zondag, maart 31, 2013

KIC#004: Sketch

Het is weer tijd voor een nieuwe challenge bij KIC, en wel een kaartje met de volgende schets:
Het team roze van KIC heeft weer mooie voorbeeldkaarten gemaakt!

Doe dus ook weer mee met deze challenge, en maak kans op een leuke prijs, namelijk deze ponsset van Martha Steward!!!

Vrolijk Pasen

Creanijn wenst iedereen van harte een Vrolijk Pasen toe!!!

Vergeet niet dat de Creanijn Shop ook tijdens de Paasvakantie gewoon open is op woensdagmiddag van 14u tot 18u.

zaterdag, maart 30, 2013

KIC Sketch #005

Druk bezig met vanalles en nog wat, van boekhouding tot het publiceren van blogberichtjes voor Het Vrolijke Konijnenhol, de konijnenopvang die we net opgestart hebben.  En toen was ik bijna uit het oog verloren dat ik nog een schets moest maken met een bijpassende kaart.  Dus dan heb ik maar ontzettend snel nog in actie geschoten, en dit is het dan geworden!
En dit is mijn kaartje.  Ik heb hier weer gewerkt met de ingekleurde stempelafdrukjes van dit schattige hangoorkonijn, die ik wel vaker ga gebruiken voor kaartjes die we gaan verkopen ten voordele van de opvang. Ik vind het ontzettend schattig geworden met de roze tinten!

vrijdag, maart 29, 2013

Inzamelactie van materiaal t.v.v. Konijnenopvang Het Vrolijke Konijnenhol

Wie nog dingen heeft die onze opvang kan gebruiken, dan is het van harte welkom!!!
We zoeken onder andere het volgende:

* Binnenhokken * buitenhokken * transportbakjes * rennen * kattenbakken * eetkommen * drinkflessen * drinkkommen * hooi * stro * voeder * groenvoer * gedroogd oud brood * tuinafval (snoeihout van fruitbomen, wilgentakken, beuk…) …
Ook materiaal om te verkopen op rommelmarkten is van harte welkom!!!

Heb je iets dat bruikbaar is voor ons?  Aarzel dan niet om het binnen te brengen bij Creanijn, en ik lever het dan bij onze opvang te Kortemark!!!
TIJDENS DE MAAND APRIL KRIJG JE IN RUIL VOOR JE INSPANNING EEN CADEAUBON VAN 5€ (te besteden in de Creanijn Shop)

Dit kan op volgende momenten (of na afspraak):
* elke woensdagmiddag van 14u tot 18u
* zaterdag 20 april van 9u tot 13u
* zondag 28 april van 9u tot 17u (Creanijn Opendeurdag) 

Alvast bedankt voor je steun!!!!

woensdag, maart 27, 2013

Grote tweedehandsverkoop t.v.v. Konijnenopvang

Samen met mijn vriendin Ann heb ik besloten om een konijnenopvang te starten.  Meer over onze werking lees je op de andere blog: http://vrolijkekonijnenhol.blogspot.be/

Maar om onze opvang draaiende te houden, zijn we uiteraard ook op zoek naar centjes... Daarom ben ik nu druk bezig met het opruimen van mijn hobbykamer en doe ik HEEL VEEL leuke spulletjes weg, en alle inkomsten gaan integraal naar de opvang. De verkoop verloopt in de eerste fase via Facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151306110991561.1073741827.281718036560&type=1&l=8d90ac1d2a
En daarna zal ook tijdens de opendeurdag van zondag 28 april deze artikelen in de Creanijn Shop te koop worden aangeboden.  Er zal ook een infostand zijn van onze opvang.
Bovendien krijg je ook een kortingsbon als je dingen meebrengt voor de konijnen (oude hokken, rennen, voer...), maar daarover lees je eerstdaags meer in een oproepje!!!!

zaterdag, maart 23, 2013

Winnaar CKC#006: CAS-kaartje

Elke maand mogen we meer en meer toffe kaartjes bewonderen die deelnemen aan de Creanijn Challenge, en dat vinden we uiteraard ontzettend leuk!
Random.org heeft weer zijn werk gedaan:
Nummer 8 is Lenie geworden met deze leuke uiltjeskaart!

