woensdag, juni 30, 2010

Volgende scraplayoutjes

Na de workshops 's morgens had ik 's namiddags ook tijd om te scrappen, en ik heb weer het een en het ander afgekregen. Wie weet geraak ik toch nog klaar met dit album voor de volgende reis...

Parapente in Mendoza, vonden we in feite niet zo leuk om te doen. Deze papieren van Kaisercraft pasten perfect erbij qua kleur met het oranje en blauw van de foto's! Voor de gelegenheid nog eens gescheurd en eyelets gebruikt!

Dit vind ik ook een hele mooie, de randen van de strook en cirkel zijn bewerkt met distressinkt, en dan met behulp van de Fiskars Stamp Press de titel in een boog rond de cirkel gestempeld!

Voor deze layout wel héél véél stickers gebruikt voor deze lange titel... En verder niets, gewoon papier en foto's! Dat moet ook een keer kunnen. Wim en ik zijn samen tot aan het eerste basiskamp gegaan, en daarna hij alleen verder om de top te bereiken. De Aconcagua is buiten de Himalaya de hoogte berg.

Onderweg kwamen we ook schitterende bergbloemen tegen, die natuurlijk ook eens moeten gefotografeerd worden. Het streepjespapier is met een randpons van Fiskars met bloemen afgeboord.
Na het basiskamp hebben we nog één wandeling samen gedaan, naar een uitkijkpunt op de zuidflank. Het weer sloeg toen vrij snel om, en het was ook best wel een zware wandeling...

Misschien heb je het gemerkt, maar ik heb op deze layouts maar weinig stempels gebruikt. Maar voor de gelegenheid wel héél wat restjes uit mijn restjesdoos getoverd. Bovendien zijn het allemaal enkele pagina's, terwijl ik meestal wel dubbele maak. De reden daarvoor is dat mijn album behoorlijk gepland is (om niet het risico te lopen dat elk land zo'n 100 pagina's telt) en daarom beperk ik me voor sommige dingen echt wel tot één blad, terwijl ik er goed een spread van kan maken. Maar voor mij is dat dus nu de kunst, van zoveel mogelijk op voorhand al te selecteren voor ik de foto's bestel...

Projectje Start of Summer Crop

Als interieurprojectje hebben we tijdens de crop een box van CD-doosjes gemaakt. Ik heb een voorbeeldje gemaakt met Speedy, en dit zal als cadeautje dienen voor de vakantie-oppas van hem. Snel gemaakt en superleuk om gevuld cadeau te doen!
Voor wie interesse heeft, deze workshop zal in het najaar ook gegeven worden, de workshopkalender zal binnenkort bekend gemaakt worden!



Verslagje Start of Summer crop!

Op zaterdag 26 juni was er een nieuwe activiteit gepland, namelijk de Start of Summer Crop. En ik kon geen beter moment kiezen, want eindelijk werd het hier eens goed weer! Ik begon te denen dat we een ganse dag zouden moeten binnen zitten met dit mooie weer, dus heb ik dan maar besloten om de crop buiten te houden! 's Morgens lekker in de schaduw, de tafels staan al klaar met de goodiebags tot de eerste deelnemers kwamen!

Al gauw konden we aan de slag met de layoutworkshop, 3 dubbele layouts ofte spreads op basis van mijn schetsen. Naat iedereen het papier gekozen had, kon er duchtig papier gesneden en geplakt worden.

En als 2de workshop van de morgen heb ik een interieurprojectje gemaakt met CD-dozen (zie ook andere post) en ook hier werd er hard aan gewerkt, af en toe misschien zelfs een klein beetje gevloekt omdat het niet meteen in elkaar geraakte.

Na deze workshops was het hoog tijd voor de lunch, en omdat het zo'n zalig weer was, besloten we maar om te picknicken in de tuin! Gezelligheid troef zou ik zo zeggen!


Dan was het even reorganiseren geblazen omdat het veel te warm werd in de zon, dus tafels even anders positioneren om in de namiddag te kunnen croppen. Maar eerst was er ook nog een bingo met leuke prijsjes, zodat niemand met lege handen naar huis ging (naast de spulletjes uit de goodiebag natuurlijk)

Maar de zon was medogenloos, en dus moesten er ook nog strandlakens aan te pas komen om nog wat extra schaduw te voorzien!



