woensdag, november 30, 2011

Een "vergeten" kaartje

In de week tussen de Copic certificatie en de Creanijn Verjaardagcrop heb ik naast de voorbereidingen nog vlug een kaartje gemaakt om Diny Sprakel te bedanken. Met het opruimen om alles klaar te zetten, is het kaartje in de kast beland en er pas vandaag bij het opruimen terug uitgekomen. Dus wou ik maar nog even het kaartje hier tonen voor het morgen op de bus gaan. Het is een leuke stempel van In2Stamps, en hoe toepasselijk: met een schattig konijn!!! Het is een vierkant kaartje geworden, zodat er toch iets wat meer opkan. De cirkel is uitgesneden met de Cuttlebug, en uiteraard ook een tekststempeltje van mezelf gebruikt!!!



Detail van het ingekleurde plaatje. Ben nog niet 100% tevreden van mijn konijn, was de eerste keer dat ik een grijs konijn kleurde. Maar ben wel tevreden met de schaduwpartijen.



En ik ben ontzettend tevreden over mijn roos!!! Daar vind ik de kleuren heel goed gelukt!!!



Voila, dat was het weer voor vandaag, hopelijk volgen er binnenkort nog wat kaartjes, maar het is nogal druk op het ogenblik met toetsen, voorbereiden van de examens en uiteraard ook van de scrapbookdag van volgende week!

Nog een lading kerstkaartjes

Maandag had ik een paar simpele kaartjes gepost, het waren uiteindelijk 6 stuks geworden in die reeks, er was nog ergens een stempelafdrukje blijven liggen. En ik had nog meer "kerst"-figuurtjes liggen, dus ben ik gisteren nog wat aan de slag gegaan om er snelle kerstkaartjes van te maken. Deze zijn ook niet met de Copics ingekleurd, maar vanaf nu gebruik ik dus niets anders!!! Aangezien de kerstmarkt al volgende week zaterdag is, moet ik deze week nog een efforke doen om de voorraad kaartjes aan te vullen voor het goede doel!


Het papier is ook nog een vondst uit mijn restjesbak!

dinsdag, november 29, 2011

Creanijn Copic Dag op zaterdag 18 februari

Zoals beloofd, zullen vanaf 2012 ook Copic cursussen gegeven worden. En we vliegen er meteen goed in, want ik organiseer een heuse Copic dag op zaterdag 18 februari!!! Dit wordt de inhoud van de dag:
9u30 - 12u: Beginnerscursus: Kleuren en kleurgebruik


In de voormiddag leer je de kneepjes van het kleuren met de Copics. Bovendien krijg je een uitgebreide syllabus mee om je technieken en kleurcombinaties te kleuren en te noteren. Deze syllabus is een ontzettend handig naslagwerk als je aan het kleuren bent, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar de juiste kleurcombinaties. Bovendien krijg je ook staaltjes cardstock mee om de juiste kleurcombinatie te vinden met de Copics.



13u - 14u: Werken met schaduw en licht
Veel Copic-kleurders hebben problemen met het maken van een schaduw op een figuur. Aan de hand van een paar kleurvoorbeelden leer je hoe je het best voor schaduw kan zorgen op een gestempelde figuur.

14u15 - 15u15: Blendertechnieken
De Copic blender kan gebruikt worden om foutjes te verdoezelen, maar ook voor heel leuke effecten. En dat leer je tijdens deze workshop.



15u30 - 16u30: Een kaartje
Tijdens de laatste workshop van de dag gaan we een stempelafdrukje inkleuren volgens de geleerde technieken, en gaan daarvan een kaartje maken. We maken gebruik van ponsen, Cuttlebug, lintjes en bloemen!!!



Je kan kiezen voor volgende opties:
* Volledige dag: 70€ (alles inbegrepen: syllabus, blender, materiaal voor kaartje, goodiebag, stempelafdrukjes, lunch en drank)
* Enkel voormiddag: 30€ (syllabus en drank inbegrepen)
* Enkel namiddag: 45€ (blender, stempelafdrukjes, materiaal voor kaartje en drank inbegrepen)



Voor de Copic-dag hoef je zelf helemaal niets mee te brengen, alle materiaal zal voorzien worden, ook de stiften! Er zullen voldoende bundels van stiften ter beschikking zijn voor alle deelnemers. Voor alle workshops gebruiken we het DCP papier van Clairefontaine. Tijdens de workshops leer je vooral het kleuren en de technieken, we kleuren wel stempeltjes in, maar maken geen kaartjes. Enkel tijdens de laatste workshop wordt er stap voor stap een kaartje gemaakt met een stempelafdrukje dat we aan het begin van de workshop gaan inkleuren.



