vrijdag, april 23, 2010

Toch nog gescrapt

Deze week is het er weinig van gekomen, weer teveel werk met school en de voorbereidingen voor de scrapbookdag, maar ik kan alvast deze layout weer met jullie delen:

Nog steeds in Bolivië, een van de vele zoutmeren die we daar gezien hebben, ditmaal met een groene kleur. Weer een simpele layout, het linkerpapier zijn restjes. Stickers zijn van Basic Grey en uiteraard mochten stempels niet ontbreken op deze layout!!!

Dit weekend zal er ook weinig van scrappen in huis komen, maar geen paniek, we blijven bezig hoor!!!

zondag, april 18, 2010

Nog een layoutje

Voila, op de valreep van de vakantie toch nog een ander layoutje gemaakt ook. Deze komt in principe naast de layout die ik daarnet al gepost heb!

Op deze layout ook weer restjes gebruik van een vorige layout (flamingo pool) en dat was écht oud papier! Voor de rest niet veel speciaals, de foto's spreken al voor zich denk ik! Deze soort panoramafoto's zijn echt mijn favorieten, ik vind het altijd leuk om ze te verwerken in mijn scrapbook! Natuurlijk mochten stempels ook niet ontbreken, in dit geval de journaling accolades!

On the Rocks (Scrap & Stamp Challenge)

Zo, vanmiddag toch nog een beetje gescrapt, ben niet waar ik had gehoopt te zijn, maar ach, we weten zo wat te doen hé!

Deze layout heb ik dus zonet afgewerkt:

Foto's van een stopplaats in het zuiden van Bolivië, met leuke rotsen. Uiteraard weer gestempeld, zelfs 3 verschillende soorten gebruikt! De journaling is gestempeld op een ronde koffiefilter en verder nog een beetje gedistressed. Het gebruik van een niet-alledaags scrapvoorwerp is de challenge van deze week op SCRAP & STAMP Ik wist niet of de kaart ook zou tellen die ik van daar had meegebracht, dus heb ik er maar nog iets anders in verwerkt. Al het gebruikte papier (met uitzondering van de cardstock op de achtergrond) zijn restjes!
This is the layout that I've just finished! I'm still busy working in my Bolivia-album from our worldtrip. This was a stop with beautiful rocks. As usual (and the challenge I've set for myself: use more stamps on my layouts) I've stamped, and even 3 different ones! The journalinglines are also stamped on a round coffee-pad. The challenge this week on SCRAP & STAMP is to use a non-scrapbook item on your layout, so I chose to use this! Well, I've also used a little map I got there, but wasn't sure if this would count as a non-scrapbookitem, so I decided to use the coffee pad! And all the paper that I've used (except for the cardstock as the base) are scraps!

zaterdag, april 17, 2010

Sneak Peak 2 Scrapbookdag

Een andere vaste workshop tijdens de scrapbookdag is de layoutworkshop. We maken op basis van 3 van mijn schetsen 3 spreads (dubbele pagina's) Het papier is door de deelnemers zelf te kiezen, zodat het zeker bij je foto's past. Als er tijd over is, kunnen de foto's al op de layout verwerkt worden!


Meer info en inschrijven via de CREANIJN WEBSITE

vrijdag, april 16, 2010

Sneak peak scrapbookdag

De derde workshop van de scrapbookdag is een waterval-album. Hier alvast even een voorsmaakje van wat je mag verwachten!



Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar aarzel niet te lang!!! Meer info en inschrijven via de CREANIJN WEBSITE

Iets anders geknutseld!

Recentelijk heb ik me ook gewaagd aan het maken van een halsketting. Terwijl Wim op paasmaandag een trailrun aan het lopen was in Frankrijk, zat ik in de auto te kettelen met deze parels. Een aantal daarvan had ik gekocht op het boekenfestijn, en de rest bij de groothandel. Niet denken dat ik het scrappen plots ga opgeven hoor, maar af en toe eens een ketting voor mezelf vind ik wel leuk. Heb de smaak te pakken gekregen bij de opendeurdag van een groothandel waar je helemaal gratis een ketting mocht maken. Het kettelen zelf lukt al wat beter dan voorheen, en ben toch wel fier op mijn eerste zelfstandige creatie! Langlanglang geleden ooit nog voor een demo voor Nellie Snellen kettingen gemaakt met de Terra kralen, en die kettingen draag ik ook nog heel veel. Maar dit is weer wat anders! Ben benieuwd of jullie dit ook mooi vinden!

donderdag, april 15, 2010

Een nieuwe site ontdekt!!!

