zondag, februari 26, 2017

PL 2017 - Week 2

Ik had al zo lang uitgekeken om verder aan de slag te kunnen met mijn Project Life album, maar ik moest wachten tot mijn Selphy en inkt binnen was...  Maar geduld is een mooie deugd uiteraard, dus was ik superblij dat ze donderdag in huis waren.  Op vrijdag dan meteen een deel foto's geprint en tot een stuk in de nacht doorgedaan om een beetje achterstand weg te werken!
En ik moet zeggen, ik geniet er met volle teugen van om eindelijk eens de foto's van de konijntjes of de katten te kunnen scrappen, of de alledaagse dingen...

HAPPY MAIL!!!

Deze pagina is gemaakt met vooral veel restjes, in combinatie met leuke stickertjes en washi. Tijdens het opruimen ook nog een heleboel spulletjes gevonden die ik ook in mijn PL kan gebruiken, dus mss raak ik eindelijk eens door mijn stapel materiaal ;)

vrijdag, februari 24, 2017

PL Journaling Cards

Op mijn allereerste PL-pagina had ik een journaling card gebruikt, die ik gevonden had op het internet.  Afgeprint op dikker papier, zodat we ook dit kunnen gaan gebruiken, met andere leuke woorden onderaan.

Dit is een greep uit de woorden die op de kaartjes staan:



donderdag, februari 23, 2017

Freebie Friday

Neenee, het is helaas nog geen vrijdag...
Maar vanaf morgen mag je op regelmatige basis een leuke link verwachten naar toffe én gratis Project Life kaartjes die je kan downloaden en zelf afprinten.  Altijd mooi meegenomen toch???

woensdag, februari 22, 2017

Welke embellishments in PL?

Ik kwam al surfend voor inspiratie voor mijn PL-album terecht op deze blog, over welke embellishments je zeker moet gebruiken in je PL.  Ik ben ook niet echt voor het principe te vinden om zomaar losse kaartjes of foto's in de pageprotectors te schuiven, dat is dan net weer iets té makkelijk (en ook niets van creativiteit eigenlijk...)

Dus wil jij weten welke items "must-haves" zijn als embellishments in je Project Life, dan lees je er hier alles over!
https://bloginthepocket.wordpress.com/2017/02/19/6-supersnelle-embellishment-tips/

zondag, februari 19, 2017

ALBUM Weekendje Milaan 2016

Met de quasi maandelijkse scrapafspraakjes lukt het me EINDELIJK om foto's weg te werken van de "kleinere" projecten, zodat we ons binnenkort kunnen focussen op de grotere projecten (lees: de reizen van meer dan 2 weken die nog altijd gescrapt moeten worden...)
Deze keer van een weekendje Milaan, waar we vorig jaar op city-trip zijn geweest.  En het moeilijke aan die citytrips zijn altijd de kleuren van die gebouwen, maar gelukkig heb ik veel papier uit mijn Action-paperpads hiervoor kunnen gebruiken.  Veel leuk papier voor weinig geld, alsof ik geen ander papier niet meer heb natuurlijk...
Maar naast dit papier toch ook veel restjes of oude spulletjes proberen op te gebruiken, ook gecombineerd met washi.

Stukje uit oude atlas gebruikt, en foto's van bekende gebouwen die ik dubbel had

Lang geleden dat ik nog foto's maakte vanuit het vliegtuig...

Dit gebouw hadden we meerdere keren voorbij gewandeld richting centrum 
en de details vielen me telkens op.

Bij gebrek aan "e"-stickers in dit kleur een beetje moeten foefelen ;)

De bronzen Action-washi paste hier perfect bij!

Oud papier en oude stickers gebruikt voor deze!

Zelfde alfabet gebruikt, vermoedelijk één van mijn eerste stickervellen...

Deze gouden alfabetstickers zijn ook al redelijk antiek.  
Papier met gouden randje was uit een papierpad en paste hier perfect.

Ik zei altijd:"Ik gebruik nooit alfabetten door elkaar!" gewoon omdat ik dat niet mooi vind... Maar deze verschillende kleuren uit de oude Basic Grey-alfabetten zorgen toch voor een mooi geheel, omdat het om hetzelfde lettertype gaat.

Het gebeurt niet vaak dat ik roze gebruik op mijn pagina's, maar ditmaal dus wel...

Restje oud BG-papier paste uitstekend bij de foto van de vloer van de kerk!

Opnieuw een rozige layout...

Euh, we vallen in herhaling, maar wat wil je natuurlijk als de muren ook die kleur uitgaan...

Uiteraard ook weer roze, en mogen de streepjes ook niet ontbreken

Eén van mijn favorietjes, met de straatkatten... Superleuke washi die ik van Daphné mocht lenen maakt het écht af!

Nog meer diertjes!

Nog een paar losse foto's van andere gebouwen in Milaan

En de slotpagina met de journaling over onze afgelaste vlucht...

