zondag, mei 29, 2011

Extra cropavond op dinsdag 31 mei!!!

Aanstande dinsdagavond is iedereen weer van harte welkom op de Creanijn Cropavond van 19u30 tot omstreeks 22u.
Kom gezellig met anderen scrappen, wissel ideetjes uit en maak gebruik van diverse materialen, zoals de Cricut, Slice, Cuttlebug, stempels en zo meer. Op die manier kun je je pagina's eens op een andere manier afwerken.
Aarzel niet te lang om je plaatsje te reserveren door me te mailen op creanijn @ gmail.com
Een cropavond kost 7.50€ of helemaal gratis bij aankoop van minimum 20€.
Misschien tot dan!!!

zaterdag, mei 28, 2011

S & S challenge: Use a sketch

Deze week is de Scrap & Stamp challenge werken met één van mijn schetsen! Gebruik dit als basis voor je layout, en vergeet niet om je layout op de blog te posten om kans te maken op een leuk prijsje!!!
This week's challenge at Scrap & Stamp is working with one of my sketches! Use this as a base for your layout, and don't forget to put your link on the blog to have a chance to win a lovely prize!!!

En dit is mijn laatste creatie, dus gebaseerd op deze schets. Ik heb voor de gelegenheid nog een keer duikfoto's gescrapt uit Zeeland van de krabben die daar massaal te vinden zijn. Uiteraard mogen stempels niet ontbreken, en ik heb geopteerd om mijn "duik" stempels met onder andere deze leuke krab te gebruiken!
This is my latest creation, based on the sketch. I used some of my underwaterpictures from Zeeland (the Netherlands) where crabs are everywhere. Of course, I also used stamps on this one, and I have chosen my "dive" set with the cute crab.


En deze layout heb ik al een heel eind geleden gemaakt (2008 als ik me niet vergis), komt nog uit mijn Alaska-album, maar ook met een stempel, dus vond ik het ook wel leuk om deze nog een keer te tonen. En ik moet zeggen dat mijn stijl in al die tijd nog niet te veel veranderd is!!! Lekker simpel, zo heb ik het graag!!!
And this layout as very old (from 2008 if I'm correct) and is from my Alaska-album, and also used a stamp here for the journaling, so I thought it was nice to put this version here as well. And I have to say that my style hasn't quite changed in all that time!!! Plain simple, that's the way I like it!!!

dinsdag, mei 24, 2011

Een grote lading kaartjes

Het is weer even stil geweest van mijn kant, maar ziehier een grote lading kaartjes die ik de afgelopen week heb gemaakt!

Dit is een trouwkaartje die ik gemaakt heb voor het feest van mijn neef, ik heb onder andere gestempeld met de leuke huwelijksstempel van Wild Rose Studio en ingekleurd met Copics. Ik heb ze uitgeknipt met een fijn schaartje, een cirkel geponst en door de Cuttlebug gehaald en inkt over gedaan, en zelfs gebruik gemaakt van een randjespons. Dus behoorlijk wat materiaal gebruikt, en voor wie goed kijkt, kan zelfs zien dat ik met de Pearlmaker in het hart van de rondjes pareltjes heb gezet, en ook de knopen van het jasje zijn zo bewerkt.

Rouwkaartjes zijn ook nooit makkelijk om te maken. Maar ik moet zeggen dat ik toch ontzettend tevreden ben over de rechter versie en heb er dan maar meteen 6 stuks van gemaakt. Het is witte colourcore met zwarte core die ik door de Cuttlebug heb gehaald en dan wat opgeschuurd heb om de zwarte kleur er door te laten komen. Het geheel is gekleefd op een grijs kaartje en afgewerkt met een zilver sticker.