Het was weer een ontzettend leuke dag, de deelnemers hebben genoten van de workshops. Zeker voor herhaling vatbaar. De volgende dagactiviteit zal waarschijnlijk in oktober-november plaatvinden, en ik kan je al verklappen dat het een albumtrack zal zijn, waar je op één dag een album maakt!!!

woensdag, juni 23, 2010

Rouwkaartje

Helaas is het soms ook nodig om dit soort kaartje te maken... Ik heb het heel sober gehouden, het stempelafdrukje had ik nog liggen, het is met gouden embossingpoeder gedaan.

dinsdag, juni 22, 2010

Argentinië-layoutjes

Ziezo, weer een beetje gescrapt tussen het verbeteren door, altijd leuk om een beetje te ontspannen. Het verbeteren zit erop, nog een paar keer naar school voor klassenraden en oudercontact, maar ook veel vrije tijd, dus hopelijk komt er van scrappen ook nog wat in huis! Uiteraard heb ik ook nog ander werk (zoals opruimen en Indonesisch leren), maar scrappen ook!

Layoutje over de Ruta 40, de lokale E40, de meest bekende route in Argentinië van het uiterste noorden tot het uiterste zuiden. Wij hebben er een deel van gedaan, en dan vooral het niet verharde gedeelte. De foto's zijn allemaal genomen uit de auto, we hadden een mega-snelle lift te pakken (er rijden geen bussen meer op het stuk dat wij wilden doen naar de volgende bestemming...) en stoppen zat er dus niet in! Het logootje heb ik van het internet geplukt en het kaartje ook. Met brads heb ik de plaatsen aangeduid waar we gestopt zijn.
Nabij de Aconcague, de hoogste berg van de Andes en de hoogste berg buiten de Himalaya, hebben we ook de Puenta del Inca bezocht, de bus stopt daarbij. Het is een natuurlijke brug over de rivier. Ook een bezoekje aan het bergbeklimmerskerkhof hoorde erbij, van mensen die het leven lieten toen ze de berg probeerden te beklimmen...

En dat is er ook nog eentje, absoluut niet in een kleur die je van mij gewoon bent, namelijk PAARS!!! Maar ja, de kleuren in de rotsen hadden zo'n fantastisch kleurenpalet dat ik mijn papier wel aan de rotsen moest aanpassen, met dit als resultaat! Voor de gelegenheid ook een keer weer mijn snaps bovengehaald, moet ik dringend weer wat meer doen, mijn embellishments opgebruiken.

Mijn scrapmuur

Een van de dingen waar ik ontzettend van hou in ons huis is mijn heuse Scrapwall in de woonkamer. Met het schilderen hebben we een paar lagen magneetverf tegen de muur gedaan, en dan de kleurlaag eroverheen. En op die manier kan ik mijn laaste layouts "tentoonstellen". Wel een paar kleine nadeeltjes: de magneten moeten echt wel sterk zijn om de layouts te kunnen dragen, helaas heb ik af en toe wel een keer dat er eentje naar beneden zakt en valt, met een gekreukte layout tot gevolg... Nu, gelukkig is dat nog niet al te veel voorgekomen! En ook met de zon moet ik opletten, want het zou ook durven verkleuren, zeker als ze er lang hangen. Maar dat is dan ook de reden om af en toe een keer te veranderen! Ik heb er vanavond werk van gemaakt, en tot mijn verbazing hangt de muur ook weer vol!

Dit was de versie van mijn muur tot vanavond, met allerlei layouts uit Bolivië nog.

En dit is hoe de muur er nu uitziet, met layoutjes van Argentinië! Ik ben weer goed op dreef en de komende dagen ook weer wat tijd om te scrappen, dus hopelijk geraak ik weer een beetje verder! Ik zou graag mijn album van Chili en Argentinië voor de volgende grote reis (half juli) afkrijgen, maar ik ben niet echt zeker of me dat gaat lukken want ik moet nog veel foto's bestellen daarvoor!

zondag, juni 20, 2010

Joepiedepoepie!!!

Goed nieuws toen ik vanmorgen mijn mailtjes las, want ik heb gewonnen met een challenge op Scrap & Stamp!!! Ik doe af en toe wel een keer mee met hun challenges, en dus nu mag ik me eens een winnaar noemen. Ik vind hun challenges meestal ontzettend leuk, want ik stempel nu zowat op bijna elke layout die ik maak. Kwestie van mijn aankopen wat te laten renderen natuurlijk.
Dit is het berichtje van op hun blog:

En dit is het stempeltje dat ik gewonnen heb!!! Het ziet er ontzettend leuk uit om te gebruiken op kaartjes. Ik barst al van de ideetjes!!! Thanks a lot for winning last weeks challenge on the Mixed Alphas. Really glad to be able to participate every now and then and of course to win something is even more fun. I really love the stamp and I already have a few ideas to make cards with it!!!

maandag, juni 14, 2010

Babykaartje

Altijd handig om een voorraadje kaartjes in huis te hebben, want ik moet straks nog op vergadering naar een collega, en ik ga dat meteen combineren met een babybezoekje. Dus kan ik niet met lege handen aankomen, dus vlug een cadeautje ingepakt en dit kaartje afgewerkt met het lintje en de bloem! Het was één van de eerste keren dat ik een stempeltje inkleurde, het is nog niet perfect maar daar zal niemand op letten denk ik!!!

zondag, juni 13, 2010

Weer wat layoutjes van de wereldreis

Ik heb weer wat gescrapt, tussen het maken van de examens door...
Deze ben ik begonnen op de crop van Scrappy2 te Zwevegem afgelopen woensdag, altijd leuk om samen te scrappen met anderen!!! En deze keer ook letterstickers van Basic Grey voor de titel, maar ditmaal op stukjes cardstock en speels uitgesneden... En dan thuis heb ik de journalingblok gestempeld en geschreven!