Lenie, van harte gefeliciteerd!!! Gelieve me even te contacteren (zie contactgegevens bovenaan) om je stempel te claimen! (geldig tot en met 7 april)
En uiteraard hopen we dat jullie ook weer massaal gaan meedoen met de nieuwe challenge, die vanmorgen al online gekomen is!

CKC#007: Een kaart met een dier

De tijd vliegt weer voorbij, helaas denk het weer er anders over, en blijven we nog even in de winter zitten...

Voor deze keer willen we jullie graag een kaartje zien maken met een dier! Huisdieren, wilde dieren, dat maakt allemaal niet uit!

Je hebt tot vrijdag 26 april de tijd om deze dierenkaart te maken, en uiteraard ook te tonen op je blog/pagina/fotogallerij, uiteraard het liefst met de vermelding (én link) naar de Creanijn Challenges!!! De winnaar zal op zaterdag 27 april bekend gemaakt worden.

Het Creanijn Team maakte voor jullie deze voorbeelden:

ROOS:
Mijn ma heeft haar lievelingsdier gebruikt, namelijk een leeuwtje van Magnolia.  Verder nog wat bruin papier en kraft, dus een leuk safari-kaartje!

VEERLE:
Zoals je wellicht al weet, zijn de lievelingsdieren van Veerle katten, dus op deze kaart heeft ze een prachtige close-up gestempeld van een kat.  Voor de rest een heel sobere kaart geworden, als rouwkaartje voor iemand die haar kat onlangs is verloren.


VICKY:
Uiteraard heb ik voor mijn kaartje een konijn gekozen, meer bepaald uit de nieuwe collectie van Wild Rose Studio. Ik had een pakketje gekocht met reeds ingekleurde stempeltjes, dus kon ik nog snelsnel aan de slag om dit kaartje te maken.  Lekker rustig, maar zo heb ik het graag!


DAPHNE:
Daphné had nog een paar hondjes over van haar layout van de vorige challenge, en heeft deze verwerkt op een kraft-kaartje met wat restjes papier.



Ziezo, het team heeft blijkbaar allemaal hun lievelingsdieren gebruikt, en hopelijk zijn jullie ook weer geïnspireerd om deze maand een kaartje te maken met een dier, al dan niet je lievelingsdier!!!


Plaats de link naar jouw creatie hieronder!!! Bij deze wil ik jullie er ook nog even attent op maken dat de inzendingen beperkt zijn tot maximaal 2 kaarten per persoon.  We zijn blij dat jullie zo enthousiast zijn, maar we willen graag iedereen even veel kans geven om iets te winnen.


maandag, maart 18, 2013

Scrap like an Egyptian

Op zondagvoormiddag had ik nog zelf een Copic-cursus gevolgd bij Diny en Annie, en in de namiddag stond dan nog meer knutselen op het programma.  En omdat ik zo goed op dreef was na het scrappen van de duikfoto's, deed ik dus lekker verder met de Egypte-foto's.  Kwestie van de zon een beetje te zien aangezien ze hier nog niet echt van de partij is...  We hebben vooral gedoken in Egypte, maar ik wou toch nog perse wat zien van de cultuur, dus gingen we een dagje naar Luxor (het oude Thebe).  Amai, je wil niet weten hoeveel foto's ik daar gemaakt heb, dus ik ben wel nog even zoet.
En het was helemaal hilarisch toen plots op de radio het liedje "Walk like an Egyptian" van The Bangles speelde!!!

Voor dit deel van de reis probeer ik te zorgen voor drie constanten:
* werken op cremekleurige cardstock (want het zijn toch allemaal foto's in dezelfde tinten)
* mijn hiërogliefenstempel gebruik ik op elke pagina
* titels gemaakt met grote en kleine alfabetstickers

 Dit is het titelblad geworden, met een paar typisch Egyptische dingen, namelijk de obelisk en scarabee.