En dan nog een aantal "algemene" kaartjes. Ben wel ontzettend tevreden van onderstaand konijnenkaartje die ingekleurd is met de Copics. Ik begin het meer en meer onder de knie te krijgen. Voor de gelegenheid ook nog even mijn voorraad strassjes uit de Zeeman aangesproken voor iets extra's op het kaartje. De konijntjes zijn een Penny Black stempel, het hondje is van Wild Rose Studio.
Ook de stempels van Eline Pellinckhof heb ik bijna allemaal, deze leuke bloemenmeisjes zijn ook ideaal om in te kleuren. En uiteraard ook een passende stempel.

Deze draakjes van Wild Rose Studio vind ik ook ontzettend schattig, en je kan ze verschillende kleurtjes geven. Het linkerfiguurtje was in feite een beetje "mislukt" omdat het papier te veel uitliep met de Copics, maar ik heb het dan maar voor een stukje uitgeknipt en dat geeft ook weer een speciaal effect. Mijn tweede poging in het groen was beter gelukt!

En dan nog een moeilijke, namelijk om jongenskaarten of mannenkaarten te maken. Heb een beetje geprobeerd om stoere kleuren (blauw en bruin) te gebruiken hiervoor, en ben toch wel tevreden. Heb voor de rechterkaart twee verschillende stempels gecombineerd voor de tekst en vind het wel plezant zo!

Zowat alle kaartjes zijn trouwens met restjes van het scrappen gemaakt, die ik voor deze gelegenheden eens kan opwerken om er kaartjes van te maken! En deze kaartjes gaan allemaal in de bak, om zelf te gebruiken of om te verkopen voor het goede doel tijdens de kerstperiode!

zaterdag, mei 21, 2011

S & S Challenge: Use a colour combo

De challenge van deze week is een kleurencombinatie te gebruiken! In je layout moet zeker cremekleur en bruin verwerkt zijn, en een derde kleur naar keuze. In mijn geval is dat blauw geworden. Ik heb ook weer wat restjes gebruikt, de Cricut voor de titel en een megagrote Prima-stempel voor de takjes. Doe ook mee met Scrap & Stamp, en link je layout op hun blog. En wie weet val je ook in de prijzen!!!
The challenge of this week is to use a colour combo! In your layout, you have to use cream and brown and one extra colour. In my case, that's blue. I used quite some scraps, the Cricut for the titel and a huge Prima-stamp for the branches. Play along with the Scrap & Stamp challenge and put your layout on the blog. And you never know that you're the winner of a nice prize!

woensdag, mei 18, 2011

Grote opruimhoek in de Creanijn Shop


Zopas heb ik mijn winkel weer wat "opgekuist", met als gevolg dat heel wat artikelen in de opruimhoek terecht gekomen zijn met mooie kortingen! Een greep uit de prijsverlagingen:


* Embellishments van de En Route collectie van S.E.I.: -30%

* Glimmer screens: -25%

* Photoframe stempel van Prima: -25%

* Een heleboel rubons aan -50%

* Een aantal clear stamps van Marianne Design (wenskaartjes maken): -50%

* Plaksteentjes Make Me & Kaisercraft: -30%

* Kars Alfabetstempels: -30%

* Wenskaartstempels van Wild Rose Studio: -15%

En nog véél méér!!!


Aarzel dus niet langer en surf naar http://shop.creanijn.be/shop

om te profiteren van deze superkortingen.



Wacht niet te lang, want OP = OP!!!

NIEUW: S.E.I. Couture collectie in de Creanijn Shop

Vandaag is de nieuwe collectie van S.E.I. binnengekomen. Couture is een prachtige reeks van 9 vellen speciaal papier met folie (aan 1.25€ per vel) en 3 bijbehorende vellen vrij effen papier die toch nog wat structuur vertoond zoals de oude velen van Basic Grey (aan 0.90€ per vel)
Vanaf nu te verkrijgen in de Creanijn Shop. OPGELET: slechts in beperkte mate verkrijgbaar!
Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de opruimhoek, want er zijn weer heel wat artikelen extra afgeprijsd, maar OP = OP!!!

Creanijn Beginnerscursus volgende week!

