dinsdag, februari 27, 2007

Verslagje scrapbookdag zaterdag & zondag

Zo, jullie zijn waarschijnlijk al een paar dagen nieuwsgierig aan het wachten op wat informatie over de afgelopen scrapbookdagen. Het was vermoeiend, maar toch zo verschrikkelijk leuk! Ik heb me alvast héél goed geamuseerd, en de workshoppers ook, dat blijkt uit de vele reacties die ik tot nog toe al van hen gekregen heb.
Ik zal eerst een verslagje hier posten, met een paar foto's, en de volledige fotoreportage zal je dan terugvinden op de Creanijn Website.
De hele vakantie was ik druk bezig geweest met de voorbereidingen van de scrapbookdag: de voorbeeldjes maken en dan ook nog de diverse pakketten samenstellen. Een groot werk, maar het was wel leuk om al die pakketjes zo te zien liggen!
Op donderdagavond mocht ik de extra tafel gaan ophalen, de vorige keer stond onze keukentafel en terrastafel in de living, maar de terrastafel was met die vreselijke storm van een paar weken geleden kapot, dus zat er niets anders op dan een andere te huren. En ook onze zetel moest er niet zo drastisch aan geloven, die kon gewoon blijven staan in de woonkamer, weliswaar mits een klein beetje ombouwing... De plaktafel stond ook al klaar van de opendeur de zaterdag voordien, en zo kon het grote werk beginnen, namelijk mijn winkel helemaal uitstallen. Ik moet me het jaar door beperken tot de plaats die ik heb, maar dat is bij momenten toch zo ontzettend moeilijk, maar nu kon ik alles lekker vol leggen. Zelfs mijn strijkplank moest eraan geloven! Kwestie van de zaken multifunctioneel te gebruiken uiteraard!


En toen de winkel helemaal in orde was, was het hoog tijd om de materialen voor de eerste workshop allemaal op de tafel te leggen. Voor zaterdag waren er 10 inschrijvingen, en zo zag het eruit voor de deelneemsters begonnen binnen te druppelen. Iedereen was netjes op tijd, zodat we klokslag 10u konden beginnen aan het eerste project. Niet veel later was iedereen druk bezig om op mijn aanwijzingen een leuk fotomapje in elkaar te steken.
Na het projectje was het tijd om een layout te maken. Die layoutworkshops vind ik altijd zo leuk, want zo bouw je samen stap voor stap een pagina op. Dat doen we trouwens ook de eerste donderdag van de maand en aanstaande vrijdag in Simpel Scrappen: in een mum van tijd leuke en eenvoudige pagina's maken. Ook hier was dat het geval: niet te veel franjes, maar toch een leuke layout! Stempelen, schuren en snijden, dat was de basis van deze pagina's.



Na die twee projecten was het hoog tijd om de innerlijke mens ook wat te versterken, en kon iedereen smullen van pistolets met beleg naar keuze. Ditmaal was er een kleine verandering bij de vorige keer: in plaats van het te beleggen aan tafel, stond alles klaar in de keuken voor de self-service, en dit was stukken beter alvast!
Toen Christa een broodje ging halen, vroeg Vera of ze nog wat voor haar kon meedoen, maar ja, ze had moeten weten dat dit niet zomaar ongestraft zou gebeuren! Christa presenteerde haar een heus verrassingsbroodje!!! (met zowat alle soorten beleg die er was...)

We hebben alleszins nog heel wat afgelachen en afgepraat hoor die dag, maar onze hoofdbezigheid was uiteraard scrappen! Na de lunch werden er M&M's op tafel gezet, en konden we weer aan de slag voor ons derde project, namelijk een kiekeboelayout. Niemand had er enig idee van wat het zou worden, een paar hadden vermoedens in de richting van de stripfiguur, maar toen ik het project tevoorschijn haalde, werd het op "oh" en "ah" onthaald, een goed teken dat ze het een tof project vonden! Gelukkig maar! Het is een soort van schuiver met een aantal fotootjes onder. En er moest bovendien op genaaid worden, en toen iedereen daarmee bezig was, werd het stil. Iedereen was zo geconcentreerd op haar werk!


