woensdag, juli 30, 2014

Washi Wednesday (Daphné)

De zomervakantie zit ondertussen weer in de helft, en het is ook weer woensdag, hoog tijd dus om weer een leuke washi-creatie aan jullie te laten zien!
Zoals jullie wellicht al weten, is Daphné in de meeste gevallen in de zomer in Amerika te vinden op reis.  Dit kaartje is dan ook helemaal haar ding!
Gestreepte washi in wit en rood, gecombineerd met blauwe washi met witte sterretjes, en dan nog een stempelafdrukje van Lady Liberty, meer moet dat niet zijn!
Dus gebruik ook eens washi op een andere manier, om een achtergrondje te maken op je kaart!!!

zaterdag, juli 19, 2014

Sketchy Saturdays (#76)

Zo, we zijn al weer zowat halverwege de eerste vakantiemaand.  Hoog tijd dus voor een nieuwe schets, die we tijdens juli en augustus niet wekelijks publiceren maar om de 14 dagen.

De afmetingen:
verticale strook: 8cm x 30.5cm
horizontale strook: 4cm x 30.5cm
figuur: ongeveer 17 x 17cm



ELS
Voor deze layout gebruikte Els prachtige safari-foto's!  Ze heeft de schets heel letterlijk gevolgd, en gebruikte ouder Basic Grey papier voor de achtergrond.

VICKY
Ik heb voor deze layout de vorm vervangen door blaadjes uit een Making Memories journaling boekje, die dezelfde vorm had als op de schets. En uiteraard weer de foto's anders gedaan dan op de schets, in diverse formaten.

woensdag, juli 16, 2014

Washi Wednesday (Vicky)

Nog eens deze leuke layout van onze duiktrip naar Egypte van even terug.  Tijdens de tijd aan boord tussen de duiken door, zagen we een visarend die nestelde op een grote boei, en het was natuurlijk fascinerend om naar te kijken.  Hier hebben we veel washi gebruikt: aan de zijkanten van de cardstock werden stroken gekleefd, en dan ook nog rond de fotomats.  Beide rollen waren van een collectie van MME.
Zo zie je maar dat washi tape zeker de functie van scrappapier kan overnemen op je layout!

maandag, juli 07, 2014

Duikalbum Sipadan (Albumtrack)

Mijn layouts van de albumtrack van november moesten nog verder afgewerkt worden, en dat heb ik ook maar gedaan tijdens één van de afgelopen crops, want thuis komt er weinig in huis van scrappen.  Tijdens de albumtrack gingen we aan de slag met een paperpad van 6x6 inch, en dit zijn mijn creaties!
Aangezien de albumtrack eind juni niet is doorgegaan, gaan we deze nogmaals organiseren eind september/begin oktober, maar daarover hoor je later nog meer!
Ik koos deze paperpad, deze paste qua kleuren het beste bij mijn onderwaterfoto's van Sipadan (Maleisisch Borneo)


Een paar foto's van mijn duikmodel

Het kleine leven vind ik ook altijd leuk om te fotograferen, zoals naaktslakken en dergelijke

Altijd tof om grote groepen vissen te zien, en ook murenes zijn tof om te fotograferen

Soms zie je onder water ook de vreemdste schepsels!

Maar ook klassiekers zoals clownvisjes of haaien!

Ook het koraal is prachtig, en ik ben helemaal weg van deze zeepaardjes en de ghost pipefish!
Ik hou vooral van vissen die een andere vorm hebben dan een "standaard" vis...

En we hebben daar echt ook wel een overdosis aan schildpadden gezien, op elke duik ontelbaar veel.  Veel heeft ermee te maken met het feit dat Sipadan beschermd gebied is, en de eieren van het strand gehaald worden om uit te broeden en dan weer uit te zetten.

Nog meer grote groepen met vissen, zo leuk om erdoor te gaan zwemmen,
tot je helemaal omringd wordt door vissen!

zaterdag, juli 05, 2014

Sketchy Saturday (#38) + WEDSTRIJD!!!

Volop zomervakantie en genieten van de vrije tijd, of toch nog aan het werk? We gaan deze keer voor een iets ingewikkelder pagina-opbouw bij deze schets!
En er is meer!  We gaan aan deze schets ook een wedstrijd verbinden!!! Maak een nieuwe layout op basis van deze schets en plaats de link hieronder met Mister Linky.  Je hebt tot en met 31 augustus om je creatie te maken en in te sturen om kans te maken op een leuk verrassingspakket vol scrapmateriaal!!!
Tijdens de zomer gaan we niet elke week, maar om de 14 dagen een nieuwe schets laten verschijnen.




Het is een schets met 3 overlappende vlakken, die op beide pagina's voorkomen.

De afmetingen:
  • Licht oranje (grootste stuk op rechterpagina): stuk van 26 x 20 cm en stuk van 4 x 20 cm.
  • Tussen oranje (stuk bovenaan links): 24 x 14 cm en 6 x 14 cm
  • Donker oranje (stuk onderaan links): 26 x 15 cm en 4 x 15 cm

Vicky
Met deze interpretatie van de schets gebruikte ik uiteraard weer veel foto's, zoals je ondertussen al van me weet. Verder nog groepjes van 3 grote eyelets gebruikt en vooral cardstock. Enige scrappapier is dat met de sterretjes, van Scenic Route trouwens. De rest van het papier is gebaseerd op deze kleuren. De titel is met stickers gemaakt.

Vicky
Dezelfde schets heb ik ook in mijn Rusland-album gebruikt, helemaal ongewoon voor mij, maar dus in het ROZE! Ik heb 3 oudere vellen papier met elkaar gecombineerd om tot dit resultaat te komen. Links en rechts een aantal bloemetjes en de titel zijn weer Basic Grey stickers. De journaling is met de computer gemaakt.

woensdag, juli 02, 2014

Washi Wednesday (Vicky)

Washi Wednesday zal tijdens de zomerperiode ook maar om de 14 dagen gepubliceerd worden, en dan vanaf september weer elke week! Het designteam zal in de vakantie ook volop werken aan nieuwe voorbeeldjes om jullie te inspireren!
Deze keer een heleboel kaartjes die ik vorig jaar gemaakt heb om te verkopen t.v.v. onze konijnenopvang Het Vrolijke Konijnenhol.  Gewoon wit papier, verschillende soorten strookjes, en een tekststempel, en dan het geheel op een gekleurde kaart kleven.  Zo heb ik in een mum van tijd een massa aan kaartjes kunnen maken!!!