zondag, juni 17, 2012

"Mini"-album van Riga

Elk jaar gaan we af en toe wel weg met de (ex)-collega's van Wim, meestal een weekendje in de Ardennen, maar sinds vorig jaar doen we rond Pasen een city-tripje.  Er wordt over gestemd welke bestemming we zullen nemen, en vorig jaar stond Riga (Letland) op het programma.
Ik was aan dit album begonnen tijdens de Creanijn Albumtrack van maart, maar helaas door allerlei omstandigheden niet veel aan scrappen toegekomen.  Maar ik had me voorgenomen om dit weekend dit album toch helemaal af te werken!
Dit is dus mijn "mini"-album geworden. Echt mini is het niet, want op het normale scrapbookformaat gemaakt, maar mini in de zin van "een dun album" of in mijn geval meer van een korte reis, want de zomeralbums zijn altijd een stuk dikker! Ik heb ook een heleboel vellen uit mijn persoonlijke "oude" stock gehaald, zodat die ook eindelijk eens gebruikt worden.

Dit is het voorblad, met een stuk van het grondplan van de stad, en een panoramafoto van de stad die we in het toilet van een hotel genomen hadden.

Riga is een prachtige stad, ook met heel wat geschiedenis.  Zo hebben we onder andere een paar wandelingen gemaakt (met gids) om meer te leren en uiteraard de beste plaatsjes te zien!

Riga is ook een oude havenstad, dus overal zijn nog in de huizen daar restanten van te zien, in de vorm van deurtjes, katrollen ...

Het logo van de stad bevat 3 torens, en die kerktorens heb ik ook allemaal even apart op de foto gezet.  En de linkerpagina zijn gewoon nog een paar foto's van de straatjes en zo.

Ook in Riga is er een vrijheidsbeeld te vinden, naar aanleiding van de onafhankelijkheid van Rusland.  En er staan ook wachten bij, dus ook altijd leuk om die te zien weg en weer lopen.

Trouwers en geliefden hebben daar blijkbaar de gewoonte hun liefde te bezegelen met een slot aan de brug.  Ze zijn er te vinden in alle geuren en kleuren (allé, dat laatste is in feite vooral roest-kleur) en wel leuk om zo al die sloten te zien hangen.  De vraag is: wie houdt het sleuteltje bij???

Buiten het oude centrum kun je ook de Art Nouveau-wandeling doen.  Zeker een aanrader voor wie de stad bezoekt, want die gebouwen hebben de prachtigste details!!! De cirkel in het midden was het logo die we ook onderweg tegen gekomen zijn.

Op het marktplein staat een schitterend gebouw, helemaal heropgebouwd na de vernietiging in een of andere oorlog.  Het heet het "Huis van de Zwartkoppen" en ik heb de titel in het Lets genoteerd.

Dit zijn dan de foto's van de binnenkant van het gebouw, helemaal niet op de maat van Wim gemaakt. En we kwamen er zowaar ook Statler en Waldorf tegen uit de Muppet Show...

Met de gids bezochten we ook de plaatselijke markt, dat vind ik altijd gezellig en leuk om te zien welke andere dingen ze verkopen.  Speciaal was daar de grote stapel granaatappels, en een standje met wilgekatjes.  Bleek dat dit naar aanleiding van Palmzondag was, aangezien er in het noorden nog niet veel anders groeit.

We besloten ook de buitenwijken van Riga te voet op te zoeken, en dat bracht ons bij een kerk met omliggend kerkhof.  Even er door wandelen vind ik ook altijd fascinerend, om te zien hoe anders de gewoontes van begraven zijn.

Op zondag gingen we ook met de trein naar Jurmala, aan de zee.  Blijkbaar waren we niet de enigen met dat gedacht, maar het was wel gezellig.  Ik sta hier zowaar zelf ook een paar keer op de foto, dat is wel handig van met een paar mensen op reis te gaan, die nemen dan wel ook een keer foto's van de anderen!  Op de ene foto sta ik zelfs met mijn voeten nog in de sneeuw, en dat aan het strand op een stralende lentedag.
In Jurmala hebben we niet alleen langs het strand gewandeld, maar ook langs de achterliggende straten, waar nog heel wat "oude" gebouwen liggen, die zeker de moeite waard waren om te fotograferen.

En dit is dan het slotblad.  Het viel me op dat ik nogal veel foto's genomen had van windwijzers en zo, dus heb ik deze maar samen gebundeld op dit blad!

Mijn volgende "doel" is mijn Nieuw-Zeeland album af te krijgen, zodat ik na de nieuwe reis toch wat sneller weer kan scrappen, want aan dit tempo duurt het nog een eeuwigheid voor ik alles afkrijg!!! We gaan toch véél te véél op reis hoor... LOL

1 opmerking:

Rose zei

Mooie mini album.Er zijn inderdaad veel foto's!Tja dat heb je nu eenmaal als je veel opreis gaat hé?