zondag, december 02, 2007

Je gelooft het nooit! (Challenge # 79-91)

Maar ik heb weer een heleboel layouts gescrapt deze week, maar vooral dit weekend. Ik heb de scrapbookmicrobe weer goed te pakken, en ik weet van geen ophouden. Na het album van Praag ben ik dus begonnen met de foto's van Alaska, de reis van afgelopen zomer. Ik durf bijna niet zeggen dat ik nog steeds een aantal layouts van Tanzania moet afwerken, maar dat neem ik als prioriteit tijdens de examens, dan wil ik alle "onafgewerkte albums" vervolledigen. En dus ondertussen weer druk bezig met het volgende. Als ik aan dit tempo doorwerk, ga ik tegen februari niet meer weten wat gedaan... Gelukkig heb ik deze week ook zowat 450 foto's besteld die volgende week geleverd worden, dus weer scrapmateriaal!
Geniet maar even mee van de foto's van Alaska. By the way, de journaling op mijn layouts heb ik letterlijk overgenomen van mijn reisverslag van op de blog. Je zal zien dat de eerste layouts allemaal over vliegen gaan, daar hebben we veel problemen mee gehad. Als je er alles over wil lezen, moet je maar aan de rechterkant op zoek gaan naar de kaart van Alaska, en er op klikken, dan kom je bij mijn reisverslag uit.


Van Zaventem naar New York en door naar Dallas
Deze layout had ik al een tijdje terug gemaakt, en ik dacht dat ik ze al getoond had, maar ik kan de foto's niet terugvinden. De achtergrond had ik nog tijdens een layoutworkshop gemaakt, maar ik heb er toen een vel uit mijn winkel voor gebruikt, dus telt niet voor de challenge.


Overnachten in Houston en vliegen over het Colorado plateau.
Heel veel "souvenirs" op de linkerpagina, omdat ik vooral het probleem wilde illustreren. De rechterpagina telt mee voor de challenge (#79) omdat ik ouder papier en een restje heb gebruikt, maar ik had geen restjes genoeg om de linkerkant te maken, dus daar wel een nieuw vel voor moeten gebruiken van het prachtige Scenic Route papier. Samen met Basic Grey toch wel mijn favorieten. En tiens, heb ik ze toch wel niet samen op een layout gebruikt zeker???


Tussenstop in Las Vegas
Zelfs op de luchthaven waren gokautomaten te vinden, dus gingen we om de tijd te doden maar wat poseren, we hebben niet echt gespeeld.


Vlucht naar Anchorage
Laatste "vlieglayout", stel je voor, 8 pagina's om tot je bestemming te geraken... Ook hier weer een massa papier uit voorraad, en zowaar nog lintjes en rubons gebruikt ook! Goed voor nummer 80 & 81 voor de challenge.


Het oude stadje McCarthey
Dinsdag op de layoutworkshop heb ik me en keer goed laten gaan, en lekker gedistressed. En ik moet zeggen dat ik zelf heel tevreden ben met het resultaat, het ademt een even nostalgische sfeer uit vind ik als het stadje. En ook nog even de chipboard van onder het stof gehaald, vind het mooi, maar gebruik het te weinig. Met die challenge haal je nog een keer wat boven zo, soms weet je gewoon niet meer wat je allemaal hebt! Dus dit is nummer 82 en 83.


Ma Johnson Hotel en gletsjerwandeling
Voor de hotellayout heb ik een restje gebruikt die ik nog over had van mijn eerste scrapbookdag bij Akkefietje, maar het paste perfect bij deze foto's. Niet veel speciaals aan deze layout. Op de rechterpagina zie je foto's van tijdens onze gletsjerwandeling. Hier lekker veel sneeuwrubons gebruikt, maar verder ook niet veel speciaals. Daar hou ik wel van, zo heerlijk simpele, maar toch mooie layouts. Dat is mijn handelsmerk, en zo zie je maar, als je een dag of zo goed doorwerkt, krijg je heel wat gedaan! En ze tellen als nummer 84 en 85 ook weer mee voor de challenge!


IJsklimmen op de gletsjer.
Ik had zoveel foto's van deze prachtige ervaring, en wou er niet te veel van schrappen. Dus heb ik maar een oplossing bedacht, een reuze filefolder, met binnenin nog eens 6 foto's. Dus 18 foto's op een dubbele pagina, dat is niet mis. Het papier komt ook weer uit de voorraad, en ik heb voor de verandering eens geen stickers gebruikt voor de titel, maar wel witte verf en foam stamps. En ook de sneeuwsterren zijn gestempeld. Voila, nummers 86 en 87.
En hieronder zie je de opengeklapte versie.Kennecott Mijn
Dit was een van de hoofdredenen waarom we voor de groep uitgereisd waren, om deze unieke plaats te zien. De mijn is vervallen, maar ze zijn ze grondig aan het restaureren. Het leverde weer leuke foto's op. Ik had de achtergrond gemaakt tijdens de layoutworkshop van afgelopen dinsdag, en had het papier in functie van mijn foto's gekozen. Maar meestal doe ik het omgekeerd. Nu, toen ik dit weekend aan het scrappen was, vond ik nog een folder die erbij had gemoeten, maar ook dat heb ik kunnen oplossen door een gleuf te maken in mijn layout en er een pocket achter te kleven. Ik moet toegeven dat ik heel wat foldertjes en zo meegenomen heb, en die moeten dus allemaal hun plaatsje krijgen. Ik heb ze niet voor niets allemaal meegesleurd in een aparte map! En ook hier weer tellen ze mee voor de challenge, we zitten ondertussen aan nummers 88 en 89.


McCarthey Road
En voilà, dat is de laatste voor vandaag. Deze vind ik zelf heel goed gelukt, misschien ook omdat het mijn favo kleurtjes zijn natuurlijk. Ook hier weer een layout met lekker veel foto's, dus verder hoefde er niet te veel bij vond ik. De "mile" bordjes heb ik zelf gemaakt, en ik heb voor de gelegenheid ook eens de dymo lettertang nog eens uit de kast gevist. Ziezo, we hebben dus layout 90 en 91 gemaakt, het einde is in zicht. Maar ik ga zeker en vast door, om nog een keer 100 layouts te maken met het materiaal dat ik in huis heb ('t is te zeggen, mijn persoonlijke collectie). Ondertussen heb ik weer heel wat nieuwe spulletjes, en er zijn nog leuke Alaska en kampeer spulletjes onderweg vanuit Amerika, dus die kan ik dan ook weer gaan gebruiken, en niet te vergeten die prachtige clear stamps van Autumn Leaves!

3 opmerkingen:

Els zei

ja Vicky, je laat er geen gras over groeien hé. terug heel mooi lo's !!!!!!!
en ik weet zeker dat je nooit zonder foto's zal geraken. :-)

Caroline van Scrap2be zei

Zo, je bent weer goed bezig geweest! Ik vind 'ijsklimmen' erg leuk gedaan en ook die van de mijn! Dat zijn mooie kleuren! De LO van Houston we have a problem vind ik ook heel geslaagd! Een beetje collage-achtig, niet? Grtz, caroline

Krisje zei

amai, dat zijn weer leuke LO's Vicky!