woensdag, december 22, 2010

Kerstkaartjes!

Ik heb daarnet nog wat kaartjes gemaakt. Meestal gaat dat wel vrij vlot bij mij, omdat ik een map heb met ingekleurde stempelafdrukjes. Ik kleur mijn stempels in op verschillende plaatsen, zoals op luchthavens als we weer een paar uur moeten wachten op een vliegtuig, tussen vergaderingen op school en zo meer. Dus ik heb een map vol verschillende ingekleurde stempels, dus een keer dat ik me dan aan tafel zet om kaartjes te maken, moet ik me enkel maar concentreren op het papier! Het inkleuren is weliswaar alleen maar met aquarelpotloden of stiften, want de distressinkt is een beetje onhandiger om mee te nemen. Dit vind ik een leuk stempelafdrukje van Eline Pellinckhof, en ik vind blauwe kleuren wel ontzettend mooi om kerstkaartjes mee te maken. Ik heb een hele hoop van deze stempeltjes op dezelfde manier ingekleurd met stiften, en dan gewoon gecombineerd met 2 soorten papier. Ik ben nog al een eenvoudige kaartjesmaker, dus zonder al te veel poespas bij mij. Een nadeel voor Belgische kaartjesmakers is dat vierkante kaarten versturen dubbel zoveel kosten, maar dat je wel een stuk creatiever kan zijn omdat je meer ruimte hebt. En natuurlijk, als je al een groot stempelafdrukje hebt, ben je beperkt op het kaartje.
Nog een kaartje met een stempelafdrukje van Eline Pellinckhof, ik ben nogal zot van haar tekeningen! Ook dit heb ik in het blauw en wit ingekleurd, ditmaal met potloden. Het randje van de kaart is geponsd, en dan nog een wit strookje achter gekleefd. Vervolgens nog een dun strookje papier en een grote stempel!
En dan nog een eenvoudig kaartje, met een rechthoek gestempeld en bewerkt met distressinkt, een lintje en een kerstboom die uitgesneden is met de Cuttlebug.
En dit is dan mijn laatste reeks kaartjes, met een afgescheurde onderkant, die vervangen wordt door wit papier. Bij de bovenste heb ik grote sneeuwvlokken gestempeld en de wensen op het wit. En de onderste kaart is een beetje gelijkaardig, de kerstboom is ook met de Cuttlebug uitgesneden, maar uit speciaal papier.
VoilĂ , ik ga morgen eens mijn kaartjes schrijven en zien of ik er nog moet maken dit jaar!

2 opmerkingen:

els zei

Leuke kaartjes, en eenvoud siert!

Vooral het 2de kaartje vind ik een topper, mooi ingekleurd met de potloden, de streepjes en de geponste rand geven er een speels karakter aan

en ook het kaartje met de distress ink vind ik iets extra hebben

Isabel zei

heel mooi !