Heb je ook zin om de kneepjes van het scrapbooken te ontdekken? Dat kan, want op maandag 23 mei en woendag 25 mei tussen 19u30 en 22u wordt een nieuwe beginnerscursus georganiseerd! Aarzel niet om je in te schrijven, want de cursus wordt in kleine groep (maximum 4 personen) gegeven.

Tijdens de eerste les krijg je heel wat "theorie" en productinformatie, maar maak je ook al je eerste pagina(s). De tweede les is dan vooral een doe-les en krijg je nog heel wat tips mee over hoe je het best een layout kan opbouwen. De twee lessen samen kosten 30€ (alle papier inbegrepen), het basismateriaal breng je zelf mee of kan ter plaatse aangekocht worden.

Interesse? Contacteer me dan op creanijn "at" gmail.com om je in te schrijven.

Kun je helaas niet op deze momenten komen? Beginnerscursussen kunnen altijd op aanvraag ingericht worden, dus aarzel niet om me hierover te contacteren.

Misschien tot volgende week.

zaterdag, mei 14, 2011

Album van Chili-Argentinië is eindelijk af!

Voila, ik heb daarnet de laatste hand gelegd aan de laatste layoutjes van dit deel van de wereldreis. Eindelijk ben ik er mee klaar, en kan ik me vanaf nu concenteren op foto's van Nieuw-Zeeland. Ik ga er straks mee aan de slag om ze te bestellen, en dan hoop ik dat het een beetje sneller zal gaan dan de andere delen. Nu, ik verwacht toch niet al te veel te scrappen de komende tijd, want nogal een drukke agenda....
Finally I managed to finish my last layouts of Chile-Argentinia, so I can concentrate now on the ones from New-Zealand. I will order them later today, and hopefully the scrapping will go faster then the other ones. Well, I hope but I know I won't have a lot of time in the coming weeks because of a busy schedule...
Nog eentje van Ushuaia met foto's van tijdens de boottocht. Ook weer heel wat foto's in verwerkt, en ook gewerkt met een treksysteempje die ik ooit op een workshop van Karen Burniston heb geleerd.
Last layout from Ushuaia, from the boat trip we took. Used a lot of photos and made a little system that I once learned from Karen Burniston on a workshop.


En dan de Stille Oceaan over richting Paaseiland voor deze layout van de groeve. Ik was weer iets te snel en de folder vergeten te verwerken, maar heb dat ondertussen opgelost met een pocket. Voor de rest weer vrij simpel gehouden én uiteraard gestempeld. De grote foto's kunnen openklappen en dan komen nog 4 extra foto's tevoorschijn.
And then over the Pacific to Easter Island for this layout of the quarry. I was a bit too quick with making this layout and forgot the folder of the site, but I've solved the problem with a pocket. A simple layout with a stamp, you are already used to this. The big photos can be opened and reveal 4 more pictures.

En dit is dan de laatste, ook van Paaseiland, en ook hier heb ik heel wat foto's in verwerkt. Onder het stuk met de kleine foto's heb ik ook de folder geschoven. Ik kon het nergens anders verwerken, want ze was even groot als een scrapbookblad.
And this is the last one, also from Easter Island and I used quite a few pictures on this one as well! Under the square with the many photos, there's the folder of the island. I couldn't put it anywhere else, because it was as tall as a scrapbook page.

S & S Challenge: Use those old supplies

Soms hou je het niet voor mogelijk wat een mens allemaal verzameld... Ik ben nogal een papierfreak, zeker in het begin van mijn scrapperiode. Nu liggen hier heel wat vellen die behoorlijk gedateerd zijn, dus is het moeilijk om die nog te gaan gebruiken.

Maar af en toe kom ik wel eens een vel tegen die nog het gebruiken waard is. Zoals het blauwe blad, als ik me niet vergis stond er 2003 op, dus al behoorlijk oud naar scrapbooknormen! En het ander papier was van een blok die ik ooit in Alaska heb gekocht, maar dan toch niet echt wou gebruiken en uiteindelijk onlangs uit elkaar heb gehaald en de vellen los in de shop heb gezet. En onze reis naar Alaska dateert toch ook al weer van 2007. Dus voor deze layouts (en ook nog andere in dit duikalbum) toch behoorlijk oud papier gebruikt en ook de zwarte stickers heb ik al behoorlijk lang. De stempeltjes zijn van recentere datum! Ben nogal bezig met het verzamelen van stempels om genoeg variatie te hebben voor de challenges van Scrap & Stamp!!!

