zondag, augustus 26, 2007

Weer eens een teken van leven!

Zo, het heeft lang genoeg geduurd zullen de meesten waarschijnlijk wel denken! Eindelijk weer eens een berichtje op mijn blog. Maar na 24 dagen Alaska zal me dat waarschijnlijk wel vergeven zijn hoop ik. Bovendien heb ik nog steeds last van de jetlag, ik heb dus de afgelopen twee zondagen zowat de hele dag geslapen, en overdag ben ik steenmoe, en als ik ga slapen ben ik weer klaarwakker... door het tijdsverschil van 10u. Hopelijk geraak ik er een beetje snel vanaf!

De reis zelf was fantastisch, enorm veel gezien en genoten van de wilde natuur en zelfs twee nachten in open lucht geslapen! We hebben enorm goed weer gehad naar Alaskaanse normen, ik heb er zowaar een kleurtje aan over gehouden! Nu geloven de mensen zeker niet meer dat het in Alaska in de zomer ook koud kan zijn. Nu, er waren ook dagen met minder weer (lees: regen) maar gelukkig niet 3 weken aan een stuk, zoals een andere groep wel gehad heeft eerder in de zomer... De Nederlandse groepsgenoten waren ook enorm tof, en we waren een heel eensgezinde groep. Gelukkig maar, want je leeft bijna 24/24 met elkaar natuurlijk, samen koken, afwassen, uitstappen doen...

Resultaat van dit alles is 5 gigabyte aan foto's, zijnde een totaal van zo'n 1800 stuks. Het is wel zo dat ik van de dieren die we gezien hebben, massa's foto's genomen heb, om er dan uiteraard de beste exemplaren uit te kiezen om te scrappen, dus het aantal gaat langs de ene kant wel nog wat achteruit. Maar langs de andere kant hebben we in de groep ook heel wat foto's van elkaar genomen, dus sommige daarvan wil ik ook wel in mijn scrapbook... We hebben een site waar iedereen de foto's al opgeladen heeft, dus dat wordt daar ook nog kiezen. Maar dat zijn zorgen voor later, aangezien het album van Tanzania van vorig jaar ook nog niet volledig af is.
Wat het scrapbooken zelf betreft heb ik toch wel moeten afkicken, zo'n maand zonder, maar ik heb mijn best gedaan om vanalles en nog wat te verzamelen, folders, kaartjes, scrapbook diecuts, vervormde muntjes (een cent laten vervormen tot een souvenirdingetje) ... het vloog allemaal in mijn speciaal daarvoor bestemde tas die achteraan in de minibus stond. Gewoon om te voorkomen dat alles zou kreuken of zo als het in de rugzakken zou terecht komen. En ik moet toegeven dat alles wat los en niet vast zat, erin gekomen is...
En omdat Alaska dus ook één van de Amerikaanse staten is, ben ik ook gaan scrapshoppen. Toen we op een dag in Anchorage waren, moest onze gids boodschappen doen, en hadden we een uurtje vrij om in het shoppingcenter wat rond te lopen. Daar was een grote outdoorzaak, waar we met z'n allen gingen in neuzen, maar er was ook een paar winkels verder een Michaels, dat is in feite een supermarkt voor hobbymateriaal, waaronder ook scrappen. Dat was één van de 4 adressen die ik op onze laatste dag wou doen om wat scrapbookmateriaal in te slaan. En daarom wou ik eerst eens op "prospectie" gaan om te zien of het wel de moeite was. En of het de moeite was!!! Zoals je in de supermarkt kan winkelen met een mandje of een kar, kon je dat ook langs de zowat 6 gangen met scrapbookspullen!!! Op die dag hadden we niet genoeg tijd, maar ik was dus zeker om er weer heen te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, maar het lag dus ver buiten het centrum van Anchorage, en na een halfuurtje rijden met de bus geraakten we er opnieuw, en kon het shoppen beginnen. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk snel gescrapt had, ik wist niet wat ik precies wou, maar ik ben gewoon alle gangen afgewandeld en mijn mandje beginnen vullen. Ik kon nog véél méér meegenomen hebben, maar ik was beperkt in plaats. In de rugzakken kon niets meer bij, dus alles moest in handbagage. Zo waren er handige opbergboxen in scrapbookformaat voor net geen 10$, maar dat nam natuurlijk al heel wat ruimte in dus helaas bleef het bij eentje. Het resultaat van mijn shopping viel nog heel goed mee, en dan nog te weten dat ik nog een stempelset niet meegenomen heb, en nog een ouder tijdschrift aan de kassa. En ik had ook geluk, want in een Creating Keepsakes die ik al eerder de reis had gekocht, stond een bon van -20% in op je aankopen die niet in promotie stonden, maar ik heb op alles die korting gekregen met als prijskaartje 173$! Valt reuze goed mee, te weten dat mijn budget 250$ was... Als ik dat geweten had, kon ik die andere zaken die ik wou toch nog genomen hebben. Maar een mens kan ook niet alles hebben zeker? En het is ook bij die ene winkel gebleven, de adressen lagen te ver uiteen, en we hadden ook niet eeuwen de tijd.
Ik heb ook nog een album van Alaska op de kop kunnen tikken. De eerste keer dat ik het album tegenkwam, kostte het door de 30$, zonder tax, dan een paar keer gezien rond de 15$, en uiteindelijk in een supermarkt voor iets meer dan 9$ kunnen kopen, maar die staat dus nog niet mee op de foto.

