zondag, oktober 07, 2007

Een dagje Brussel

Een tijdje geleden waren we al eens in Brussel, om te genieten van onze gewonnen prijs: een circusvoorstelling en een overnachting op de Grote Markt. Ditmaal was het voor iets helemaal anders, namelijk de Ekiden Marathon in en rond het Koning Boudewijnstadion op zondag 30 september.
Samen met een aantal collega's heeft Wim daar de aflossingsmarathon gelopen. Even een impressie van de loopwedstrijd...
De voorbereidingen aan de ingang: nummers uitdelen en aandoen met de veiligheidsspelden die Wim D in de aanbieding heeft, nog wat eten en drinken, drugs uitdelen (lees: druivensuiker!) en dan de obligatoire groepsfoto. Eerst zonder mascotte, maar van zodra Wim D een leeuw in de gaten kreeg, moest die ook mee op de foto...


En dan met z'n allen een plaatsje zoeken in het stadion, waar we een goed zicht hadden op de lopers.
Jan T was de eerste loper van het team, en na zijn 5 km werd hij afgelost door Eric, die door het afzeggen van een collega, twee stukken op zijn rekening nam, eerst de 10 km en dan nog een keer een ronde van 5km.

De eerste en tweede passage van Eric, aangemoedigd door de collega's.
Vervolgens was het de beurt van Alexandre, die ging voor de volgende 10 km.

Ook hier weer foto's van de aflossing, de eerste en tweede passage.
Terwijl Alexandre aan het lopen was, keerde Eric voor het douchen nog even terug naar ons, en poseerde Wim fier in het Koning Boudewijnstadion. Je hoeft dus zeker geen professionele loper te zijn om daar eens te lopen! Alexandre werd afgelost door Jan C voor de volgende 5 km.
En Alexandre ging natuurlijk bij de coach even vragen hoe goed hij het wel gedaan had. Ondertussen was Wim ook verdwenen richting startpunt, klaar voor de 7.195 m. De aflossing was nu wat te ver af om te fotograferen, anders was ik nooit op tijd terug aan de andere kant van het stadion voor de passage.

En dan de finish van Wim, ik was ondertussen bij de aankomst gaan staan om hem beter te kunnen fotograferen.
En ook nog aan de finish even de tijd van de Brugse Zotten op de gevoelige plaat vastgelegd.

Aan de finish werd de chip nog van de schoen verwijderd, en kreeg Wim onder andere de medailles en wat drank overhandigd.
En dit is de uitslag van alle lopers van het team!

Geen opmerkingen: