woensdag, juli 11, 2007

Gewonnen prijsje in Brussel

Op woensdag 4 juli had ik jullie gezegd dat ik een overnachting gewonnen had in Brussel, alsook een circusbezoek. Voor een keer dat ik geluk heb met zo'n dingen..
We parkeerden in de ondergrondse parking van de Grote Markt, en het prijskaartje voor die nacht was rond de 13€... Helemaal niet goedkoop dus, maar ja, er waren niet veel andere opties. En je raad nooit op welke verdieping we geparkeerd stonden, kijk maar even mee:


Toen we de parking uitkwamen, waren we meteen ook aan de tent waar we later naar het circus moesten, en op enkele stappen kwamen we aan op de Grote Markt. Helaas stond er een podium voor de festiviteiten voor 11 juli, dus niet alles goed kunnen fotograferen. Ik had zin om de toerist uit de hangen en toch zeker een keertje voorbij Manneken Pis te passeren, maar ja, omdat Wim de dag voordien de marathon gelopen had, zat er niet veel wandelen in. Ik wist ook niet meer precies in welke straat, wist wel dat het dichtbij de markt was. Helaas voor mij... Er zat niet veel anders op dan ons hotel te zoeken, gelukkig was dat maar een paar stappen verder van waar we gestopt waren. En dan onze kamer opzoeken. En je raad het nooit: het was wel degelijk een room with a view op de Grote Markt! De duurste kamers van het hotel!!! En gelukkig konden de ramen open, wat weer heel wat mooie foto's opleverde.
En dan ging het weer richting Spanjeplein om de ticketten op te halen en aan te schuiven aan de circustent. Maar eerst en vooral nog in de vlugte nog een Luikse wafel gaan halen bij de Australiër, ikke met lekker passievruchtijs en Wim met slagroom en chocoladesaus. Helaas was het begonnen met regenen, waardoor Wim genoodzaakt was de paraplu uit de auto te gaan halen, maar die stond dus gelukkig dichtbij. Het duurde een eeuwigheid voor we binnenmochten, maar het spectakel mocht er echt wel zijn! We hebben enorm genoten, en heb ook geprobeerd om foto's te nemen, dat mocht zonder flits, maar bij mij komt er dan ook nog infrarood uit, dus heb ik dat maar niet te veel gedaan. Maar er zijn heel wat mooie foto's van de voorstelling te vinden op het net, dus even een kleine selectie:
(Nog meer foto's vind je hier)
Een korte inhoud van de show:

Compagnie Rasposo (Frankrijk) brengt een grootse, maar poëtische show met zeven circusartiesten en een vierkoppig live orkest. Het spektakel is veel meer dan de optelsom van circus en zigeunermuziek. De bezieling van waaruit zowel het ene als het andere ontstaat is waar het om gaat…
De voorstelling geeft een beeld van het dagelijkse leven van deze nomaden in hun eigen wereld: de cultus van de virtuositeit, met jaloezie en botsingen, maar ook liefde en feest. Het valt op dat de muziek in dit universum alomtegenwoordig is.
Het hoofdpersonage is een vrouw omringd door mannen. Er zijn de jonge acrobaten die aangevuurd door haar schoonheid, hun krachten met elkaar meten en de uitmuntende muzikanten die in rivaliteit niet onder doen. De ouderen stralen waardigheid uit.
In dit viriele universum is er een persoon die uit de toon valt. Hij is klungelachtig, onhandig en nutteloos. Daarom zoekt hij een uitweg in dromen. De fascinerende verleidster, voorwerp van zoveel begeerte, roept bij deze naïeve clown enkel de zuiverste bewondering op. Langzaamaan groeit er tederheid tussen beiden, gebaren verliezen hun erotische geladenheid en al spelend gaat een wereld van kinderlijke onschuld open.
De verscheidenheid aan circustechnieken waarmee dit alles uitgebeeld wordt en de verbluffende muziek die deel uitmaakt van de actie op scène, de sterke acteerprestaties en de magische sfeerschepping zorgen voor een unieke theaterervaring. Compagnie Rasposo brengt spektakel vol afwisseling waarin de feeststemming overheerst.

5 opmerkingen:

sollie zei

Het moet echt de moeite geweest zijn. Nu nog een pagina erover scrappen.

Familie Kubben zei

hallo vicky klinkt geweldig jullie uitstapje! leuk hoor!

Anoniem zei

Ja op die verdieping zou ik ook wel willen parkeren.
Hihi en zo te lezen en te zien heb je het heel leuk gehad.
Groetjes Lilian.

Anoniem zei

Jeetje wat een geluk dat je dat hebt gewonnen! Ziet er supermooi uit allemaal!

Essie zei

Hi. ALles goed? Al een tijdje niets van je gehoord of gelezen. Ik hoop dat alles goed gaat. Liefs, es