woensdag, januari 09, 2013

CREANIJN KALENDER: Copic-workshops op het programma

Creanijn zal in 2013 op regelmatige basis Copic cursussen organiseren, omdat er de laatste tijd veel vraag naar is! Elke maand staat er een nieuwe techniek in de kijker.

ALGEMENE VOORWAARDEN:
* Bij het volgen van een Copic cursus, gaan we ervan uit dat je al de basistechnieken onder de knie hebt.  Deze komt ook af en toe op het workshopprogramma of wordt op aanvraag ingericht.
* Je brengt je eigen Copic markers mee naar de cursus.  Zorg ervoor dat je initialen erop staan, of dat je ze markeert zodat je weet welke jouw stiften zijn.
* Wie geen copics heeft, kan deze in de shop gebruiken voor 5€ extra.
* Een Copic cursus kost 20€ tenzij anders vermeld.
* De cursussen gaan door van 19u30 tot omstreeks 22u.
* Tijdens de cursussen is het vooral de bedoeling dat we veel oefenen. Je gaat dus niet altijd met een afgewerkte creatie naar huis.
* De cursus wordt voor maximaal 6 personen gegeven, zodat een persoonlijke bijsturing mogelijk is.
* Bij elke cursus krijg je een handleiding en voldoende oefenmateriaal (op DCP-papier)
* Wie inschrijft voor alle vervolgcursussen (februari tot en met juni), krijgt een opbergmap voor de workshopuitleg er gratis bij.
* De inschrijving is pas definitief bij het betalen van het cursusgeld minimaal 1 week op voorhand.

VRIJDAG 18 JANUARI: Beginnerscursus kleuren met Copics
Tijdens de beginnerscursus leer je uiteraard de kneepjes van het kleuren met Copic Markers.  We werken een paar technieken uit, zodat je kan zien welke techniek je nu het beste ligt.
De beginnerscursus kost 30€.  Hiervoor krijg je een Copic kleurenboek, werkbeschrijving over de kleurenleer en de kleurtechnieken. Het gebruik van de Copic markers is voor deze cursus inbegrepen.

VRIJDAG 15 FEBRUARI: Kleuren van wit
Het kleuren van wit is niet evident, maar gewoon wit laten kan ook moeilijk.  Daarom leer je in deze workshop stap voor stap hoe je subtiel wit kan kleuren voor een kleedje, sneeuwman, ....
NODIG: 0 (blender), C3, C2, C1, C0, lichte tinten (liefst kleuren met zoveel mogelijk nullen)

VRIJDAG 15 MAART: Schaduw en licht
Ook moeite met het bepalen van waar het licht komt, en waar er schaduwpartijen moeten aangebracht worden?  Dan loont deze cursus zeker de moeite, want je leert er beter kijken naar je stempeltjes.

VRIJDAG 19 APRIL: Kleuren van plooien in kledij
Bij deze workshop ligt de nadruk op het kleuren van kleren bij bijvoorbeeld Magnolia figuurtjes.  Maar vooral de leuke kleedjes met veel plooitjes krijgen onze aandacht, om het zo levensecht mogelijk te maken.

VRIJDAG 17 MEI: Sepia en aquarel kleuren
Bij sommige stempeltjes is het beter van niet te felle kleuren te gebruiken. Daarom gaan we deze avond aan de slag om zowel in te kleuren in bruintinten als in hele lichte tinten.
Bij deze cursus krijg je ook een lijst met mogelijke kleurcombinaties.

VRIJDAG 14 JUNI: Kleuren van realistische haren
Het kleuren van haren is zeker geen sinecure, en zeker bij grote haardossen is het een tijdrovend karweitje.  Maar het resultaat mag er zeker zijn.  We gaan stap voor stap aan de slag om zo natuurlijk mogelijk een mooi kapsel te kleuren.

INSCHRIJVEN VOOR DEZE WORKSHOPS:
Stuur me een mailtje op creanijn @ gmail.com
en geef de datum én de titel 
van de workshop op

Geen opmerkingen: