woensdag, juni 06, 2007

Verslagje Scrap-a-Ganza

Zo, ik begin weer stilaan op mijn plooi te komen. Heb net één van de twee uitpuilende manden strijk weggewerkt, dat komt er van als je twee weekends kort op elkaar full-time gaan scrappen bent.
Vorig weekend stond dus SAG op het programma, in Egmond aan Zee, precies 300km van hier. En Wim was zo lief om me de vrijdagavond te brengen en de zondag weer op te pikken. Dus de kilometerteller stond op 1200km...
Zoals altijd had ik het hele weekend volgeboekt, om toch maar zoveel mogelijk verschillende workshops te kunnen volgen. Ik had me deze keer vooral op de "celebrities" geconcentreerd, en ook een paar wat minder bekende namen. Maar ja, de ene waren schitterend, de anderen waren minder, maar dat kun je tegenkomen. Ik scrap nu al 4 jaar, en ken ondertussen al heel wat zaken. En als je weet dat je de meeste projecten niet afkrijgt in anderhalf uur en je dan een paar workshops hebt waar je na een halfuur al met je vingers zit te draaien (en je dus véél geld voor moet neertellen...) dan weet je het wel! En ook iets te veel miniboekjes. Op zich vind ik dat leuk, maar ik ben meer iemand die graag werkt aan grote pagina's, dus die miniboekjes belanden toch maar op een hoop in de kast...

Even een overzichtje van de workshops mét foto's. Heb er wel niet zoveel gemaakt als andere keren, maar kom, ik sta al genoeg met die celebs op de foto...

WORKSHOP 1 & 2: Coffee, sugar & cream door Lance van Rusty Pickle
Iedereen zal wel al weten dat Lance één van mijn grote favorieten is om les van te krijgen. Altijd mooie projecten, altijd grappige verhalen en nooit af...
Dit was ook nu weer het geval. Je moet je dus voorstellen dat we om 8u 's morgens (ja!, je leest het goed!!!) al aan de tafel zaten te werken. Het was een prachtig boekje dat uitvouwt aan beide kanten, dat zal zeker ook bij mij op het workshopprogramma komen!


WORKSHOP 3: Speed scrapping door de Jody's van Making Memories
Ik had hele hoge verwachtingen bij deze workshop, want ik hoopte een aantal technieken te leren om snelle pagina's te maken, maar dat was het dus niet. Het was vooral een reclameworkshop voor hun Tagmaker. Wel een leuk ding, maar mijn verwachtingen werden niet helemaal ingelost helaas. Maar wel leuke pagina's, dit zijn hun voorbeelden, ik heb er 2 van nagemaakt, namelijk die linksboven en rechtsonder. En bovendien heb ik tijdens de workshop ook nog een toffe prijs gewonnen, zomaar met het indienen van de workshopbonnen met je naam erop. Op vorige edities was het bijna bij elke workshop zo'n loting, maar nu niet zo veel, en toch heb ik gewonnen!!!


WORKSHOP 4: Fu Fu Funicular met Jenn Starr
Jen werkt voor Ranger, dus ze werkt meestal wel met alcoholinkt. Dit was ook nu weer het geval, maar veel nieuws qua technieken of toepassingen kwamen we niet te weten. Het werd weer een miniboekje, beplakken aan de ene kant en met alcoholinkt aan de andere kant... Wel héél mooi papier van de Zsiage reeks, in mijn favo kleurtjes!


WORKSHOP 5: What's on Thursdays door Vivian Bonder
Vivian is speciaal vanuit Australië overgekomen om in Nederland workshops te geven. Ze is Nederlandse hoor, maar woont daar ergens down under. Had al een paar keer op haar blog geweest, en vond haar stijl wel leuk. De pagina was helemaal freestyle, dus wel lekker voor een keertje. Maar deze workshop was dus in een mum van tijd klaar, we moesten vooral de items opkleven en that's it. Vond ik een beetje zonde van het geld, maar toch wel een leuke layout.


WORKSHOP 6: My simple truth met Lisa Bearnson
Lisa Bearnson is de oprichtster van Creating Keepsakes, en dat was ook te zien aan de populariteit van de workshop. We zaten in een grote zaal en ik denk dat er zo rond de 100 mensen zaten. Stel je voor, een workshop met 100 man. En dan te zeggen dat ze het maar een kleine groep vond, ze wist me te vertellen dat in Amerika op een CKU vaak dubbel zoveel scrappers zitten! In het begin waren er wat technische problemen omdat haar powerpoint niet werkte, vandaar haar bedenkelijk gezicht.


Maar daarna lukte het wel, en moesten we een reuze filefolder over onszelf maken, inclusief een zelfgeschreven gedicht. Dat was wel heel leuk, hoewel ik soms niet op de juiste woorden kwam om mezelf te beschrijven. Was dan ook in het Engels aan het schrijven, en soms ligt een bepaald woord me niet helemaal en moet ik op zoek gaan naar een alternatief. Maar ik heb het project dus af, uitgezonderd dus de foto's en het gedicht in het net. En daarna in de lange rij staan om op de foto te staan met Lisa!


WORKSHOP 7: About me met Lisa Bearnson
Na het avondmaal (met wie we trouwens de tafel deelden met Lisa, haar zus, een medewerkster en Lance - zij waren bij ons komen zitten) de volgende workshop met Lisa, die normaal gezien twee sessies duurde. Maar ik wou nog een andere volgen, dus voor mij maar één sessie. Ik was trouwens te laat, omdat ik nog graag van het ijsbuffet wou smullen. We kregen een kit voorgeschoteld en wat voor een: een prachtig stoffen album in opbergdoos, en verschillende pakketjes voor elke pagina. En ook een werkbeschrijving voor alle pagina's, dus die moet ik nog thuis zeker zien af te krijgen, want in dat ene uurtje ben ik pas met de eerste en laatste pagina klaar... HIER zie je het album in zijn geheel.

WORKSHOP 8: Like water, like chocolate door Lance Anderson.
De laatste workshop voor de zaterdag was er weer eentje van Lance. En toen ik het pakket in handen kreeg, was ik helemaal in de wolken. Het was namelijk met het Easter Bunny papier! Een prachtige lijn met lekker veel konijnen, alleen heb ik er nog geen enkel vel van kunnen bemachtigen... Dus was ik superblij om er iets mee te kunnen doen. Lance ging er een chocolade of vriendenboekje van maken, maar ik natuurlijk niet, het werd een bunny boekje!!!
En aan het begin van de workshop vroeg Lance wie er wat meehad van Rusty Pickle dat niet uit de klaskit kwam. Plots realiseerde ik me dat ik het boekje van de vorige SAG over de konijnen meehad, en dat leverde me maar zo eventjes een ideeënboek ter waarde van 20€ op!!!

WORKSHOP 9 en 10: Weather comes to mind met Karen Burniston
Karen is ook een favoriete scrapbookleerkracht, te meer omdat ze altijd interactieve zaken steekt in haar projecten. En dat is nu net wat me zo aan het scrappen boeit! Er stond een miniboekje op het programma, en hoewel ik barstte van de koppijn, was ik toch altijd als eerste klaar nadat ze haar uitleg gegeven had. Ik vond het boek zo geweldig dat die ook integraal op mijn workshopkalender komt!
Heb er helaas geen foto's van, omdat ik daar dus niet aan dacht... Maar op haar site heb ik wel wat gevonden:

WORKSHOP 11: Afternoons & coffeespoons door Jen Star
Na het alcoholinkten met Jen was het tijd voor een canvas, twee van haar stokpaardjes. Maar ja, canvassen, je kan niet je hele muur ermee vol hangen, dus was het ook niet echt aan mij besteed. Plus ik begon het een beetje gehad te hebben dat weekend. Het gaat echt wel doorwegen hoor als je zo constant moet geconcentreerd werken.

WORKSHOP 12: Nomenclatures door Bazzill
Tja, weer een miniboekje helaas, en ik vond het ook geen zo'n leuke in feite. Reuzetags en dan een mini-layout erop kleven. "Hier zijn de foto's, maak maar na!" Zo geef je toch geen workshop? Met als gevolg dat ik het voorgesneden pakket in een kwartier afhad, zonder de embellishments. Die gebruik ik wel een keer op een ander project. We kregen wel nog een klein cadeautje, iedereen kreeg dat, maar toch was ik deze keer niet echt overtuigd...

WORKSHOP 13: Borderline door Karen Burniston
Dertien een ongeluksgetal? Voor mij niet hoor, want dit vond ik de schitterendste workshop van het hele weekend. Eindelijk nog eens een layout, zelfs een spread, mét interactieve elementen. Dus helemaal mijn dada!!! Ook weer eentje om aan de eigen workshopkalender toe te voegen. En ik kreeg mijn project zelfs zowaar af, buiten de foto's weer uiteraard, dat breng ik nooit mee naar zo'n evenement, ik heb al geleerd dat er daar toch te weinig tijd voor over is.En hier nog een foto van wat ik gewonnen heb, een RP boek en een doosje van Making Memories vol embellishments.

En uiteraard moest het boek door Lance himself gesigneerd worden!

En dit waren de goodies van de goodiebag.

Voor de rest heb ik niet zoveel gekocht, beetje papier, datumstempel van Heidi Swapp, Crop-a-dile (stond al héél lang op mijn verlanglijstje, en ik ben voor de lime versie gegaan!), paar lintjes, reisstempel, twee tijdschriften van CK met schetsen van Becky Higgins en dat zal het zowat zijn. Heb ze deze keer niet op de foto gezet, omdat ik ze meteen bij de andere spullen had gelegd...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, daar heb je leuke dingen gedaan zo te lezen!!

sollie zei

Hopelijk is de volgende SAG wat dichterbij want ik wil zeker ook eens gaan.
groetjes Isolde

Anoniem zei

Leuk! Ik had niet alle projecten gezien, maar die Borderline is echt gaaf! Heb zelf 11 workshops gedaan, maar jij moet echt helemaal op geweest zijn aan het eind van het weekend met zoveel klasjes.

Anoniem zei

Mhmmm, ziet er weer goed uit Vicky! Hou ons maar op de hoogte van die workshops: yum! :)