Heb je interesse? Aarzel dan niet om je aan te melden op creanijn @ gmail.com . Er zijn 12 plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet te lang om je in te schrijven.

Morgen extra workshop: SCHUIFSYSTEEM

Morgenavond 30 november om 19u30 wordt een extra workshop ingepland, en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Heb je interesse, dan kun je me mailen op creanijn @ gmail.com
Je brengt zelf je basismateriaal (wie een embossingpen heeft, brengt die ook best mee) en foto's mee, de rest van het materiaal is ter plaatse te kiezen. De workshop kost 15€.
Op het interactieve element zelf kunnen een 5-tal foto's verwerkt worden, voorzie in totaal een 7-tal foto's voor deze pagina, eventueel kun je met het resterende papier ook een pagina ernaast maken.

Hieronder even een voorbeeldje van wat we gaan maken.


maandag, november 28, 2011

En ik blijf goed op dreef

Na het opruimen van mijn restjesdoos, ben ik weer aan de slag gegaan om wat kaartjes te maken. Er zullen binnenkort wel nog wat scrappagina's volgen hoor, geen paniek, maar aangezien het nu de periode van het jaar is, concentreer ik me vooral op kaartjes. Bij het opruimen, ben ik stokoud papier van Rusty Pickle gevonden, nog een restje van een workshop die ik ooit gevolgd heb. En het past perfect voor de kerst! De ingekleurde plaatjes had ik nog liggen, het is een ouder stempeltje van Eline Pellinckhof. Deze zijn niet met de Copics ingekleurd, maar met de eerste inkleurstiften die ik had van Nellie Snellen. Ze zijn niet zo goed als de Copics, maar het was goed om te beginnen. En zo heb ik snel nog een 5-tal kaartjes gemaakt, weer lekker simpel zoals ik de laatste tijd wel vaker doe. Deze zullen ook weer in de doos met kaartjes voor het goede doel gaan. Het is binnenkort kerstmarkt (weet niet precies wanneer), dus ik moet zorgen dat er voldoende voorraad is, want hoe meer kaartjes, hoe meer er verkocht kunnen worden natuurlijk!!! En dat komt alleen maar de kindjes in India ten goede.



zondag, november 27, 2011

Een namiddagje magnoliakes kleuren...

Ik heb me vandaag na het opruimwerk maar een keer weer aan mijn tafel gezet om te kleuren, kwestie van tijdig klaar te geraken met de kerstkaarten! Op die manier gaat het natuurlijk veel sneller, dan ze één voor één te kleuren en een kaart van te maken. Hieronder even het resultaat van mijn kleurwerk!




TILDA "Something for you"


Gebruikte copics:
* Schoenen, kleed, muts: RV69, R27, R14
* Gezicht: E21, E50, E000, R20 (wangen)
* Haar: E79, E59, E31
* Cadeau: C1
* Grond: C2, C1, C0
Ik zal het wit nog met stickles bewerken voor een feestelijk geheel. En binnenkort mag je dus mijn kaartjes hiervan verwachten!!! Ik vind mijn kleurwerk al behoorlijk gelukt, maar na enig opzoekwerk, kwam ik heel wat anders tegen, dus dat wordt nog extra oefenen!
En hopelijk vinden jullie het ook leuk dat ik mijn gebruikte kleurtjes zo met jullie deel!!!

zaterdag, november 26, 2011

NIET VERGETEN: -15% extra korting in de Creanijn Shop


Jaja, je leest het goed!!! Op alle niet-afgeprijsde artikelen in de Creanijn Shop krijg je nog tot en met eind november een extra korting van 15%, en dit door het ingeven van de promotiecode STOCK bij het uitchecken. Bovendien is er een uitgebreide opruimhoek met allerlei scrapbookmateriaal (die uiteraard ook op kaartjes te gebruiken zijn) met kortingen die kunnen oplopen tot zelfs -70%!!!

Het gaat onder andere om brads, eyelets, lintjes, stempels, Prima swirls, knoopjes, randponsen, journalingboekjes... (deze staan in hun eigen categorie en niet allemaal in de opruimhoek zelf) Ook heel wat papier van onder andere Scenic Route en Basic Grey worden verkocht aan de dumpingprijs van 0.30€ per vel.