Al surfend kwam ik weer een ontzettend leuke site tegen, althans voor de scrappers die sketches zo leuk vinden (zoals ikke!) Dus dit is de link van de blog van Allison Davis waar je ook weer inspiratie kan vinden! En te meer dat ze ook veel met kleinere foto's werkt, da's helemaal mijn ding voor het ogenblik!!!

Happy Scrapping!!! Ik weet weer wat gedaan!!!

woensdag, april 14, 2010

Nog meer Bolivië-layouts

Heb de laatste dagen elke dag een layout gemaakt. De kleuren waren wat moeilijk, vandaar dat ik gewoon papier bij elkaar gezocht heb om dan met wat blokken en stroken te werken, met deze layouts als resultaat:

De linkerpagina toont de fauna in het gebied, vicuna's en viscacha's. Omdat ik ook hier weer té veel foto's had en moest selecteren, heb ik een paar kleintjes bij elkaar gezet en als border gebruikt. De rechterkant toont rotsen in de uitgestrekte hoogvlakte, waarvan eentje de vorm heeft van een boom. De journaling is weer handgeschreven, en zoals ik mezelf heb voorgenomen heb ik ook hier weer op gestempeld, opnieuw het rotsblokje. Wel met de mask-techniek, zodat het lijkt alsof ze achter elkaar liggen. Het achtergrondpapier is écht oud papier van Basic Grey, en nog andere vellen uit mijn oude collectie!

En dan een speciale: mét ROZE!!! Stel je voor! Nu, de meesten weten wel dat roze niet echt mijn ding is, maar nood breekt wet, ik heb uiteraard roze moeten gebruiken bij deze foto's van de talrijke flamingo's die daar in het gebied voorkomen. Alleen het streepjespapier is recent (Kaisercraft), maar de rest weer uit de oude doos. Vind het goed geslaagd van mezelf om de kleine fotootjes te verspreiden links en rechts, mijn oorspronkelijk idee was langs één kant. Voor de rest een authentieke flamingo-veer in mijn layout verwerkt (vastgestoken via eyelets en gluedots) en ook een metalen souvenir die ik ter plaatse gekocht had. En ook hier weer gestempeld, het lijkt wel water. Ik had het lumineuze idee om er flamingo's bij te tekenen, alleen ben ik niet zo'n tekenwonder en vind ik ze half mislukt. Maar ja, ze staan er nu op, dus we laten het maar zo! En nog een leuk grappig detail: over één van de foto's heb ik "unknown species" gekleefd! :-)

maandag, april 12, 2010

The new me!

Ziezo, ik ben net terug van de kapper! Maar niet zonder eerst foto's te nemen van mezelf! Zo zag ik er deze morgen nog uit:


En ik heb mijn haar laten afsnijden ten voordele van Kom op tegen Kanker, om pruiken te maken voor vrouwen die chemo volgen. En bovendien kon ik op die manier helemaal gratis een nieuwe coupe krijgen! Nu, 't is wel iets korter geworden dan oorspronkelijk de bedoeling was (het kan zelfs niet meer in een staartje), maar ach, het groeit toch wel weer bij zekers! Dus dit is The New Me!


zondag, april 11, 2010

En mijn laatste wapenfeiten voor dit weekend!

Ik heb zopas de laatste hand gelegd aan mijn layouts voor dit weekend, denk dat het voor de rest van de avond voor de TV zal worden! Maar ik kan alvast niet klagen van mijn werk van deze week, zo schiet het album weer een beetje meer op natuurlijk! 14 layouts (7 spreads) in 3 dagen is niet mis hé!

In Salar de Uyuni ligt er een koraaleiland vol cactussen, en ik had ook héél véél foto's genomen, dus ik moest serieus selecteren tot ik dus deze 11 overhield voor mijn layout van te maken. Ook het toegangsticketje heb ik erin verwerkt, het had net dezelfde grootte als de kleine foto's. Voor de gelegenheid heb ik eens niet gestempeld op deze layout, ik had ook niet echt een passende voor erbij... En de layout komt ook niet uit mijn voorraad, maar wel gemaakt met allemaal restjes, alleen de achtergronden niet!

En ook deze layout is alleen gemaakt met restjes papier, die ik weer op mijn typische manier heb verwerkt als stroken en blokken. Het zijn leuke foto's die we op Salar de Uyuni hebben gemaakt. Was wel niet simpel om een goede combinatie te vinden, omdat vooral het blauw en wit overheerst. Ik heb hier wel stempels gebruikt en met de cirkelsnijder uitgesneden.
Nu neem ik even een scrappauze, misschien morgenavond scrap ik weer verder!!!