Aan deze layout ben ik al lang bezig (nog van Bolivië!!!), 't is te zeggen, ik had telkens de foto's in het verkeerde formaat besteld, maar nu had ik het eindelijk juist gedaan, dus kon ik ook de layout afwerken! De achtergrond had ik nog liggen, ik moest enkel nog de foto's matten en opkleven. Onder de rechterfoto's zitten nog foto's en het foldertje van deze kerk.

En deze ben ik ook al een tijdje aan bezig, lag hier ongeveer al een maand, want ze dateert van de vorige crop in Zwevegem! Maar ik had nog plaats voor 2 foto's, en die had ik deze week binnen gekregen, dus was het maar een kleine moeite om de layout nu definitief af te werken!
.

Al deze layouts kunnen ook deelnemen aan de challenge van Scrap & Stamp van deze week, Mixed Alphas. De laatste tijd vind ik het echt leuk om verschillende lettertypes te combineren, en aan keuze geen gebrek als alfabetverslaafde!!! Natuurlijk stempel ik ook op bijna elke layout, voor de laatste layout heb ik zelf oude Making Memories stempels van onder het stof gehaald!!!
All these layouts will also qualify for the challenge at Scrap & Stamp of this week, Mixed Alphas! Recently, I really try to combine more types of letters, and as an alphabet addict, I can really mix a lot!!! Of course, I also stamp on all my layouts these days, for the last layout I even used my dustgathering stamps from Making Memories!!!

Een paar scrapkaartjes

Ik heb me gisteren weer eens bezig gehouden met kaartjes maken. Ik gebruikte hiervoor leuke stempeltjes van Koetie (Nellie Snellen), Kikker (Marianne Design) en de hondjes van Wild Rose Studio. Voor het eerst heb ik ook mijn stempels ingekleurd met distress inkt in plaats van de aquarelpotloden. Een heel andere techniek, maar ook ontzettend leuk.
En na het inkleuren ook meteen kaartjes gemaakt met wat restjes van het scrappen, en dit is dan het resultaat!

De kaartjes zijn wel nog niet "af", naargelang de gelegenheid kan ik er dan nog een sticker of stempel opzetten, of wat eyelets.

zondag, juni 06, 2010

Mijn nieuwste scrap-creaties

De laatste tijd is er van scrappen niet te veel in huis gekomen, maar deze week ben ik opnieuw in actie geschoten!!! De planning voor het album Chili-Argentinië is voor de helft gemaakt en nog een deel foto's besteld, dus ik zal me wel weer kunnen bezighouden tussen de examens door. Dus deze week heb ik deze layouts gescrapt!

Voor deze layouts kon ik niet kijken in mijn doos met "naakte" layouts op basis van mijn schetsen, omdat het te verschillende foto's zijn. Dus maar wat restjes bij elkaar gezocht om deit te make. Voor de linkerpagina heb ik zelfs geen titel gemaakt, het gefotografeerde plakkaat doet daar dienst voor. Rechterpagina is van een bezoekje aan één van de vele bodega's die er in Chili en Argentinië te vinden zijn!

Toch wel een geslaagde layout vind ik zelf, ik had de achtergrond al ontzettend lang liggen,en de kleuren pasten perfect bij de foto's. Niet gemat, maar wel overal groene strookjes met de plaatsen die we bezocht hebben tijdens een mountainbiketocht.

Foto's uit een dorpje in Argentinië langs de Ruta 40, met onder andere de oudste bus die er daar waarschijnlijk rondrijdt. Maar wonder boven wonder toch wel goedzittend op de slechte weg! Niet veel speciaals, gewoon weer mijn dada's: Basic Grey stickers en streepjespapier! Uiteraard mochten de stempels niet ontbreken, de ontzettend leuke swirl-stempels van Prima!

En dan nog een specialleke, een interactieve pagina die ook in workshop zal aangeboden worden (misschien nog in juni, maar zeker vanaf september) Een schuifsysteem om meerdere foto's te verbergen, zoals je hieronder in detail kan zien! Foto's zijn van de eerste wandeling op de Aconcagua, de hoogste berg buiten de Himalaya die Wim probeerde te beklimmen. Ik ben meegeweest tot het eerste kamp.