vrijdag, september 05, 2008

Ik ben eindelijk weer in gang geschoten (Challenge # 6-17)

Zo, het heeft een eindje geduurd, maar ik heb eindelijk weer wat tijd gehad om te scrappen. Mijn handen jeukten al 2 maanden, maar nooit kwam het er echt van. Ja, links en rechts wel een keer een foto gemat en zo van die dingen, maar dat was telkens bij één layout, en daar ben ik dus 2 maand mee bezig geweest. Nu, met het werk in de horeca en de wandelingen op mijn vrije dag was het niet anders mogelijk, maar nu ben ik weer op volle toeren bezig.
Nu ik het schooljaar niet begonnen ben, vul ik mijn tijd met de laatste voorbereidingen treffen voor onze reis, vandaag ook begonnen met fitness (3 à 4 keer per week vanaf nu om de conditie nog wat omhoog te krikken), het huis opruimen en dus ook wat scrappen.
Deze layout wil ik jullie even showen:Dit is dus de befaamde layout waar ik de hele vakantie mee bezig geweest ben. Je wil niet weten in hoeveel stappen ik deze gemaakt heb... Ik was ze begonnen op de crop bij Anja denk ik, of ik had ze daar alleszins naar mee, en pas vorige week dus afgewerkt... Onderwerp is dus hét monument bij uitstek uit Rusland, de kathedraal op het Rode Plein. Onder de foto waar ik ook op sta, zit er een flapje met wat journaling. Voor de gelegenheid nog een keer vellum bovengehaald, en eronder zit een foto. Het interieur van de kerk viel me wel tegen, want het is in feite een verzameling van verschillende kleine kerkjes. Op de rechterpagina staat ook zo'n uitgerekte munt, met de kerk erop. Binnen stond namelijk een machine om dat te doen (meestal zijn het kinderen, maar een die-hard scrapper wil die uiteraard ook voor die layout!).Deze layout was ook al van voor de vakantie klaar, maar dus waarschijnlijk nog niet getoond. Dit is van het klooster in Moskou. Ook omdat ik nogal veel foto's had, heb ik aan de linkerpagina een flapje toegevoegd, waar nog 4 foto's te vinden zijn van de torens. Op de rechterpagina is onder de panorama een zakje gemaakt waar de journaling in te vinden is.Nog eentje van in juni, heb ik tijdens de crop bij Anja gemaakt, althans de foto's en journaling gedaan. Het vierkant van de rechterpagina is in feite een grote pocket, waar een grote kaart met in totaal 10 foto's terug te vinden is. Bij deze layout heb ik ook nog even gouden stickers uit mijn kaartjesmaaktijd gebruikt, past wel bij de grandeur van dit paleis. De titel heb ik er pas vorige week ook aan toegevoegd, het zijn brads in de vorm van een letter. En uiteraard in het goud, zoals zoveel dingen in het paleis!

En dan eindelijk mijn creaties van deze week:
Mijn eerste layout na de vakantie, eentje over het Rode Plein. Ik ben ook vooral fier op mijn dubbele panoramafoto, nog altijd mijn favoriete fotoformaat! Op de rondjes staat telkens welk gebouw er op de foto's te zien is. Onder de panorama is er telkens een kaartje verborgen. De linkerpagina heeft nog extra foto's, de rechterpagina toont een aantal foto's & de uitleg van de opgebaarde Lenin, alsook ticketjes.


Dit is mijn tweede layout van deze week geworden, en ik ben er toch heel erg fier over. Het heeft wel een eindje geduurd voor ik het juiste papier vond, maar Basic Grey past altijd! Hier foto's van de verschillende torens uit de omwalling rond het Kremlin. ook hier weer een leuke panoramafoto, want die tonen volgens mij nog altijd iets beter hoe het in werkelijkheid is. Ook hier weer stempels gebruikt om te noteren om welke toren het gaat. En ook van de klokkentoren heb ik zo'n uitgerekte munt kunnen bemachtigen.


En dan nog even wat foto's van in het Kremlin. Onder de klok zit de plattegrond van de site, en op de journalingstempels staan ook telkens de nummers, zodat het later makkelijk terug te vinden is. Twee foto's verbergen ook een flapje, uiteraard met extra foto's.

En blijkbaar is dat wel een van mijn handelsmerken, want dit heb ik op zowat al de layouts hierboven toegepast! Tja, soms heb je nu eenmaal zoveel foto's, maar wil je niet op meer pagina's verwerken, dus voor mij is dit ideaal.
Ziezo, ik denk dat ik nu nog een beetje aan de scrap ga! En, al deze layouts tellen trouwens ook mee voor de Use up your Stash-challenge, en zo zit ik op nummer 17. Ik hoop van alle foto's van Alaska en Rusland gescrapt te krijgen voor we op onze grote reis vertrekken, en het liefst al ingebonden ook, maar er is wel nog werk aan de winkel!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoeveel foto's je op een lo krijgt. Mooi gedaan!!

Anoniem zei

Hej hej! Leuk om weer wat van je werk te zien! De letters 'red square en kremlini tower' vind ik prachtig!! Heb hier ook eindelijk weer een luie zondag, dus ga zo ook weer aan de scrap!

Anoniem zei

proficiat,ze zijn weer prachtig goed gelukt!echt creanijnig!!!!niekolken

Iris zei

Wat een prachtige foto's zeg! Jee super! Mooi lootjes!

Anastácio Soberbo zei

Hello, I like this blog.
Sorry not write more, but my English is not good.
A hug from Portugal