zondag, mei 25, 2008

Onze eerste aankopen...

Tja, we zijn volop bezig met de voorbereidingen van de wereldreis. Woensdag zijn onze round the world-tickets eindelijk definitief geboekt, het had nogal wat voeten in de aarde. Heel veel over en weer gemail en gebel, dan nog kijken voor de Visa-kaart te verhogen, en uiteindelijk is het gelukt.

Naast de tickets hebben we uiteraard nog heel wat materiaal nodig. We hopen nog op een paar sponsers, over de kousen hoeven we ons geen zorgen te maken, want daar zorgt Bridgedale voor. Wim heeft ondertussen al een materiaallijst opgesteld met wat we nog allemaal nodig hebben, en dus gingen we gisteren even in een grote sportwinkel gaan kijken of we al een paar dingen van ons lijstje konden schrappen.
We hadden al via het internet gekeken wat we zouden kopen, en dit is het geworden:

Dus voor allebei een waterzak voor in de rugzak. Dit is veel makkelijker dan een fles, want anders moet je stoppen, en dat is nu niet nodig. Ook een kampeerkookset, bestaande uit een pot, pan/deksel, houder om van het vuur te nemen, 2 tassen, 2 lepels en 2 vorken. We gaan wel nog een mes moeten bijkopen dan. En ook zo iets van energiebars, maar dan met fruit. Daarnaast hebben we ook ultralichte en sneldrogende handdoeken met washandje gekocht. Ultralicht is voor alles wel nodig, want tenslotte gaan we het 7 maanden met ons mee moeten sleuren, en elke gram telt dan uiteraard! En ook hebben we allebei een nieuwe zonnebril genomen, van het zwaarste type dan wat bescherming betreft (type 4), speciaal voor wandelen in de bergen. En het is allebei hetzelfde model geworden, en die moesten thuis nog even uitgeprobeerd worden...

2 opmerkingen:

karin zei

stukje bij beetje komt de reis toch wat dichterbij... ik geniet van je verhaal !

Elsje zei

hihi, wat een leuke foto van Speedy. Dat is toch echt een superkonijntje! Leuk dat je nog wat spulletjes gevonden hebt voor jullie reis.

groetjes,
Els