Surf dus als de bliksem naar de Creanijn Scrapbookshop en doe super voordeel!!! Alvast bedankt voor je bezoekje en de eventuele bestelling.
OPGELET: Alle klanten dienen zich opnieuw aan te melden, omdat het klantenbestand per toeval is gewist.

vrijdag, november 25, 2011

CREANIJN WORKSHOP: Schuifsysteem op je layout (EXTRA WORKSHOP!!!)

Op verzoek wordt de interactieve workshop van oktober nog een keer gegeven, en dit op woensdagavond 30 november om 19u30. Heb je interesse, dan kun je me mailen op creanijn @ gmail.com
Je brengt zelf je basismateriaal (wie een embossingpen heeft, brengt die ook best mee) en foto's mee, de rest van het materiaal is ter plaatse te kiezen. De workshop kost 15€.
Op het interactieve element zelf kunnen een 5-tal foto's verwerkt worden, voorzie in totaal een 7-tal foto's voor deze pagina, eventueel kun je met het resterende papier ook een pagina ernaast maken.

Hieronder even een voorbeeldje van wat we gaan maken.


woensdag, november 23, 2011

Nog eens wat kaartjes!

Ik ben weer druk bezig met het maken van kaartjes, want er is hier bijna weer kerstmarkt ten voordele van verschillende goede doelen, en aangezien de helft van mijn kaartjes al van eigenaar veranderd zijn, is het hoog tijd om de voorraad weer wat aan te vullen!

Met de opmerking in het achterhoofd "dat er nogal veel kindjes op de kaartjes staan", ben ik dan maar de "ouderwetse" toer op gegaan (de meeste kopers zijn waarschijnlijk 60plussers) en heb wat klassiekere kaartjes in elkaar gebokst!
Dit is een reeks met distress achtergronden, ik ben ook van plan om die binnenkort in workshop te geven!!! Lekker simpel, een stempeltje erop en klaar is kees!!!

En dan heb ik ook nog tijdens de Copic certificatie een stempelset op de kop kunnen tikken met bloemen aan de helft van de prijs, en vorige week zaterdag heb ik ze in bed tijdens het TV-kijken ingekleurd. Vandaag heb ik dan eindelijk de tijd gevonden om de stempelafdrukjes te verwerken tot kaartjes.


Deze paarse kaartjes vind ik echt de max, helemaal niet mijn kleuren, maar het stempeltje was zo leuk om in te kleuren. En omdat ik tevreden was van het resultaat, heb ik dan maar meteen een paar gelijkaardige kaartjes gemaakt. Die met "Happy Birthday" vind ik iets minder geslaagd, waarschijnlijk omwille van het witte vlak...

Hieronder even een detail van de ingekleurde bloem.

GEBRUIKTE COPICS:
* blaadjes: YG17 en YG23
* bloem: V15, V12 en BV02
* bloemenhart: Y15


Dit kaartje is met een stempel uit dezelfde reeks (in totaal 4 soorten bloemen), en is ook mega-makkelijk om in te kleuren!
GEBRUIKTE KLEUREN:
* blaadjes: YG17 en YG23
* bloem: YR16, Y17 en Y15

En de laatste van de reeks is met klaprozen, en nu besef ik dat de stempel beter net boven de strook papier zou staan. Nu ja, voor een volgende versie dan misschien!
GEBRUIKTE COPICS:
* blaadjes: YG17 en YG23
* bloem: RV69, R27 en R14
In het hartje ben ik nog even met een witte gelpen aan de slag geweest.

Ziezo, dat was het weer met kaartjes, morgen heb ik een workshop op school voor 15 leerlingen, we gaan kerstkaartjes maken, dus ik vermoed dat ik daar ook wel wat resultaten van zal kunnen tonen!!!

De Creanijn Shop is weer operationeel


Het heeft me toch wel wat bloed, zweet en tranen gekost, en heel wat opzoekwerk, maar ik heb dus gedeeltelijk mijn fout kunnen rechtzetten. De shop is terug operationeel, maar het is wel zo dat alle klanten opnieuw een account dienen aan te maken, en dan kan je weer shoppen als voorheen op http://shop.creanijn.be/shop !!!

Vergeet niet dat je er nog altijd terecht kan voor de stockverkoop, met kortingen die kunnen oplopen tot -70%. Nog tot het einde van de maand krijg je een extra korting van 15% op de niet-afgeprijsde artikelen. Vul bij het uitchecken de promotiecode STOCK in, de korting wordt meteen afgetrokken. Bovendien is er nog voor elke klant een kleine attentie (zolang de voorraad strekt).