Layoutje van gisteren

Gisterenavond weer een layoutje kunnen scrappen, ditmaal van La Paz, de administratieve hoofdstad van Bolivië.

De layout komt ook uit mijn naakte layoutsdoos, en de buitenste stroken (met bruin en blauw) zijn in feite de stroken die in de verpakking zitten van Tim Holtz Design Ruler! Ik had de mijne gespaard en een klant had die ook weggegooid, dus ik heb er dan maar een mooie layout van gemaakt, samen met nog stroken uit de Travel Pad van My Little Yellow Bicycle. De nummers op de foto's zijn gestempeld en dan met een cirkelpons uitgedrukt, en op de linkerpagina komen de nummers dan terug met de journaling over de foto. De nummertjes waren oorspronkelijk wit (uit de Zeeman), maar ik heb ze met alcoholinkt bruiner gemaakt, omdat dit nu eenmaal beter past bij mijn layout! De algemene journaling heb ik in een leuke stempel met swirls gedaan, die swirls lijken wel op die van het papier!

En nu ga ik eerst gaan sporten, en hoogst waarschijnlijk zet ik me vanmiddag weer aan tafel om te scrappen!!!

zaterdag, april 10, 2010

Creanijn in overdrive

't Is vakantie en ik probeer mijn achterstand in het wereldreisalbum wat weg te werken, maar ik denk dat dat de eeuwige illusie is van een scrapper, om helemaal mee te zijn met de foto's... Maar ik doe mijn uiterste best, het Bolivië-album begint op z'n einde te lopen!
Een layout over dingen die ook wel moeten gebeuren op reis, namelijk naar de kapper. Bij mij is het vrij simpel, gewoon een stuk eraf en meestal doet Wim dat. Maar een mannencoupe is natuurlijk wat anders! Dus ik gezellig mee om foto's te nemen terwijl Wim dus een Boliviaans kapsel krijgt. LOL, nee gewoon beetje bijknippen dat hij weer toonbaar is! Heb ik al gezegd dat ik mezelf een serieuze challenge heb opgelegd: oude dingen vaker gebruiken én meer stempelen. En voilà, dat is ook bij deze layout gebeurd: oud papier van Basic Grey en voor de titel heb ik gebruik gemaakt van Making Memories foam stamps...

En dan een beetje een overzichtslayout met foto's die ik hier en daar genomen heb op de bus, meestal met nog grappige anekdotes verbonden ook. Die heb ik erbij geschreven naast de foto's. Ook de bustickets en blaadjes voor de belasting op het gebruik van de terminal heb ik hier verwerkt. De stempel is deze keer langs de boven- en onderkant van mijn pagina's gebruikt met de tekst "on the road" (hoe toepasselijk) en verder nog wat rubons van Kaisercraft van hun reis-reeks. Qua oude spullen heb ik een layout gebruikt die ook al een hele poos in de doos met naakte layouts te vinden was, maar ik ben weer heel tevreden over het resultaat!!!

Ik had vroeger al een paar "use up your stash"-challenges afgewerkt, ik denk 4.5 stuks in totaal, dus dat is om enkel en alleen je oud materiaal te gebruiken vooraleer je je nieuwe supplies aanspreekt. Aangezien ik op den duur niet meer goed weet wat ik al had of niet had aan het begin van de challenge, heb ik mezelf dus voorgenomen om ook met nieuwer materiaal te werken, maar steeds te combineren met minstens één oud iets op mijn layout! En wonder boven wonder, het lukt me aardig!

Thanks Scrap & Stamp for the inspiration to use more stamps on my layouts, have been using them ever since I discovered you on EVERY layout so far, how cool is that!!!

vrijdag, april 09, 2010

Overactief!

Ja, dat kun je wel zeggen, want ik heb weer 2 spreads klaar! Ik was er ook al afgelopen zaterdag aan begonnen, en gisteren dus weer verder afgewerkt. We zijn nog steeds bezig met het album van Bolivië, maar het einde komt in zicht!!!

Vooraleer we naar de mijn mochten, moesten we cadeautjes kopen op de mijnwerkersmarkt, onder andere cocabladeren, sigaretten, alcohol met een percentage van maar liefst 96% en dynamiet! Dat zie je allemaal op de linkerpagina. De rechterpagina toont dan de foto's van net aan de mijn, waar we onder andere mochten poseren met het brandende dynamiet! Deze layout stak al héél lang in mijn "naakte" layoutdoos, en dus nu maar eens gebruikt! Enne, wat meer is, zelfs gestempeld! De volgende layout is met foto's in de mijn, die had ik ook al half af afgelopen zaterdag, dus gisteren enkel nog de titel en journaling. Ik vond vandaag toch dat er nog iets tekort aan was, en ik heb er nog de brads aan toegevoegd. Ze lijken op schroeven, en die had ik ook al héél lang in mijn doos liggen. Ik heb me voorgenomen om vanaf nu meer van mijn oude spullen op te gebruiken en ook meer de materialen die ik al langer niet heb gebruikt eens van onder het stof te halen. Ik heb het toch, dus laten we ze eens gebruiken.