En dan heb ik gelukkig ook eens een foto van mezelf, want ik ben naast de "lesgeefster" ook nog de fotograaf, maar Virginie had ook haar camera meer, vandaar dat ik hier nu ook eens een foto van mezelf tijdens de scrapbookdag kan posten!
Toen was het weer hoog tijd voor een pauze, namelijk eentje met taart! Alles stond weer klaar in de keuken, en kon iedereen ook weer wat te drinken nemen. Vooral mijn Senseo had ook veel succes, zoals je kan zien!
Na de taart-onderbreking was het helaas alweer tijd om de dag af te sluiten met de laatste workshop, een album in een mapje. Iedereen was ook weer wild enthousiast hierover, en da's altijd leuk om horen als organisator natuurlijk!


Rond 16u30 was het scrappen afgelopen en kon het shoppen beginnen!
En daarna ben ik moe maar tevreden in mijn bedje geploft!
's Anderendaags stond hetzelfde op het programma, alleen waren er maar 3 deelnemers door een paar afzeggingen. Maar zoals het de zaterdag gezellig druk was, was het de zondag gezellig rustig! Een paar sfeerbeelden van de zondag!



Dus alle foto's zullen ook nog op de site komen te staan, dus nog een beetje geduld!
Ik kan jullie alvast ook verklappen dat de volgende scrapbookdag gepland staat voor het weekend van 23 en 24 juni en zal volledig in het teken staan van de vakantie! Maar uiteraard zal je hierover ten gepaste tijde wel weer de informatie over krijgen en kan het inschrijven beginnen!
O ja, de foto's van de afgewerkte projecten komen morgen, ik moet ze nog deftig fotograferen!

zaterdag, februari 24, 2007

Een leuke goodie gekregen

Afgelopen vrijdag en gisteren vond ik telkens een envelop in de brievenbus, leuke RAK's die ik gewonnen had op andere blogs!
Die van vrijdag was door de post in een plastic zakje gestopt, omdat de envelop waarschijnlijk bij het door de sorteermachine te schuiven, wat kapot geraakt was. Gelukkig was er niets aan de inhoud! Het was een vlop gevuld met oud lint of kant, die ik gewonnen heb bij Vanessa.
Ik weet nog niet concreet op welke pagina ik dit ga gebruiken, maar ik zal het zeker proberen zo snel mogelijk te gebruiken! En gisteren kreeg ik de RAK van Mandy, een ontzettend leuke vilt-envelop en nog een paar lintjes en bloemetjes.

Zoiets in de brievenbus krijgen is uiteraard altijd leuk! Dames, nogmaals bedankt voor deze leuke vloppen!
Ik moet dringend wat van mijn spullen opruimen, want dan weet een mens tenminste weer wat er allemaal in huis is!

donderdag, februari 22, 2007

En nog meer sneakpeeks!

Ik had beloofd om vandaag nog de layouts online te zetten, maar ik heb het zo verschrikkelijk druk gehad met alle voorbereidingen, en toen ik alles wilde fotograferen bleken de batterijen op te zijn. Dus moesten die eerst opgeladen worden vooraleer ik foto's kon maken van de projecten. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om foto's van Afrika te gebruiken, meer bepaald van op safari in het Serengeti National Park. Een voorsmaakje, want de volledige projecten zie je pas na het weekend!
Layout met kurk

Kiekeboe-layout

woensdag, februari 21, 2007

Sneakpeeks voor zaterdag!

Zo, de projecten voor de scrapbookdag zijn zo goed als afgewerkt en ik moet morgen nog de laatste hand leggen aan één pakket, en dan zijn de voorbereidingen voor de workshops van de Creanijn Scrapbookdag klaar!
En voor de nieuwsgierigen, hier even een voorsmaakje, en morgen zijn de layouts aan de beurt!!!