Creanijn Shop tijdelijk buiten dienst


De Creanijn Shop is tijdelijk buiten dienst. Je kan wel nog kijken in de winkel, maar je kan niet inloggen. Door een probleem in de database zijn de klantgegevens verdwenen, en er wordt druk gezocht hoe we de shop weer operationeel kunnen krijgen.

Wil je toch graag wat bestellen? Plaats dan de gewenste items in je winkelwagentje, maar een print-screen hiervan en mail me dit door op creanijnshop @ gmail.com (zonder spaties). Dan ga ik handmatig de bestelling in orde brengen. Hou de blog ook in de gaten voor de komende koopdagen!

zaterdag, november 19, 2011

Nog wat kerstkaartjes met de Copics!

Het is weer de tijd van het jaar om kerstkaartjes te maken, en ook ik ben daar druk mee bezig. Ik moet er nog wat voor mezelf maken, maar ook om te verkopen op de lokale kerstmarkt voor het goede doel. Ter voorbereiding van de beurs had ik ook een paar voorbeeldjes gemaakt met de schattige Pickle the Penguin stempeltjes van Wild Rose Studio. Deze zijn helaas al uitverkocht in de shop, maar als er voldoende interesse is, kan er altijd nog wat nabesteld worden!!!


Bovenste kaartje is gemaakt met Echo Park papier, dat in feite ook ontzettend goed te gebruiken voor de eindejaarskaarten. Het onderste kaartje had ik al getoond, maar heb hem hier nog een keer gezet omdat ik deze nog altijd ontzettend mooi vind. Bij de bovenste kaart heb ik het buikje niet ingekleurd, maar wit gelaten. Het geeft meteen een andere sfeer dan als ze wel gekleurd is...

Op het wit van de muts heb ik ook Stickles gedaan voor een glinsterend effect.


En hieronder de blauwe versie van de bovenste kaart, hier is er ook stickles op de muts verwerkt. En uiteraard zijn alle kaartjes afgewerkt met mijn eigen ontworpen tekststempeltjes, ook te koop in de Creanijn Shop.



Gisteren heb ik ook nog wat gekleurd, en dan vanmorgen verwerkt tot kerstkaartjes. Ik dacht dat ik er 6 had gekleurd, maar ik bleek er maar 5 liggen te hebben... Nu ja, de achtergrondjes zijn ook gemaakt met het Echo Park papier met verschillende bolletjes, en op de rand een gestreept lintje!



En dit is dan een detail van het rendiertje!



GEBRUIKTE COPICS:
* achtergrond: B000
* neus: RV69 - R27 - 0 (blender voor stip op neus)
* gewei: C1 - C2 - C3
* rendier: E15 - E18
* binnenkant oor: R20
* tekstrand: R27


Voilà, dat was het weer voor nu, eerst nog wat opruimen en dan ga ik weer wat proberen te kleuren!!!

GROTE STOCKVERKOOP in de webwinkel


Ik zit met een grote overstock en ben druk bezig met het afprijzen van honderden artikelen in de Creanijn Shop omdat ze allemaal véél te véél plaats innemen bij mij!!! Kom dus als de bliksem naar http://shop.creanijn.be/shop om je voorraad spulletjes voor scrapbook of kaartjes aan te vullen aan dumpingprijzen. De kortingen kunnen zelfs oplopen tot -70%!!!
Een greep uit de kortingen:
* alle Crea brads aan 0.75€ i.p.v. 1.25€
* Prima swirls: -1€
* Knoopjes: -1€
* Journaling boekjes: -1.50€
* plaksteentjes aan 1€
* embellishmentsets van Making Memories: 2.50€
* Kars alfabetstempels: 3€ i.p.v. 7.50€
* Lintjes van Marianne Design & MakeMe: -0.50€
* Fiskars randponsen: 15€ i.p.v. 19€
...

Bovendien krijgt elke klant bij aankoop van minimum 15€ een pakket met een layout op basis van mijn schetsen helemaal gratis. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt!!!


En er is meer: Je krijgt nog een extra korting van 15% op alle niet-afgeprijsde artikelen. Hiervoor dien je tijdens het uitchecken de code STOCK in te geven, de korting wordt dan automatisch verrekend.

Deze speciale kortingsactie is geldig tot eind november, dus sla nu je slag, want OP=OP!

Deel gerust dit bericht met meerdere mensen die interesse hebben in hobbymateriaal!!!

OPMERKING: Het is mogelijk dat bij het bestellen items niet meer op voorraad zijn, omdat de stock van na de beurs nog niet is aangepast. Je ontvangt hierover bij het klaarmaken van je bestelling bericht.

