woensdag, november 15, 2006

Scrap-a-ganza

Zolang naar uitgekeken en zo snel weer voorbij... Maar Scrap-a-ganza was zeker de moeite om voor de 2de keer mee te maken. Toen ik hoorde dat in het najaar weer een nieuwe op het programma stond, heb ik geen moment geaarzeld om me in te schrijven. Je krijgt zoveel leuke workshops voorgeschoteld, dat je niet anders kan dan boordevol ideeën te zitten. Alleen de tijd ontbreekt me jammer genoeg...
Vrijdag 10 november had ik nog een workshop. Het was de hele week al vrij druk geweest, met schoolwerk en het werk thuis, want ik had in de vakantie niets kunnen doen omdat we in Praag zaten. Dus dat moest nog wat ingehaald worden. Zo had ik mijn verjaardagsshirt nog niet kunnen maken, en dat moest ik dus voor de workshop nog vlug in orde brengen. Helaas mislukte het de 1ste keer (figuur strijken op T-shirt), en toen moest ik op zoek naar een ander T-shirt. Maar ja, ik had op het eind van de zomer heel mijn kleerkast uitgemest en heel wat dingen naar de kringloopwinkel gebracht, dus het was hard zoeken. Uiteindelijk toch nog wat die ik kon gebruiken, maar ook daar mislukte het... Tja, en dan nog een creatieve oplossing zoeken. Bij de ene was de voorkant nog goed, bij de andere de achterkant. Dan maar het kleine stukje vooraan uitsnijden en opnaaien. Dus tussen de instructies van de workshop door maar naaien... Op het eind zag ik het niet meer zitten, en besloot de bovenkant open te laten, zodat het een soort van zakje werd. En weet je, in feite nog goed ook, want daar kon ik heel makkelijk mijn programma en workshopkaartjes in bewaren! Een geluk met een ongeluk dus...
Na de workshop moest ik alles vlug verzamelen, want ik zou bij Vera blijven slapen. Dat was iets makkelijker om dan de zaterdag te vertrekken. Gelukkig ging dat vrij snel en toen nog een klein uurtje rijden naar Kuurne, en daarna vlug ons bedje in. 's Morgens eerst nog genieten van een lekker ontbijt, en dan vertrokken we naar Eindhoven. We hadden geluk met het verkeer, met als gevolg dat we al heel vroeg op onze bestemming aankwamen. We konden gelukkig al naar onze kamer, dus besloten we ons materiaal daar al achter te laten, en dan kon de grote dag eindelijk beginnen. En het was bovendien mijn verjaardag, en dan doe ik altijd wat ik het liefst doe, SCRAPPEN!!!
Ik heb in totaal op die twee dagen 10 workshops, en als bij wonder heb ik de meeste mooi afgekregen. Vorige keer was dat een stuk anders, ik moet ze trouwens nog altijd afwerken... Ik weet niet hoe het kwam, maar ik zat vol adrenaline om er tegenaan te gaan. En zoveel ideeën opgedaan dat ik zeker een deel van het voorjaar kan vullen met nieuwe workshops.
Helaas waren veel workshops mini-boekjes en mini-projecten en daar ben ik in principe niet echt voor. Geef mij maar liever layouts met allerlei technieken. Maar ja, met de kerst in het vooruitzicht, stond alles in het teken daarvan, zoals mini-boekjes om weg te geven, cadeautjes, versiering en zo meer.
De eerste workshop had ik alleen, en de andere allemaal samen met Vera. Deze stond vooral in het teken van cadeautjes te "bescrappen". Het werd gegeven door Marylin Harroun en was leuk om doen en snel klaar. En dat met zelfs 2 projecten! Dit is het resultaat:

En daarna volgde nog de workshop "Scrap'n bake". We wisten allebei niet wat we ervan moesten verwachten, en toen we het project zagen, waren we eerst niet echt overtuigd. Maar eenmaal we bezig waren, vonden we het wel leuk, en het idee is ook wel origineel. Je geeft de (droge) ingrediënten voor een taart of cake in een leuke verpakking, samen met het receptje.
Dan was het lunchtijd, broodjes en verschrikkelijk lekkere tomatensoep. Ze was knalrood van de vele tomaten en smaakte ook heel erg tomaat. Heerlijk gewoon! Zelf heb ik geen tijd om soep te maken, maar een kopje gaat er bij mij altijd in!
De derde workshop (voor mij althans) was "Accidental Tourist", gegeven door Violet Z. Ik had op de vorige SAG ook workshops bij haar gevolgd, maar nu vond ik het een heel stuk minder. het waren twee miniboekjes, allebei met hetzelfde papier, dus al niet helemaal mijn ding. En bovendien is haar Engels ook moeilijk te verstaan, maar ja. Dus in beide workshops niet echt veel gedaan, maar ja, dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Van het ene boekje was het de bedoeling van allerlei bagageticketten en zo op te kleven, en had ze dat nu eens een week eerder gezegd, dan had ik die van naar Praag gespaard uiteraard! En tijdens die workshop zat er iemand voor mij die ook haar verjaardag vierde, en ik kreeg een klein kaartje van haar. Ze had helaas wel mijn naam verkeerd geschreven (Nicky), maar ik vergeef het haar, aangezien het lettertype op mijn "borstzakje" wel meer leek op een N...
En het andere boekje moesten we beschilderen en dan de binnenkant bekleden met het voorgesneden papier. Maar ik had een groen boekje en een knalroze bloem voor erop, maar die kleurencombinatie ging écht niet, dus heb ik maar afgehaakt na het kleven en het schilderen... En dit is mijn kaft dan geworden...
En de volgende workshop was er eentje naar heel mijn hart. Ze werd gegeven door Jen Starr van Ranger inkt, en het was de bedoeling een koffertje te inkten. We hadden ook huiswerk meegekregen om receptenkaartjes te maken voor erin, en dan uit te wisselen. Ze hadden het wel vrij laat laten weten, zo'n 2 weken voor de SAG, en ik had de laatste zaken nog 's morgens op de kamer gedaan. Ik heb waarschijnlijk duizend keer aan Vera gezegd dat ik dit zo'n coole workshop vond! Ik had al heel lang iets willen doen met de alcoholinkt, en eindelijk heb ik het ook geleerd! En nu nog zien te bestellen bij de groothandel!!!
Op het eind van de workshop werden alle receptenkaartjes verzameld en mocht je van elke stapel een exemplaar nemen om in je doosje te steken. En toen ik aan het aanschuiven was, merkte iemand op dat ik jarig was. En toen ik op mijn plaats zat, kwam Jen eraan en ze zei:"I have heard that it's your birthday!" en overhandigde me een stempelset. Daar was ik uiteraard ontzettend blij mee! En toen we aan het shoppen waren, kwam ik tot de ontdekking dat deze stempelset ruim 30€ kost in de winkels, en ik was héél blij met dit verjaardagscadeautje! En uiteraard kun je dit ook wel gebruiken tijdens de crops!