De stad Luxor ligt op de ene oever van de Nijl, en aan de overkant een paar mooie toeristische attracties.  Dus moesten we een motorbootje nemen om die te bereiken.

De linkerpagina gaat over het grote contrast tussen landbouwgebied en het zand, en dat verschil is op de foto's ook duidelijk te zien.  De rechterkant zijn grote beelden die ooit aan een tempel stonden.  Het zijn er twee, maar de ene was in restauratie, dus heb ik dat maar niet gefotografeerd met de stellingen...

En dan uiteraard één van de grote kleppers, namelijk de Vallei van de Koningen.  Helaas mocht er daar niet gefotografeerd worden, dus heb ik enkel maar een paar van de buitenkant.  Uiteraard ook het toegangsticket erop verwerkt, en op mijn stempelset stond ook een scène van de troon van Toetanchamon, en aangezien zijn graaf zich haar ook bevindt, vond ik het wel leuk om dit er ook in te verwerken.  Heb het ingekleurd met Copics zonder al te veel rekening te houden met de schaduwen, en het witte papier dan verder bewerkt met Distress Inkt om het ouder te laten lijken (zie detail hieronder).  En aan de rechterkant de grote tempel van een vrouwelijke farao, waar ik ook ontzettend veel foto's van heb (voornamelijk ook veel details).  Ook hier weer de toegangskaartjes opgezet.
  
Straks nog even het voorbeeld maken voor de kaartjesworkshop van woensdag, en dan hopelijk weer een beetje aan de scrap, want ik ben nu goed op dreef!!!

Laatste duiklayoutjes van Egypte

We zijn er dit weekend weer goed ingevlogen, en ik heb de scrapvibe weer goed te pakken.  Zoveel te beter, want zo gaan de projectjes ook weer een beetje vooruit.  Zo is het duikgedeelte van onze reis naar Egypte in 2011 ook al gescrapt.  Nu nog het deel van onze uitstap naar Luxor, maar daar ben ik ondertussen ook al aan begonnen.  Deze layouts toon ik jullie deze avond wel.

Deze layout vind ik zelf ontzettend geslaagd.  Ik heb voor de layouts echt wel "minimalistisch" gewerkt: 2 of 3 soorten papier, de titel, beetje journaling en eventueel nog iets van embellishment of zo.  Op die manier kun je véél sneller scrappen, en dat is nu net wat ik wil en waar ik (bij momenten) goed in ben!!!

Nog een paar foto's van vissen verwerkt op deze pagina, ook weer zonder al te veel poespas.

Tijdens de pauze tussen de duiken zagen we ook deze familie van visarenden, dus die moesten ook even op de foto én uiteraard in het scrapbook!  Hier heb ik ook nog stukken washi-tape verwerkt, omdat bepaalde stukken anders te leeg waren.

En dit is de eindbladzijde van het duikgedeelte, met een paar zonsondergangsfoto's en twee van in de haven van Safaga.

zondag, maart 17, 2013

KIC#003: Roze en Blauw

Het is alweer de derde zondag 
van de maand, 
dus hoog tijd voor een 
nieuwe challenge van de 

Deze week is het de bedoeling om een kaartje te maken in de kleurencombinatie ROZE en BLAUW!!!

En vergeet niet om je kaartje ook aan te melden, want je kan deze leuke prijs winnen:

En bij de oneven challenges is Team Groen weer aan zet, dus heb ik weer een paar leuke voorbeeldjes gemaakt! De stempelafdrukjes had ik weer nog ingekleurd liggen, en zo gaat het uiteraard snel om een paar kaartjes te maken!!!



We zijn blij dat we telkens heel wat inzendingen mogen zien,
dus hopelijk doen jullie deze keer ook weer gezellig mee!!!
En veel succes!!!

