vrijdag, september 19, 2008

Pick a card, any card! (Challenge # 28-39)

Nee, dames, ik begin absoluut niet met ATC'tjes maken! Maar het gaat over de Club Scrap Idea Deck, een set met 52 kaarten. Ik had ze een tijdje geleden al gezien, en ik vroeg aan Els om ze bij een volgende levering voor me mee te bestellen. Ik ben al langer fan van het idee van Assembly Line Scrapping, of in het Nederlands Lopende Band Scrappen! En op de vorige crop had Els ze mee. Nogmaals bedankt om ze voor me mee te bestellen!

De meesten weten al, als ik scrapbook, moet het vooruit gaan. En zeker nu, want ik wil toch graag Rusland en Alaska volledig gescrapt (én liefst ook nog ingebonden) hebben tegen eind oktober, voor de grote reis. Dus ben ik deze week aan de slag gegaan met de kaartjes. Je krijgt dus telkens een schets en een materiaallijst. Aan de achterkant krijg je dan instructies voor het snijden, en dan als alle stukjes gesneden zijn, maak je je layout. Zo simpel als wat. En ik kan je verzekeren, het gaat absoluut goed vooruit zo! Beetje zoals mijn layoutworkshops, maar met minder restjes :-)
Ik had maandag al wat uitgeprobeerd, en op dinsdag nog pagina's klaargemaakt voor de cropavond, zodat ik daar juist maar meer moest plakken. Helaas heb ik toen niet veel kunnen scrappen, ik was even van babysit voor de buurmeisjes en ik moest dan ook nog links en rechts wat helpen met mijn croppers, dus ik pendelde de hele tijd tussen keuken en living, en van scrappen kwam dus niet veel in huis. Maar gelukkig duurde het opkleven en afwerken niet meer te lang, dus dat heb ik dan zo tussendoor in de week maar gedaan.

Kijk even mee wat ik deze week allemaal gemaakt heb!

Dit was mijn eerste layout op basis van zo'n kaart, ik heb daarvoor 3x4 and More gebruikt. "Nadeel" van de kaartjes is dat ze soms ook Amerikaanse A4 bladen gebruiken, en zo ging ik op zoek naar passend papier. Papier gevonden waar ik totaal niet meer van wist dat ik ze had. Zo zie je maar waar het goed voor is! Voor het eerst een beetje luxe na dagen in een tentje, vandaar ook de titel!


Mijn tweede probeersel, ditmaal met kaartje 4 x 6 Split. De afmetingen waren perfect om de swirls van het papier te behouden. Uiteraard pas je de layout dan een beetje aan je foto's aan, maar ik moet zeggen dat ik ontzettend tevreden ben van het resultaat van deze pagina. Lekker simpel, maar toch weer goed!


Dit is de enige layout die ik ongeveer afgewerkt heb op de crop, gisteren nog de titel en de knoopjes aan toegevoegd. Dit is een probeersel van kaart Crazy Eights. Ik heb voor de gelegendheid ook mijn Cricut Design Studio, die ik al sinds juni heb trouwens, eindelijk eens geïnstalleerd, en de superformule "welding" geprobeerd. Dat is de letters aan elkaar kleven, zodat hij het in één stuk kan uitsnijden. Ik heb er op gevloekt, dan maar even wat op het internet gezocht, en dan lukte het me! Ik moet zeggen, een schitterend resultaat. Hihi, na de reis was ik al van plan om te investeren in een laptop, zodat de klanten op crops ook deze schitterende manier van letters kunnen proberen! Papier is trouwens van één van de nieuwe Basic Grey reeksen (ben wel de naam ff kwijt...)


Een reeks grappige foto's van onze avond in de lodge, maar zo kun je in feite alle avonden omschrijven: knakworsten en bier! De gids had nog nooit een groep gehad met zoveel "eetbudget", maar ja, het grootste deel ging op aan dozen Alaska bier. Dus mocht een stilleven van de doos met bierflesjes en uiteraard een authentiek etiketje niet ontbreken. Bovendien had Wim die avond een nieuw idee om sneller knakworsten te kunnen warmen. Iets waar hij dus heel de reis op zitten denken heeft, en elke avond verbeterde de techniek, tot dus de knakworstenladder! Gebruikte kaartje is hier trouwens 8 1/2 x 11 Split.


Tijdens de reis heb ik allerlei plakkaaten gefotografeerd met waarschuwingen rond beren, en die heb ik samengevoegd op deze pagina. Ook hun krabsporen, uitwerpselen en favoriete besjes mochten hier niet ontbreken. Het papier is gesneden volgens formule 9/3 Split.


En dit is voorlopig de laatste in de serie, met de formule Crazy Eights, die ik al eerder gebruikt had deze week. Ditmaal geen Alaska foto's, maar wel uit Moskou. Enne, ik denk dat ik nog nooit zoveel merken samen op één layout heb gebruikt: Bazzix cardstock, matten van DCWV (alsook de donkerbruine embellishments), grote letters van Scenic Route, letterstickers van Basic Grey, en het papier is geloof ik van Karen Foster! Zo zie je maar, alles is combineerbaar! Voor je begint te denken dat de titel niet klopt: er staan in Moskou wel degelijk 7 gelijkaardige wolkenkrabbers, maar ik heb er maar 3 op de foto gekregen.

Voilà, dat was het weer voor deze week. Ik zal alleszins dringend weer foto's moeten bijbestellen, want ik zit bijna zonder. Alaska is zo goed als af denk ik, en nog een aantal van Rusland, dus we zitten behoorlijk op schema. En uiteraard tellen deze layouts ook weer allemaal mee voor de challenge! Enne, ik denk dat ik die kaartjes wel vaker zal gebruiken als het snel moet gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

fantastisch biezie biezie!!!de 2de geniet mijn voorkeur!is inderdaad een leuk idee,dat met die kaartjes!en ze zien er nog leuk uit ook he!is eens wat anders dan een boekje!niekolken