Na het uitgebreide avondbuffet hadden we nog één workshop op het programma, weer met Jen. Deze keer eindelijk een layout! Hoera! Eerst vond ik het een wat vreemde kleurcombinatie, roze met de kerstkleuren, maar het resultaat mocht er wel weer zijn!

En toen was de eerste dag alweer afgelopen. Maar we hadden nog lekker de tijd om de winkeltjes te gaan bekijken, en leeg te kopen. Hoewel, ik heb niet echt voor mezelf geshopt maar wel "op bestelling". Ik had namelijk een hele hoop Prima Flowers mee (zie andere topic) om in kleinere hoeveelheden te verkopen. Heel wat van de workshoppers hadden dat namelijk gevraagd. Alles was heel mooi ingericht met onder andere een prachtige kerstboom. Chipboard letters en ballen, het is weer eens wat anders natuurlijk.


Dan hadden we nog wat tijd om te gaan pizzaboxshoppen en onze buit op de kamer te gaan leggen, en dan weer naar beneden voor de avondanimatie. We hadden ook nog kaartjes om make and takes te volgen, maar we vonden dat het goed geweest was vandaag en hielden het rustig. Eerst stond de trekking van de tombola op het programma, maar helaas niets gewonnen. Tja, volgende keer beter zeker??? Er was ook nog Pictionary met scrapbookmerken en nog een ploegenwedstrijd scrappen. Dat was nog leuk: de eerste maakt een schets, de tweede haalt het materiaal en de derde moet op basis van de schets geblinddoekt met het materiaal zo goed mogelijk een layout proberen te maken. Niet echt makkelijk dus, maar wel leuk om zien. Maar toen hadden we het gehad en besloten naar onze kamer te gaan. Eerst nog wat van onze buit bekijken en dan naar dromenland. Althans, toch voor een paar uurtjes, want rond 4u lagen we allebei klaarwakker, gelukkig niet van elkaar maar van de wind. We zaten op de bovenste verdieping van 12, net op de hoek... En 's morgens moesten we weer fris zijn voor de volgende lading workshops.

Na het ontbijt uitchecken, auto al half volladen en dan weer op weg naar de juiste zaal. Twee workshops met Lance Anderson van Rusty Pickle. Dat was de vorige keer heel goed meegevallen, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. En hij heeft ze zowaar kunnen inlossen! De eerste workshop was een decoratie-element, en we mochten kiezen welk woordje. Heb maar gemakkelijkheidshalve voor CREANIJN geopteerd. We zaten helemaal vooraan bij de workshop, dus onder het goedkeurend oog van Lance heel het project afgewerkt. En dan wou ik natuurlijk met hem op de foto. En hij vroeg zowaar of hij die foto kon krijgen. Tof hé! Met een scrap-celebrety op de foto die hij nog wil op de koop toe! Ik was helemaal in de wolken, maar het is dan ook zo'n charismatisch man!

En bij de volgende workshop maakten we een miniboekje voor honden en katten, maar dat werd bij mij weer verandert in konijnen uiteraard. En dit vond ik wel een keer een leuk boekje om te maken. Ik vroeg nog zelfs een extra bladzijde, zodat ik voor elk van de konijnen een pagina kan maken. Wordt dus vervolgd!

Toen was er nog een workshop met een verjaardagskalender, hadden we een beurt vrij en toen nog een kalender. In de vrije beurt nog vlug iets gegeten, paar vellen Rusty Pickle papier gekocht en vlug een layout gemaakt met foto's van de voorbije workshop. Dat noem ik pas up-to-date scrappen! We hadden de mogelijkheid om gratis foto's te laten printen op de Epson-promostand, dus dat heb ik maar gedaan, en op het einde van de dag de layout laten ondertekenen door Lance himself. Het resultaat houden jullie nog van me tegoed!

Op de workshop van de kalender ging ik als een razende tekeer en slaagde erin zo goed als de hele kalender af te werken, uitgezonderd de kaft. Daarna wilden we nog een make-and-take volgen, maar helaas was alles al gedaan, dus moesten we ook wel naar huis terug. Moe maar voldaan van het scrapweekend. Zeker voor herhaling vatbaar!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat was het toch een fijn weekend! Ik vrees dat ik die van Egmond aan Zee ga overslaan, ik denk eerder naar die van Eurocrop in Vilvoorde te gaan. Maar misschien kan er dan nog een dagje Egmond af ;-)

Groetjes Krisje