Mijn zwaar beladen handbagage...
De zwarte zak zit vol boekjes en folders,
de witte plastic zak zit vol met de scrapbookdoos (gevuld met scrapbookmateriaal)
en ander materiaal die er niet meer inpaste.


Een ander iets wat ik zeker wou meebrengen uit de States waren Crocs, je weet wel, van die plastic schoenen. Blijkt dus immens populair te zijn, op de afgelopen Scrap-a-ganza droegen alle Amerikanen dat, en ook in Europa blijkt het goed aan te slaan. En omdat de dollar zo laag stond, wou ik ze dus van daar meebrengen. In de sportwinkel waar we met heel de groep heen gingen (iedereen wou wel nog iets kopen, dus ging Marjolein, onze gids, ons met het busje brengen) vond ik een heleboel soorten, maar niet die wat ik wou. Ik wou het liefst van die lime-groene, dat is wel mijn kleur, maar ze hadden enkel nog roze en paarse... En toen viel mijn oog op zwarte, mijn maat gezocht, gepast en meegenomen. En het was pas toen ik ze voor het eerst aandeed (mijn sandalen hebben afgedaan, leve de crocs!) viel het me op dat ze iets modieuzer zijn dan de oorspronkelijke klompmodellen. Heb ik een goede keuze gemaakt zeg, deze zijn véél chiquer! Ik weet zelfs niet of ze hier al te koop zijn, dus heb ik lekker de primeur!!!
Wat mijn verslag betreft over Alaska, die houden jullie tegoed. Ik heb een klein dagboek bijgehouden, wel klein in de zin van kort. ik had 's avonds geen zin om uitgebreid te gaan schrijven, dus dat moet ik wel nog doen. Ik zal de berichten ook anti-dateren, dus ik schijf ze vanaf deze week, maar wel op de datum dat het gebeurd is, dat is dan ook handig voor mij om te lezen als ik begin met het scrappen van de foto's. En uiteraard zal ik ook foto's plaatsen bij mijn verslag, zo kunnen jullie ook meegenieten.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

wat die crocs betreft, jij hebt de Mary-Janes. :) Die zijn hier al te koop in AS Adventure, denk ik. Leuke foto's! *kwijlt op scrapbookmateriaal*

Familie Kubben zei

Hi Vicky! Leuk dat je er weer bent! Lijkt me een gave reis door Alaska, ben erg benieuwd naar je verhalen! En geweldig dat je gescrap-shopt hebt :) Groetjes terug van Gizmo aan Speedy en een dikke knuffel voor de konijntjes! veel liefs!

sollie zei

Leuk dat je terug bent. Ik vroeg me al af wanneer je terugkwam.
Ben echt benieuwd naar je reisverslag.
groetjes Isolde

Anoniem zei

He Vicky. Leuke reis gehad dus!! Fijn dat je er weer bent. Ik vind crocs normaal helemaal niet mooi, maar deze zijn eigenlijk nog best te doen! :-)

Chantal van de Kant zei

Wat klinkt dat allemaal leuk zeg. En zo een "scrap wahala"lijkt me ook wel wat om een keertje te doen.
Die crocs zijn hier in nederland ook verkrijgbaar, ik begreep dat ze hier ballerina heten.
Ben benieuwd naar jouw foto's
Groetjes
Chantal