem gevonden. Een deel zat op kaartjes gewikkeld, nog een deel zat in ziplockjes, en nog een ander deel nog op de spoelen. Niet ideaal dus, omdat een mens dus niet weet wat hij allemaal in huis heeft. Dus wou ik een handiger manier, vooral omdat ik nu weer meer in mijn bureau scrap. En als ze in het zicht staan, hoop ik van ze vaker te gebruiken. Dus heb ik maar heel mijn bureau weer eens ondersteboven gehaald en gereorganiseerd. Ik had op de scrappertjeslijst advies gevraagd, en de meesten raadden me aan om naar Ikea te gaan. Maar dat was me nu net een beetje tever, ik ben namelijk thuis met een zware verkoudheid (met af en toe zware hoestbuien), dus niet echt opportuun om eens een uurtje over en weer te rijden naar Ternat. Maar niet getreurd, ik ben naar de Casa geweest. Ze hadden een leuk kruidenrekje in promotie, nu gelukkig heb ik die niet meegenomen (was uitverkocht) want de potjes zouden bij nader inzien toch te klein geweest zijn. Ik vond mijn zin niet, en ben dan naar een andere grotere Casa gereden, en daar hadden ze leuke potjes met deksel. Ik heb er 14 mee, en daar zitten dus nu mijn lintjes in. Ik heb ook 2 grotere mee, voor mijn stoffen bloemen. Op de foto is het niet goed te zien, maar ze staan achter mijn prima flesjes. Toen ik alles netjes in de kast gezet had, kwam ik tot de ontdekking dat ik nog meer lintjes had in zakjes. Maar daarvoor heb ik nu voorlopig geen zin meer hoor, het zal voor een andere keer worden. En zo ziet mijn collectie er dus uit van bloemetjes en lintjes:
Af en toe is het wel een keer nodig om een beetje te reorganiseren, zo weet een mens weer wat hij in huis heeft.

4 opmerkingen:

Caroline van Scrap2be zei

Zo, opgeruimd staat netjes!

Els zei

tof !! zo wil ik ook wel een schap in mijn kast.:-)

ScrapMartine zei

Awel, mijn goed voornemen voor het nieuwe jaar zal ook het opruimen van mijn scrapgerief worden.
Nu dat ik stop met de winkel zal ik waarschijnlijk ook meer boven aan mijn bureau gaan scrappen.

Veerle zei

Wauw, dat ziet er tof uit!!