Misschien ook een leuke uitdaging voor jullie? Gebruik materialen wat je al lang hebt liggen en al lang niet hebt gebruikt! Je zal zien dat je op die manier hoogst waarschijnlijk nog een schat aan materiaal hebt liggen!!!

A sporty challenge

Op de blog van Scrap & Stamp loopt nog tot en met vandaag de challenge om een layout te maken rond sport, én uiteraard is het ook de bedoeling om er stempels op te gebruiken. Ik heb gesolliciteerd voor een plekje in het DT, en ik besloot om vandaag op de valreep nog een layout te maken voor die challenge!

Ik had nog een pakje foto's liggen van de eerste loopwedstrijd van Wim, een aflossingsmarathon. De meeste foto's zijn van aan de start, en op zich ook weer een challenge, want ze zijn in het formaat 10 x 15 cm. Ik ben niet meer gewoon om met die grote foto's te werken, dus ik moest hier en daar wel wat croppen, en ik kon ze ook niet meer matten...

Voor de gelegenheid dus wat oud papier uit mijn "archief" opgediept, ook oeroude stickers van Karen Foster gebruikt (ooit nog eens gekocht met de bedoeling ze op een looplayout te gebruiken) en natuurlijk niet te vergeten de stempels. Met mijn Making Memories stempelsetje heb ik RUN rondom mijn donkerblauwe cardstock gestempeld, en ook het hokje van de datum is gestempeld. En nu maar duimen dat ik misschien een leuk prijsje win!!!

On the blog of Scrap & Stamp there is a weekly challenge, and this week you had to make a layout about sports, and of course to use stamps as well!!! I've applied for a membership in the DT, and I decided just before the end of the deadline to make a layout for the challenge!
I still had a set of photos from the first running competition of Wim, a relay marathon. Most pictures are from the start, and these pictures were a challenge as well, because they are 10 x 15 cm. I'm not used to work with this size of pictures any more, so I had to crop here and there to fit them on my page, and because they were so big, I decided not to mat them...
I've also used some older paper from my "archive" and ancient stickers from Karen Foster (I once bought them to use on this kind of layouts of my running husband...) and not to forget the stamps of course! With my Making Memories stamp set I stamped RUN everywhere around the cardstock and also the datebox is stamped. And you never know that I win a price with this layout!!!

donderdag, april 08, 2010

Stempels op je layouts

Dankzij Isolde ben ik op deze leuke website terecht gekomen met één grote challenge: gebruik meer stempels op je layout. Ik heb gesolliciteerd voor een plaatsje in het designteam. Maar zelfs als ik het niet zou halen, dan ga ik proberen om in de toekomst meer te stempelen op een layout. Ik ben me nogmaals gewust geworden van al die stempels die ik heb, maar zelden gebruik, dus we gaan er werk van maken!

Gescrapt!

Afgelopen zaterdag was er een heel gezellige bijeenkomst van het scrapforum waar ik ook lid van ben. Het was leuk om een heleboel mensen eens in het echt te zien, en op die manier een dag samen door te brengen met onze gemeenschappelijke passie: SCRAPBOOKING!!!
Nu, ik was niet 100%, al van de vrijdagavond na het oudercontact begon ik me al niet goed te voelen, en dan heel de zaterdag nauwelijks wat gegeten, met uitzondering van wat druivensuikertjes... Nu, ik kwam de dag wel goed door, als een mens kan scrapbooken hoef je aan niet te veel anders te denken!
Tussen het demonsteren van de Slice (die nu ook wel hoog op mijn verlanglijstje heb staan), het verkopen en het kletsen door was er wonder boven wonder ook nog tijd om wat te scrappen! En ik heb gisteren nog de laatste hand gelegd aan een paar van de layouts die ik toen begonnen was, met dit als resultaat!!!

Ik ben al bezig met het einde van mijn Bolivië-album, maar heb dus nu ook eens werk gemaakt van mijn titelblad. Alleen de stempels heb ik gisteren nog toegevoegd, een beetje om de vele stempelcontroles aan de grenzen te symboliseren!

