woensdag, maart 26, 2008

Get ready for an overdose of layouts (deel3) (Challenge # 13-24)

Ziezo, ik had jullie gewaarschuwd dat er een boel layouts op komst zijn, wel, hier zijn weer een aantal layouts die ik gemaakt heb. Sommige zijn al langer "klaar", maar wachtten nog even op de definitieve afwerking, maar nu zijn ze echt klaar!
Tijdens onze waterexcursie in Seward hadden we héél véél geluk, want we hebben massaal veel orca's gezien, en uiteraard resulteerde dat ook in massa's foto's. Het was zo moeilijk om een selectie te maken, daarom heb ik er maar liefst 19 verwerkt op deze dubbele pagina. Aan de linkerkant een schuifsysteempje dat ik ooit op een scrapbookdag gegeven heb (in mijn album van Tanzania) en heb ik dus ook weer gebruikt. De rechterpanoramafoto is in feite een grote zak met nog 4 kaartjes met aan weerszijden orca-foto's.

Deze layout was in feite een layout die ik maakte op basis van schets 9 die begin maart op de schetsenblog verschenen is. De linkerpagina was al klaar, maar de rechter dus niet, en daar heb ik gisteren dan maar eens werk van gemaakt! De foto's heb ik voor de verandering eens met 2 samen gemat.
Deze vind ik ook bijzonder goed gelukt, weliswaar de enige eland die we in het wild tegengekomen zijn... Ook hier heb ik weer oudere carstock en restjes papier gebruikt. Verder heb ik gestempeld met verf en zijn er stickers en rubons op te vinden. De rechterfoto beneden is ook een flapje, waar er nog een foto verstopt zit van de eland die de straat oversteekt (maar er zit helaas een hand half in de weg...) en ook mijn journaling rond elanden. Misschien dat ik het ook nog even fotografeer voor de volledigheid.
EDIT 28/03: Voila, deze hadden jullie nog tegoed:

Dit is dus de binnenkant van mijn flapje, met de journaling en ff een freestyle randje. Het koperkleurig ding wat jullie zien is zo'n vervormde 1 dollarcent met de afbeelding van een moose... Heb er meer op sticker en zo gezien dan in het echt...De basis van deze pagina had ik gisteren gemaakt, terwijl de restjes al een week of zo op tafel lagen. En vandaag dan de foto's van deze ontzettend leuke grondeekhoorn gemat en erop gekleefd.

Foto's van het gletsjerkamp, en dit keer geen blauw gebruikt, maar dat is ook logisch, want er zit nauwelijks blauw in de foto's. De foto linksboven is van ons luxetoilet, want op andere plaatsen hadden we niet meer dan een gat in de grond. En verder nog wat leuke shots van de groep en de traditionele knakworsten op het vuur. Hier en daar heb ik de journaling bij de foto's geschreven.

Ook van deze layout ben ik ontzettend tevreden, want niet alleen mooie foto's, maar ook nog eens volledig met restjes opgebouwd. De kleuren passen perfect samen, en je ziet Wim bezig met onze tent op te zetten, met een schitterend zicht op de gletsjer. De onderste foto's van de rechterpagina zijn een paar dagen later genomen, toen we terugkeerden van het wilderniskamp. We vlogen toen ook over de plaats van het gletsjerkamp, dus ik besloot om die foto's maar hier bij te voegen. De cirkeltjes zijn gemaakt van rondjes gemaakt met de perforator en dan opgekleefd met gluedots in cirkelvorm, om bepaalde zaken te benadrukken.

Voila, en dat betekent dat ik alweer aan nummer 22 zit van de challenge. Er liggen nog 10 half afgewerkte layouts te wachten (heb ik nog enkele foto's voor nodig die hopelijk morgen aankomen) en dan ook nog een boel naakte layouts van de layoutworkshops, waarvan ik van 3 als foto's klaargelegd heb die ik moet matten en dan opkleven. Ik moet zeggen, ik hou wel van het snelle scrappen, als het zo voort gaat, ben ik in april al klaar met onze reis van vorige zomer. Dat lukte me vroeger nooit, ik was altijd nog na de volgende reis bezig met het scrappen. En dan te zeggen dat ik ook nog Rusland moet scrappen, maar daar heb ik ook alweer een 20-tal layouts gemaakt... Maar ja, eerst layouts en dan foto's werkt nu eenmaal supersnel, moet je zeker ook een keer proberen als je je foto's wil zien verdwijnen als sneeuw voor de zon!
Veel plezier met het scrappen!

1 opmerking:

Veerle zei

Wat een mooie LOOTJES! en het gaat super zo met de challenge!!