En dus soms moet een mens eerst een keer goed kijken welk materiaal je allemaal hebt, en dan een keer verwerken. Ik heb hier nog vanalles liggen van brads, knoopjes en lintjes, maar dat gebruik ik toch bijna nooit meer op mijn layouts. Dus ga ook eens op zoek naar oud materiaal, maak er een layout mee en toon ze op de Scrap & Stamp blog en wie weet val je wel in de prijzen!

Sometimes you can't believe how much a person can collect. I've always been fond of nice papers, so I have quite a huge collection. But I have quite a few papers that are dated and that I'll probably will never use anymore. But sometimes I find a nice one, like the blue one on the right page. I believe it had 2003 on it, so quite old. The striped paper is from a block I bought in Alaska in 2007. So for this layout and the other ones in this series, I used some of my old paper and stickers. The stamps are all quite recent.


So sometimes we have to have another look at our supplies and use what we have. So pull out that old stash, make a layout and show the result at Scrap & Stamp, maybe you'll be the winner of a nice prize!

donderdag, mei 12, 2011

Volgende koopdag op zaterdag 11 juni

Door de drukke agenda van mei zal het er helaas niet meer van komen om een koopdag te organiseren deze maand, maar noteer alvast de volgende koopzaterdag in je agenda:


ZATERDAG 11 JUNI van 9u30 tot 16u

Maar niet getreurd! Zoals je van Creanijn gewoon bent, zijn we ontzettend flexibel en kun je gerust ook contact opnemen om de Creanijn Shop op afspraak te bezoeken. Dit kan zowel 's avonds als overdag. Hieronder vind je nog even alle contactgegevens op een rijtje! Aarzel niet om me te contacteren, dan spreken we wel verder af!


woensdag, mei 11, 2011

Layoutworkshop aanstaande vrijdag!!!

VRIJDAG 13 MEI: Layoutworkshop

Tijdens de layoutworkshop maak je 3 spreads (= 6 pagina's) op basis van mijn schetsen. Het papier is vrij te kiezen uit het assortiment in de Creanijn Shop. Door te werken met de schetsen, scrap je op een totaal andere én bovendien veel snellere manier. De pagina's die we maken kunnen afgewerkt worden de avond zelf (als er voldoende tijd overblijft), tijdens een cropavond of natuurlijk gewoon thuis!
Aarzel niet om je in te schrijven via creanijn @ gmail.com! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Misschien tot binnenkort.

dinsdag, mei 10, 2011

Nog een Pluisje-layoutje

Ik ben bezig met de laatste foto's van Pluisje nog te scrappen, met haar volledig levensverhaal in journaling. Voor de eenheid heb ik geopteerd om mijn journalingblokken met de Fiskars randpons af te werken. En dit layoutje is ook wel bijzonder omdat het helemaal niet in mijn "traditionele" kleuren zijn!!! Ik wou er ook niet te veel werk aan besteden, dus lekker simpel zoals je van mij wel gewoon bent! Uiteraard mag een stempeltje ook niet ontbreken!!!