Surf zeker ook naar de blog 
om de creaties te zien van de andere teamleden!!!

zaterdag, maart 16, 2013

PRE-ORDER: Joy mallen & stempels

Eerstdaags (op maandag 18 maart om 20u) doe ik een bestelling bij de groothandel van de JOY! materialen.  
Op de website http://www.joycraftswebshop.nl vind je alle producten en de adviesprijzen.  Bij een voorbestelling krijg je een korting van 10% op deze prijs.
Als je ook heel graag een bepaald product wil voorbestellen, dan kan dit door me een mailtje te sturen op creanijn @ gmail.com  Gelieve dan het artikelnummer en de naam van het product te vermelden!
De kleine stansjes staan bij Stencils en dan Flourish.

 


KIC-sketch #003

We zijn al weer zaterdag, en dat betekent dus dat we weer voor extra inspiratie zorgen in de vorm van een schets bij Kaartjes en Inspiratie Challenge Blog.  En ziehier de schets van deze week!

Ik ben voor de gelegenheid aan de slag gegaan met mijn nieuwe stempeltjes van Lily of the Valley, en ik heb zowel een geboortekaartje gemaakt voor een meisje en een jongen.

Het papier zijn allemaal restjes uit mijn restjesmap, en de stempeltjes zijn mijn eigen creatie.

De stempeltjes zijn ingekleurd met de Copics, en voor de geïnteresseerden hier even de gebruikte kleurtjes:

Grote beer en groot konijn: E50 - E21 - E000
Klein konijn: C3 - C2 - C1
Kleine beer: W3 - W2 - W1
Sterren: Y06
Rand roze: RV21
Rand blauw: B93

Ziezo, we hopen dat jullie het weer een leuke schets vinden, en misschien wil je die wel gebruiken voor de lopende KIC-challenge!

NIET VERGETEN: Lente promo's in de Creanijn Shop

De Creanijn Shop is vandaag 16 maart 
weer geopend van 9u tot 13u voor de koopdag op zaterdag.
IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM!!!

Even een greep uit de verschillende promoties die tijdens de maand MAART gelden in de Creanijn Shop:

-30% op alle stickers
-30% op designables
-25% op Cuttlebug snijmallen
-20% op alle embossing folders
-20% op alle houten stempels
-20% op albums

-15% op alle snijmallen (met uitzondering van JOY!)
-15% op journalingboekjes van Making Memories
-10% op Magnolia stempels en Magnolia Magazines
Overblijvende cartridges van Slice en Cricut aan 25€
Héél véél artikelen in de opruimhoek, waar de kortingen kunnen variëren van -10% tot -70%

Het loont dus zeker de moeite om langs te komen in de (web)winkel om van deze leuke promo's te kunnen genieten!!!

Surf naar http://shop.creanijn.be/shop om gezellig te winkelen!!!

(OPGEPAST: door deelname aan de beurs is het mogelijk dat een aantal artikelen nog op voorraad staan in de webwinkel, maar er niet meer zijn.  Je krijgt hierover nog mail moest dat het geval zijn in jouw bestelling.  We proberen zo snel mogelijk de stock weer aan te passen)

vrijdag, maart 15, 2013

My Core’dinations Creative Frenzy

With this blogpost, I would like to apply for a spot in the ColorCore Design Team.  It would be really nice to be part of the group to promote this paper.  I don't always work with it, but it's always nice to add some more texture to the projects.  I'm mainly a scrapbooker, but I also love to make cards, so I would be able to do both for the DT work.
It wouldn't be a problem to promote the ColorCore.  I have a very active blog with over 150 visitors each day and about 120 followers, mainly from Belgium and the Netherlands.  I've only posted in Dutch so far, but I can do them in both languages as well.  I also have a little scrapbook shop, and have a small assortment of ColorCore, so I could also give some workshops with them to promote the product.
Since I also do workshops, I could also make tutorials to put on the ColorCore blog, with extra pictures of the different steps in the proces and a list of supplies I've used.  I normally only mention for example what kind of paper I've used, but of course I can do an effort for these blogposts. I never did video post, but maybe it would be great to give it a try too.  Of course in English, it's not my mother tongue, but as a teacher in secondary school, I teach English to youngsters, so not a problem at all.
When I'm not busy working a teacher or running the shop, I can mostly be found on the internet, making blogposts ready or using Facebook.  In my opinion, it's a great way to keep in touch with people and reach a very big group.  My Facebookpage from the shop has over 500 likers, so that would be a great potential too to convince them to use the fantastic cardstock.