Dit is het opbergmapje voor foto's.

Een kijkje in het album in een mapje.

Spelen in de tuin

Wim is afgelopen weekend begonnen met de konijnenren opnieuw aan te leggen. Het lag allemaal serieus oneffen, de draad was ook niet wat het zou moeten zijn, dus hebben we maar besloten een nieuw konijnenparadijs te maken voor onze "kinderen". Kun je je voorstellen dat er mensen zijn die hun konijnen wegdoen omdat ze niet meer passen in een heraangelegde tuin? Ik ook niet, maar dat is helaas wel realiteit... De konijnenopvang kan ervan meespreken. Maar hier bij ons zijn ze echt allemaal met hun gat in de boter gevallen. Nu, Wim was na het weekend allesbehalve klaar, dus er is in feite maar één grote ren. Ik had geprobeerd om ze allemaal samen te steken, het was toch groot genoeg om ze allemaal te laten huppelen, maar helaas voor mij houden ze niet zo erg van elkaar, en toen ik 5 seconden weg was om vlug het laatste konijn te gaan halen, was het serieus boel! Pluizen vlogen in het rond, het ging er zeer agressief aan toe. Zelfs spuiten met water hielp niet, ze bleven elkaar maar in de haren vliegen. Het ging dan vooral om Pluisje versus Hazel, en Floppy versus Sugar. Wolly hield niet van de drukte, en Brownie ook niet, die kwamen in feite nog met de meeste overeen. Dus ja, ik hou de koppelpogingen maar voorgoed voor bekeken, want dit zal toch nooit lukken denk ik. Ze krijgen er toch alleen maar stress van, en is ook niet goed voor de onderlinge relaties in de groepen van 3. Maar bijgevolg is er dus maar één ren, en de ene dag is het voor de oudere groep met Pluisje, Floppy en Wolly, en de andere dag voor de jongere groep met Brownie, Sugar en Hazel. De kleintjes konden helaas niet buiten, omdat de gaten van de éne draad naar de buren te groot zijn en volgens mij kunnen ze daar nog door. En ze in het bruine hok steken in de ren was ook geen optie, dat had ik eerder al gemerkt, de anderen worden er ook agressief van tegen elkaar.
Vandaag was het zo'n mooi weer in de namiddag, en ik vond het zonde om ze niet buiten te steken. Dus ben ik maar naar de Tom&Co gefietst, wat een geluk dat we er zo eentje in Oostkamp hebben. En ik kan je verzekeren: ik ben er kind aan huis! Ik wist dat er konijnenrennen bestonden, maar ik vond ze niet meteen. Dan maar even gevraagd, en in een mum van tijd had ik wat ik nodig had. Eenmaal thuisgekomen heb ik maar meteen alles uitgepakt en opgezet, en de kleintjes laten rondhuppelen in het gras. En ik kan je verzekeren: ze waren superblij!!! En ik ook natuurlijk, want als de konijntjes blij zijn, dan ik ook! Ze genoten met volle teugen van de zon en van het gras, en de foto's spreken voor zich! Ik hoef je niet te vertellen dat ik het heerlijk vind om konijnen te fotograferen! Alleen is het soms jammer dat ze niet altijd stil zitten om het moment dat je gaat afdrukken, maar soms levert het wel uitzonderlijke plaatjes op!
LEUKE FOTO'S VAN DE TWEE BROERTJES SAMEN


FINN - favoriete fotomodel, je ziet wel waarom: hij houdt ervan om te poseren!!!
Deze laatste is in feite een mislukte foto, het was niet zo de bedoeling, maar ik vind het een van de betere portretten die ik al gemaakt heb!

CHARLIE - een nieuwsgierig knabbelkonijn


Save the best for last: prachtig portretje ook van Charlie!