Ik zou wat meer willen scrappen, maar voorlopig véél te moe sinds de nieuwe job van Wim, maar ja, we slaan er ons wel door! En dat scrappen komt ook wel!
--------------------------------------------------------------------------------------
I'm busy with scrapping the last photos of my rabbit Pluisje and I want to use her life story on the pages in the journaling. For the continuity, I'll try to use my Fiskars border punch all the time. And this layout is also special because it's not in my "traditional" colour scheme!!! And I didn't want to put too much work in it, so simple as usual for me! Of course I've also used a stamp!!!
I really would like to scrap more, but too tired with hubbies new job, but we'll cope. And the scrapping, that will come too!

zaterdag, mei 07, 2011

S & S Challenge: Celebrate the wonderful women in your life

Naar aanleiding van moederdag is de challenge van Scrap & Stamp deze week om vrouw(en) in de kijker te plaatsen. Pff, niet echt mijn ding, tot ik plots het idee kreeg om de laatste foto's van Pluisje te scrappen. Mijn oudste konijn is namelijk vorige maand gestorven en wil uiteraard ook nog een deel van haar foto's scrappen. Ik heb ook heel haar levensverhaal uitgetypt, en wil die stukken tekst nu op verschillende pagina's verwerken. Dit is dus de eerste in een reeks van "afscheidslayouts".

De "forever" is gesneden met de Cricut en dan de rest van de titel zijn stickers van Cosmo Cricket en Basic Grey. Voor de gelegenheid ook twee Fiskars-randponsen gebruikt én uiteraard mogen stempels ook niet ontbreken. Ik heb een datumstempel geplaatst en links onderaan een klein konijntje...

----------------------------------------------------------------------------------------------
For the event of Mother's Day, the challenge this week at Scrap & Stamp is to celebrate the women in your life. This was quite a difficult one for me, so I finally decided to scrap the last pictures I have from Pluisje. My old pet rabbit died last month and I also want to scrap some of her pictures. I also typed her whole life story and will use pieces of this text on the layouts I make from her. So this is the first one in a set of "farewell layouts".

The "forever" is cut with the cricut and the rest of the title are stickers from Cosmo Cricket and Basic Grey. For the occasion, I also used two of my Fiskars border punches. Of course, I have used stamps as well, one for the date and a little bunny in the bottom left corner...

Vergeet niet om ook een layout te maken en de link te plaatsen op de Scrap & Stamp blog, wie weet win je wel een leuke prijs!!!


Don't forget to participate by making a layout and putting the link on the Scrap & Stamp blog, maybe you will win a lovely price!!!

vrijdag, mei 06, 2011

S & S Challenge: Make your own background paper

Vorige week ben ik er niet in geslaagd een nieuwe layout te maken voor de challenge van Scrap & Stamp, maar hier nog een paar voorbeeldjes om jullie misschien te inspireren! Vergeet niet om elke zaterdag de blog te bezoeken voor een nieuwe challenge. En er is meer: stuur je layout ook in en wie weet ben jij wel de winnaar van een leuke prijs!!!
-------------------------------------------------------------------------------------

Last week, I didn't manage to make a new layout for the challenge of Scrap & Stamp, but I want to share some layouts maybe to get you inspired! Don't forget to check the blog every Saturday for a new challenge! But there's more: send in you layout and maybe you're the winner of a cute price!!!

Ik heb een stempel van de Nazca lijnen in Peru, dus ik kon niet anders dan deze gebruiken voor een stuk achtergrondpapier en uit hetzelfde papier ook de letters gesneden met de Sizzix.


I have a stamp of the Nazca lines in Peru, so I had to use it on this layout by making my own background paper and also used this paper to cut out the title letters.



En op deze layout heb ik gewoon gestempeld met mijn distress inkt kussen om zo grote vierkanten in verschillende kleuren op wit papier te stempelen.


And this is a layout where I used my distress ink pads to stamp big squares on white paper to create my own colour scheme!

