donderdag, januari 27, 2011

Terug naar Patagonië

Geen paniek, niet echt maar wel virtueel! Ik heb op de vorige crop in Zwevegem van Scrappy2 heel wat layouts in de eerste fase gescrapt, dus achtergrond en foto's, en dan vorige week tijdens een cropdagje met Daphné en Veerle verder afgewerkt. En nu dan eindelijk gefotografeerd om op de blog te zetten!
Layout gemaakt met restjes, over onze busreis richting Ushuaia. We moesten de straat van Magelhaes over, en ook een paar keer van Chili naar Argentinië en omgekeerd, vandaar dus ook de titel en de "paspoort"stempeltjes.

Ushuaia staat bekend als de meest zuidelijkste stad ter wereld. Voor ons was het vooral de uitvalsbasis om Tierra del Fuego te gaan verkennen. Het stelt ook niet zo veel voor hoor, het is absoluut niet groot, en als er dan nog een paar grote cruise-schepen aanleggen en de straten overspoeld worden door de toeristen, dan hebben we het ook gehad. Je kon echt op zicht zien wie daar vandaan kwam... Tot onze grote verbazing konden we na een 4-tal maanden nog eens Nederlandse woorden lezen, en dat op het standbeeld van Adrien De Gerlache, de Belg die de Zuidpool verkend heeft. Ik heb voor de titel een sticker gebruikt die ik ter plaatse gekocht heb. En achter het papier zit een zakje waar ons "diploma" van ons bezoek aan Ushuaia zit.

In Ushuaia word je er overal aan herinnerd dat het zo ver in het zuiden ligt, en we lieten dan ook de mogelijkheid niet liggen om zotte foto's te maken. Ook hier alleen maar restjes gebruikt en voor de gelegenheid weer een keer een stempel!

En nog meer zotte foto's konden we maken in de gevangenis. Het gebied werd eerst gekoloniseerd door criminelen die naar het uiterste onherbergzame zuiden werden gevoerd. Ze hadden daar ook wat beelden gezet, en we laten geen kans voorbij gaan om onnozel te doen bij die beelden. En dan uiteraard nog een paar zichten van de gevangenis zelf, en ook nog een bak met Nederlandstalige boeken over De Gerlache!
Voila, dat was het weer voor nu!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi, om van weg te dromen. KAn enkel maar watertanden!!
Groetjes Katie

ScrapsEls zei

Leuke layouts Vicky! Vooral die van de paspoortstempels en de pinguins vind ik super geslaagd!

Krisje zei

De prison break is mijn favoriet :D