Sfeerbeelden Creanijn Verjaardagscrop 11/11/11

Vorige week vrijdag, op Wapenstilstand, heb ik uitgebreid mijn verjaardag gevierd met mede-scrappers! Het was voor mij wel redelijk uniek, want op 11/11/2011 ben ik dus 33 jaar geworden!!! Ik heb de hele dag rondgelopen met mijn kroontje, en ervoor gezorgd dat de deelnemers aan de verjaardagscrop niets te kort kwamen.




Tussendoor heb ik heel wat cadeautjes uitgedeeld, én uiteraard ook een leuke goodiebag met scrapspulletjes voorzien voor de deelnemers.


Het was al bij al een rustige dag, de eerste workshop was een layoutworkshop op basis van 3 van mijn schetsen. Eerst moest er dus papier uitgekozen worden, en dan kon iedereen op eigen tempo aan de slag gaan.




Uiteraard moest ook de inwendige mens nog wat versterkt worden, en ik had voor de gelegenheid gekozen voor een uitgebreide kaasplank, en in de namiddag kerststronkjes als dessert.






En omstreeks 16u ging iedereen goedgemutst en tevreden naar huis!!! Veel tijd om uit te rusten had ik niet, want we moesten 's avonds nog de Creanijn stand op de Kerst- en Creatiefbeurs opzetten, maar dat verslagje hebben jullie al van mij gekregen!


-------------------------------------------------------------------------------------------

In het voorjaar zal er weer een albumtrack georganiseerd worden! Op één dag maken we dan 20 pagina's op basis van mijn schetsen. De exacte datum is nog niet bekend, het wordt een zaterdag in maart, maar jullie kunnen mee beslissen wanneer deze dag moet plaatsvinden. Gelieve hiervoor de doodle even in te vullen: http://www.doodle.com/hxvbea2fv5t65skv Alvast bedankt!!! Het invullen van de doodle is geen verplichting om deel te nemen aan de scrapbookdag, het is gewoon om te peilen wat de dag is die voor de meeste mensen lukt.

dinsdag, november 15, 2011

Copic Ciao Markers


Tijdens de beurs hadden de Copic Ciao markers veel succes. Ik kan je vertellen dat Creanijn de meeste van de 180 kleuren in assortiment heeft. Ze staan nog niet allemaal in de shop, maar dat zou tegen het einde van de maand helemaal in orde moeten zijn.


Ook de grijze kleuren voor het inkleuren van de Pinguinstempeltjes van Wild Rose Studio die op de beurs gepromoot werden, zijn weer op voorraad!!!


Bij Creanijn zijn de Copic Ciao stiften steeds aan de goedkope prijs van 3.50€. Wie 36 stiften naar keuze koopt, betaalt 125€ en krijgt bovendien een opbergdoos helemaal gratis (t.w.v. 8€)!!!


Vanaf nu dus slechts één adres voor je Copic markers: Creanijn Scrapbooking - Voldersstraat 48 te Oostkamp. Hou de blog in de gaten voor de openingsdagen, de shop is ook open op afspraak!!!

STOCKVERKOOP komend weekend in de Creanijn Shop

Wegens het laattijdig leveren van een aantal groothandels, zit ik met een teveel aan stock. Daarom doet Creanijn komend weekend een grote stockverkoop!!!

Je kan in de Creanijn Shop terecht op:
* vrijdag 18 november van 19u tot 21u
* zaterdag 19 november van 9u tot 13u

Heel wat artikelen zullen met superkortingen aangeboden worden.
Het gaat onder andere om stempels, albums, embellishments (zoals eyelets, brads, lintjes), papierpakketten, ...
De kortingen variëren van -10% tot zelfs -70%!!!
Bovendien krijg je nog een extra korting van 5% op alle niet-afgeprijsde artikelen*!!!
Aarzel dus niet langer en kom vrijdag of zaterdag als de bliksem naar de Creanijn Shop, Voldersstraat 48 te Oostkamp.

* Bepaalde artikelen, zoals de Copic markers en de Creanijn stempels vallen niet onder deze kortingsactie, omdat Creanijn al lage prijzen hierop hanteert!!!

maandag, november 14, 2011

Sfeerbeelden Kerst- en Creatiefbeurs te Kortrijk

Eerst en vooral wil ik alle bestaande én uiteraard ook de nieuwe klanten van harte bedanken voor jullie aankopen van afgelopen weekend aan de Creanijn stand in Kortrijk Xpo.



Hier nog een paar foto's van de stand, de demo van mijn ma met de Copic Ciao markers en de workshops met Daphné!