Helaas heb ik deze nog niet in albums kunnen steken wegens een gebrek aan pageprotectors, maar ik heb ze ook maar meteen besteld (en wie er nog wil, geeft maar een seintje, zal er genoeg op voorraad hebben) en van zodra ze binnen zijn, gaan we er werk van maken, zodat er toch afgewerkte albums in de kast staan in plaats van stapeltjes layouts...

vrijdag, februari 17, 2017

PL 2017 - Week 1 (bis)

Nadat ik vorige week zondag even had uitgeprobeerd of Project Life iets voor mij zou zijn, ben ik helemaal verkocht!  En ik had dezelfde avond zowaar nog deze pagina voorbereid, nog steeds over week 1.  En dan is het de bedoeling om elke week 1 pagina te voorzien met alledaagse foto's van o.a. de katjes en de konijntjes.
Op deze pagina zijn nog vooral duikfoto's te vinden van onze reis in de kerstvakantie.  En om het geheel wat meer eenheid te geven, heb ik een oude reeks van Kaisercraft gebruikt, namelijk Rock Pool. De kleuren pasten perfect bij de foto's die ik uitgekozen had voor deze pagina. Ik had nog heel wat restjes liggen, en de 6x6 paperpad, dus dat was allemaal perfect voor mijn PL!

woensdag, februari 15, 2017

Maandkaarten voor Project Life

Wil je ook beginnen met Project Life?  er zijn niet veel regels, gewoon je eigen ding doen!  Eén pagina per week, een dubbele per week of een dubbele per maand, hangt allemaal af van hoeveel foto's je maakt.
De meeste mensen gebruiken ook een kalenderkaartje in de pageprotectors, en hier vind je nog een mooie klassieke kalender voor 2017.


En voor wie het graag een beetje kleurrijker heeft, kan ook hier leuke kalenders downloaden.

En voor wie enkel maandkaartjes nodig heeft, kan hier hele leuke vinden!

maandag, februari 13, 2017

Allereerste PL-pagina! 2017 - Week 1

Gisteren heb ik zowaar mijn allereerste Project Life pagina gemaakt!  Ik ben vooral bezig met gewoon scrappen, en dan vooral reizen en uitstapjes, maar bijna nooit de alledaagse dingen in verband met de katten of de konijnen... Daarom besloot ik om even te proberen een pagina in PL te maken, om te zien of het me zou liggen...
Ik had al een paar pageprotectors liggen, die zitten ook standaard in een album van Echo Park en had nog een extra pakketje met verschillende soorten genomen.  Ik had bij het bestellen van onze reisfoto's van afgelopen kerst heel wat dubbele, dus waagde ik het erop om een projectje in elkaar te steken...
De voorbereidende fase : pageprotector kiezen en de foto's positioneren

Ik heb me wel voorgenomen om zelf geen specifieke kaartjes te gaan kopen van PL (althans voorlopig toch niet) , maar vooral aan de slag te gaan met alles wat ik in huis heb, en dan vooral restjes.  Restjes opgebruiken is ideaal voor de kaartjes in het formaat 3 x 4 of 4 x 6.
Wel ga ik proberen om het per week een beetje in dezelfde tinten te maken, om het toch een beetje als één geheel te houden. 
En dit is dan mijn eindresultaat!  Ik ben er zeer tevreden over voor een eerste keer, en het smaakt naar nog!!! Voor week 1 ga ik 2 kanten hebben, en dan zou ik per week dus 1 kant van een pageprotector moeten kunnen vullen. En ik had zo de smaak te pakken, dat ik ook al meteen het 2de deel van week 1 heb gemaakt, maar omdat het toen al te donker was om te fotograferen, hou je die pagina nog even van me tegoed!
De kaartjes helemaal links en rechts in het middelste gedeelte heb ik afgeprint, gezocht naar kaartjes op het internet, wat je ook heel veel vindt.  Regelmatig ga je ook op mijn blog deze links terugvinden!
Voor de HELLO 2017 kan je hier terecht om te downloaden: https://onevelvetmorning.wordpress.com/2017/01/23/thank-you-2016-hello-2017-free-printables/
Wie weet heb ik wel een nieuwe verslaving te pakken!!! Het was nu of nooit om eraan te beginnen, omdat we ondertussen al weer een paar weken verder zijn in het jaar, maar mijn achterstand is nog te overzien.  Nu nog investeren in een goede fotoprinter en we zijn vertrokken!!!

zondag, februari 12, 2017

ALBUM Duikreis Lembeh

Zo, gisteren weer een gezellige cropdag achter de rug met vriendinnen en toch weer 12 LO's kunnen maken (6 spreads), dus we zijn weer goed op dreef!
En aangezien we toch in de "scrapmood" zitten zoals men zegt, heb ik vandaag weer een vorig projectje gefotografeerd, en op de blog gezet!  Deze keer van onze duikreis tijdens de kerstvakantie van 2014-2015.  Ik neem graag foto's, zeker ook onder water en vind het altijd super om diverse van onze favoriete vissen te fotograferen.
Voor dit project had ik beslist om op kraft papier te werken, ipv een witte achtergrond.  Zo komen de foto's mijns inziens nog beter tot zijn recht!  En het is de bedoeling van de andere duikalbums ook op dezelfde manier te maken.
Zo, hopelijk kan ik jullie toch weer een beetje inspireren op het vlak van scrapbooking!