vrijdag, augustus 10, 2012

Een nieuw fotomodel...

De laatste tijd hebben we al vele tegenslagen gehad met de konijntjes door 3 sterfgevallen in 3 maand tijd...
Eerst was er Mollie die we geadopteerd hebben, maar helaas maar een maand bij ons heeft kunnen wonen.
Dan was er Mormeltje (ook een adoptantje) die allergisch reageerde op de inentingen, maar waar ik een tweetal weken intens heb voor gezorgd met dwangvoeren en knuffelen, maar ze is gestorven de dag na ons vertrek.
En dan afgelopen zondag Brownie, één van onze oudste konijnen.
We hadden altijd gezegd dat we zouden moeten minderen, maar we kunnen het allebei niet laten met te kijken op sites naar lieve konijntjes, zelfs tijdens de reis.  En dinsdagavond nog iemand gecontacteerd en meteen een uur in de auto om een nijntje uit te gaan kiezen.  Ik had mijn zinnen gezet op Franse Hangoren, die zien er echt schitterend uit, maar worden wel ontzettend groot (6 à 7 kg).  Wim wou het liefst een jong dier, zodat we er (hopelijk!) nog lang plezier van kunnen hebben, en het liefst bont gekleurd.  Maar alle konijntjes bleken mannetjes te zijn... Hij had al een vrouwtje aan de kant gezet om er volgend jaar mee te kweken, maar ze mocht gelukkig mee met ons.  Ik vond haar tekening eerst wat minder mooi (in vergelijking met haar broers), maar het is écht wel een schatje!!!  Het liefst zou ik haar de hele dag knuffelen, maar dat gaat natuurlijk niet, er is ook nog ander werk te doen.
Voila, dit is ons Vlekje, geboren op 12 juni uit een bonte voedster en een ijzergrauwe ram.  Ze heeft 7 broertjes, en woont dus sinds dinsdagavond bij ons.  Haar vlekjes zijn assymmetrisch, waardoor ze dus ook één wit oor heeft.  Het kleur op haar rug is bruin/grijs met een beetje wildkleur in, en ze heeft ook een blauwe schijn in haar oogjes. Ik heb al héél véél foto's genomen, enige probleem is: Wanneer ga ik die allemaal scrappen???
1 opmerking:

Monique zei

Wat een schatje!!
Ik ben ook gek op konijntjes.