dinsdag, februari 27, 2007

Verslagje scrapbookdag zaterdag & zondag

Zo, jullie zijn waarschijnlijk al een paar dagen nieuwsgierig aan het wachten op wat informatie over de afgelopen scrapbookdagen. Het was vermoeiend, maar toch zo verschrikkelijk leuk! Ik heb me alvast héél goed geamuseerd, en de workshoppers ook, dat blijkt uit de vele reacties die ik tot nog toe al van hen gekregen heb.
Ik zal eerst een verslagje hier posten, met een paar foto's, en de volledige fotoreportage zal je dan terugvinden op de Creanijn Website.
De hele vakantie was ik druk bezig geweest met de voorbereidingen van de scrapbookdag: de voorbeeldjes maken en dan ook nog de diverse pakketten samenstellen. Een groot werk, maar het was wel leuk om al die pakketjes zo te zien liggen!
Op donderdagavond mocht ik de extra tafel gaan ophalen, de vorige keer stond onze keukentafel en terrastafel in de living, maar de terrastafel was met die vreselijke storm van een paar weken geleden kapot, dus zat er niets anders op dan een andere te huren. En ook onze zetel moest er niet zo drastisch aan geloven, die kon gewoon blijven staan in de woonkamer, weliswaar mits een klein beetje ombouwing... De plaktafel stond ook al klaar van de opendeur de zaterdag voordien, en zo kon het grote werk beginnen, namelijk mijn winkel helemaal uitstallen. Ik moet me het jaar door beperken tot de plaats die ik heb, maar dat is bij momenten toch zo ontzettend moeilijk, maar nu kon ik alles lekker vol leggen. Zelfs mijn strijkplank moest eraan geloven! Kwestie van de zaken multifunctioneel te gebruiken uiteraard!


En toen de winkel helemaal in orde was, was het hoog tijd om de materialen voor de eerste workshop allemaal op de tafel te leggen. Voor zaterdag waren er 10 inschrijvingen, en zo zag het eruit voor de deelneemsters begonnen binnen te druppelen. Iedereen was netjes op tijd, zodat we klokslag 10u konden beginnen aan het eerste project. Niet veel later was iedereen druk bezig om op mijn aanwijzingen een leuk fotomapje in elkaar te steken.
Na het projectje was het tijd om een layout te maken. Die layoutworkshops vind ik altijd zo leuk, want zo bouw je samen stap voor stap een pagina op. Dat doen we trouwens ook de eerste donderdag van de maand en aanstaande vrijdag in Simpel Scrappen: in een mum van tijd leuke en eenvoudige pagina's maken. Ook hier was dat het geval: niet te veel franjes, maar toch een leuke layout! Stempelen, schuren en snijden, dat was de basis van deze pagina's.Na die twee projecten was het hoog tijd om de innerlijke mens ook wat te versterken, en kon iedereen smullen van pistolets met beleg naar keuze. Ditmaal was er een kleine verandering bij de vorige keer: in plaats van het te beleggen aan tafel, stond alles klaar in de keuken voor de self-service, en dit was stukken beter alvast!
Toen Christa een broodje ging halen, vroeg Vera of ze nog wat voor haar kon meedoen, maar ja, ze had moeten weten dat dit niet zomaar ongestraft zou gebeuren! Christa presenteerde haar een heus verrassingsbroodje!!! (met zowat alle soorten beleg die er was...)

We hebben alleszins nog heel wat afgelachen en afgepraat hoor die dag, maar onze hoofdbezigheid was uiteraard scrappen! Na de lunch werden er M&M's op tafel gezet, en konden we weer aan de slag voor ons derde project, namelijk een kiekeboelayout. Niemand had er enig idee van wat het zou worden, een paar hadden vermoedens in de richting van de stripfiguur, maar toen ik het project tevoorschijn haalde, werd het op "oh" en "ah" onthaald, een goed teken dat ze het een tof project vonden! Gelukkig maar! Het is een soort van schuiver met een aantal fotootjes onder. En er moest bovendien op genaaid worden, en toen iedereen daarmee bezig was, werd het stil. Iedereen was zo geconcentreerd op haar werk!


En dan heb ik gelukkig ook eens een foto van mezelf, want ik ben naast de "lesgeefster" ook nog de fotograaf, maar Virginie had ook haar camera meer, vandaar dat ik hier nu ook eens een foto van mezelf tijdens de scrapbookdag kan posten!
Toen was het weer hoog tijd voor een pauze, namelijk eentje met taart! Alles stond weer klaar in de keuken, en kon iedereen ook weer wat te drinken nemen. Vooral mijn Senseo had ook veel succes, zoals je kan zien!
Na de taart-onderbreking was het helaas alweer tijd om de dag af te sluiten met de laatste workshop, een album in een mapje. Iedereen was ook weer wild enthousiast hierover, en da's altijd leuk om horen als organisator natuurlijk!


Rond 16u30 was het scrappen afgelopen en kon het shoppen beginnen!
En daarna ben ik moe maar tevreden in mijn bedje geploft!
's Anderendaags stond hetzelfde op het programma, alleen waren er maar 3 deelnemers door een paar afzeggingen. Maar zoals het de zaterdag gezellig druk was, was het de zondag gezellig rustig! Een paar sfeerbeelden van de zondag!Dus alle foto's zullen ook nog op de site komen te staan, dus nog een beetje geduld!
Ik kan jullie alvast ook verklappen dat de volgende scrapbookdag gepland staat voor het weekend van 23 en 24 juni en zal volledig in het teken staan van de vakantie! Maar uiteraard zal je hierover ten gepaste tijde wel weer de informatie over krijgen en kan het inschrijven beginnen!
O ja, de foto's van de afgewerkte projecten komen morgen, ik moet ze nog deftig fotograferen!

2 opmerkingen:

sollie zei

Oh nee, ik was van plan om naar de volgnede scrapbookdag te komen, maar dat weekend ben ik helemaal bezet. Jammer zeg!!
groetjes Isolde
http://sollie79.blogspot.com/

Anoniem zei

he.. ook ik wilde graag eens naar de volgende scrapbookdag komen.. maar dat weekend op het einde van het schooljaar is altijd ENORM druk... (rapporten maken, oudergespreken enz...)
Dat gaat me helaas niet lukken denk ik... :-(

de scrapbookdagen zagen er super uit!!