woensdag, mei 04, 2011

Een interactieve Tierra del Fuego pagina

Er moet dringend werk gemaakt worden van het bestellen van nieuwe foto's, want ik ben (eindelijk) bijna klaar met Chili en Argentinië van onze wereldreis. Het was mijn bedoeling dit al eind 2010 af te hebben, maar ja... Soms loopt het niet altijd zoals een mens zou willen natuurlijk. Dus hoog tijd om nog wat laatste pagina's te scrappen, en hopelijk ook dit weekend al beginnen met foto's te selecteren en te bestellen. Hoog tijd om aan een nieuw werelddeel te beginnen!
Maar dit is er dus nog eentje vanuit het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, namelijk Tierra del Fuego. Ik had ook weer véél te veel foto's, en bijna vergeten dat ik ook ter plaatse nog een sticker gekocht had, maar het is er uiteindelijk opgeraakt. Voor de rechterpagina heb ik 12 vierkante foto's laten ontwikkelen en er telkens flapjes van gemaakt. Het zijn allemaal dieren (of in het geval van de bevers: de sporen) die we daar tegengekomen zijn. De halve cirkel onder de titel "NATURE" is een pocket met een folder van het nationaal park. De flapjes blijven dicht met behulp van een klein Basic Grey magneetje. Natuurlijk mochten ook de stempels niet ontbreken op mijn pagina!
-----------------------------------------------------------------------------------------

High time to get busy with ordering photos, because I'm (finally) almost finished with my album from Chile and Argentina. The original plan was to have it ready at the end of 2010 but sometimes it doesn't quite go as expected. So I hope to get the last ones scrapped this week and weekend, and then hopefully I can get started with ordering the photos of New Zealand. But this layout is still from the very south of South America, Tierra del Fuego. As usual, I had a lot of photos and almost forgot about the sticker and folder I got from there. On the right page, I even used 12 square photos from animals that we have seen there. Under the semi circle with the title "NATURE", I've put the folder from the national park. I used some magnets to keep the flaps with the pictures closed. And of course, there had to be stamps on it!

dinsdag, mei 03, 2011

Nog een lading kaartjes

Vorige week tijdens de crop had ik precies niet veel fut om te scrappen, dus ben ik maar aan de slag gegaan met mijn ingekleurde stempelafdrukjes. Niet met de Copics, maar met Nellies Markers, waar ik toch ook wel leuke resultaten mee haal. Het zijn vooral geboortekaartjes en bloemenmeisjes, allemaal stempels van mijn favoriete illustratrice Eline Pellinckhof. En zoals je van mij gewoon bent, lekker simpel, meer moet dat bij mij niet zijn!

------------------------------------------------------------------------------------------

At the crop last week, I didn't quite have the drive for scrapping, so I decided to make some cards instead with coloured stamps, I always have a stack of coloured images so it's quite easy to turn them into some cards. They are mainly birth cards and flower girls. And as usual in my case, very easy cards, that's all I need!

maandag, mei 02, 2011

National Scrapbook Day: CROP 'N SHOP op vrijdag 6 mei

De eerste zaterdag van mei is het in Amerika altijd National Scrapbook Day. Maar omdat scrapbooken natuurlijk véél verder gaat dan de grenzen van de VS, gaan we dat bij Creanijn ook niet onopgemerkt laten voorbij gaan.

Aanstaande vrijdag 6 mei gaan we dat "vieren" met een CROP 'N SHOP avond. Tijdens de avond kun je helemaal gratis komen croppen (*), maar het is wel belangrijk om je plaatsje te reserveren!!! Dit kan door me een mailtje te sturen via creanijn @ gmail.com . Wie niet komt croppen, kan ook gewoon een bezoekje brengen aan de Creanijn Shop om te shoppen. Of uiteraard de beide combineren mag ook! De Creanijn Shop is open van 19u30 tot 22u en is gelegen in de Voldersstraat 48 te Oostkamp.

Wie niet kan langskomen, niet getreurd! Ook via de webwinkel zullen in de loop van de week een paar mooie acties voorbij komen!!! Hou alvast de blog in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de leuke promoties!!!
(*) Tijdens een cropavond gaan we gewoon zelfstandig aan de slag, maar kun je gebruik maken van allerlei materialen, zoals stempels, machines als Cuttlebug, Slice, Cricut, ... Normale prijs voor een cropavond is 7.50€.

P.S. Je hebt waarschijnlijk ook al gemerkt dat mijn blog in een nieuw kleedje zit, kwestie van even wat anders te hebben dan een standaard achtergrondje!!!