Here are a few examples of my work in combination with the ColorCore cardstock.  

For this layout, I cut strips of brown ColorCore paper, and used my very old Dymo to emboss the letters in the paper.  Then with a bit of sandpaper, the light core of the paper comes through, so the letters become readable.

Only the circle in the middle is made of ordinary scrapbookpaper.  The base is light brown ColorCore, and sanded the edges.  On the outside, I used another type of ColorCore cardstock.  Under it, I did cardboard letters and then sanded over it.  So the letters became very light on the paper.  Then I've put the letters on top of the paper and traced with a black pen.

For this dive layout, I've combined Basic Grey papers and stamps, and again ColorCore, from the Black Magic series.  I've torn the paper with a blue backside to match the blue in my pictures.

The card on the right is made with paper from the Whitewash collection of ColorCore.  I used an embossing template with my Cuttlebug, and afterwards I sanded the upper layer, so the grey color came through.

Thanks for your time reading my application!

zondag, maart 10, 2013

Weer een paar duiklayoutjes

Zaterdag ben ik er eindelijk in geslaagd om weer aan de scrap te geraken, nadat ik op vrijdagavond nog vlugvlug een layout gemaakt had als voorbeeld voor de challenge.  Maar ik had de smaak dus te pakken (en straks doe ik misschien wel verder!)
Ik ben weer aan de slag gegaan met de "lelijke" foto's van onze duikreis in Egypte, maar ik wil ze wel nog scrappen, en de meesten zijn ondertussen gescrapt.  Daarna volgen ook nog foto's van een dagje in Luxor, maar daar heb ik ook weer veel te veel foto's gemaakt...
Dus zal het album ook weer navenant dik worden, maar dat zijn zorgen voor later!

Voila, en dit zijn dan mijn layoutjes, ik heb weer op lichtgrijze cardstock gewerkt en gewoon 2 soorten  papier en verder niet te veel moeilijke dingen gedaan, want het moet vooruit gaan!
 Paar vreemde creaturen die we gezien hebben, waaronder de doopvontschelp en een slang! Papier aan de zijkanten is gescheurd.

 Anemoonvisjes of clownvisjes, een van de weinige reeks foto's met toch een beetje kleur in!  En ook nog een Jolees sticker van een anemoonvis erop verwerkt, en een paar stickers van bubbels.

Foto's van de enige schildpad die we gezien hebben.  Had nog een leuk vel met schildpadden, dus ik heb die in zijn geheel gebruikt, en nog een ander vel met een leuk motiefje.  Bovendien ook hier een 3D sticker van een schildpad bij de titel gedaan.

Ziezo, dat was het voorlopig weer van layouts, ik ga nu weer aan de slag, want het blijft toch een superleuke hobby!!!

Nog vlug een kaartje gemaakt!

Ik heb vandaag tussen het opruimen door nog een keer een kaartje gemaakt, allemaal met stempeltjes die ik nog niet gebruikt heb (oeps! - hoezo verslaafd???)

Met dit kaartje wil ik meedoen aan volgende challenges:
Less is More: one layer card with dots & stripes
CASology: bunny

Eerst is het konijn gestempeld, dan gemaskerd en dan eerst de bovenkant gestempeld met Versamark en bewerkt met panpastels, en dan hetzelfde voor de onderkant, maar met een donkerder kleur van de panpastel.
Helemaal onderaan een swirl gestempeld die bestaat uit allemaal bolletjes (de dots!) en nog een tekststempel van Elke Verschooten die ik vorig weekend op de beurs kocht!

Today I made a card with stamps that I haven't used before... (me, addicted???)
First I stamped the rabbit, then masked it to stamp the background in Versamark and then used the Panpastels on it. I did the same for the lower part, and used a darker shade of Panpastel for that.
At the bottom, I stamped a dotted swirl and a nice textstamp I bought last week.