Layout van de Nationale Munt, met op de linkerbladzijde zilverschatten en op de rechterpagina hoe het zilver gesmolten werd. Ik heb ook de munt verwerkt die we daar ter plaatse geslaan hebben (ik voor de show op de foto, Wim in het echt) Voor de gelegenheid ook nog een keer mijn Basic Grey Notch Tool uitgehaald voor de halve cirkeltjes om de munt in munthouder ertussen te schuiven. En ik ben daarnet tot de constatatie gekomen dat ik een deel van mijn journaling dubbel heb geschreven, dat het dus ook op de layout ervoor had genoteerd. Nu ja, beter twee keer kan geen keer zeker???

En tot slot de layout waar ik zaterdag enkel nog de titel moest kleven en de journaling in het net schrijven. Vind die blokkenverdeling nog goed gevonden om de vele foto's die ik heb te verwerken. Zo blijft de aandacht toch voldoende op de foto's.

zaterdag, april 03, 2010

Layouts van de wereldreis! DEEL 2

Vanuit La Paz hebben we een vlucht geboekt richting Rurrenabaque, de pampas wat dicht aanleunt bij het tropisch regenwoud. Dit is in feite de "begin"pagina van deze excursie. Gebaseerd trouwens op de Crazy Summer Sketch die al een hele tijd in mijn schetsendoos zat en er met deze foto's eindelijk uitgekomen is!
Een schitterende activiteit was het vissen op piranha's! Ik had ook een visje, maar het bleek uiteindelijk een sardientje te zijn. Maar ik was er wel trots op!!!

En onder de linkerfoto van Wim is de journaling te vinden, over hoe je op piranha's moet vissen, héél makkelijk!
Tijdens een wandeling gingen we op zoek naar de anaconda, een gevaarlijke wurgslang, maar die hebben we helaas niet gezien, of toch een klein stukje van een opgerold exemplaar in een holle tak... Maar niet op de foto... Tijdens de tocht nog een heleboel andere dingen gezien, slangenvel en dode krokodillen (die te stom zijn om de weg naar het water terug te vinden als het droge seizoen eraan komt) en dode koeien...
In de bomen zitten ook heel wat soorten apen, en op de linkerpagina heb ik foto's van al die verschillende soorten gezet. Op de rechterlayout heb je de capibara, een soort van groot knaagdier dat zich vooral langs het water ophoudt.

En het flapje met de capibara's kan open, waardoor heel wat vogels verschijnen (links de roofvogels, rechts de watervogels) en ook het foldertje van het nationaal park.

Langs de waterkant zijn nog heel wat andere dieren te vinden, zoals je hier kan zien, namelijk schildpadden en krokodillen!!! Heel eenvoudige layout, en voor de verandering eens een foto gecropt, dat paste mooi in de linkerbenedenhoek!

vrijdag, april 02, 2010

Layouts van de wereldreis! DEEL 1

Deze stond al een hele poos op de schetsenblog, maar nog niet hier getoond. Een archeologische site buiten La Paz, ook ditmaal lekker veel foto's op één layout gebruikt!


Ook een van de leukere activiteiten van op reis, vanuit La Paz eerst met een busje en dan 64 km downhill langs een levensgevaarlijke weg met afgronden van een paar honderd meter! Dit was het enige moment in de reis dat Wim me niet bij kon houden!!! Heb gebruik gemaakt van een mat met tekst, soort van nep-ticketjes op een strookje om het echte ticket vast te houden en nog een paar reis-stempels!

En dit zijn dan foto's van onderweg op de Death Road, langs de weg staan kruisjes en af en toe zie je nog een wrak liggen in de diepte... De letterstickers waren oorspronkelijk roze, maar die heb ik ingekleurd met stempelinkt, bruin is nu net iets meer mijn ding dan roze! En nog wat versieringen van Kaiserkraft ook nog gebruikt.
Volledig uitvullen
Even buiten Sucre heb je de grootste vindplaats van dinosauruspoten ooit, en dat moest uiteraard ook bezocht worden. Een aangenaam park met replica's maakte het net iets interessanter dan enkel die muur te zien. Ik heb voor de gelegenheid gebruik gemaakt van dinosauruspapier van Basic Grey en ook speciaal voor deze layout de stempels van de dino's gekocht...

Onder de panoramafoto zit de journaling verborgen, en nog wat kleine foto's, alsook de toegansticketten (bus, park en fotografie)
En met deze layout zitten we alweer bijna aan het einde van Bolivië, buiten Uyuni heb je een treinkerkhof die ook traditioneel bezocht wordt vooraleer de zoutvlakte in te trekken. Ik zou er uren kunnen gespendeerd hebben, zo fotogeniek was deze plaats. Ook de panorama-foto die over 2 pagina's doorloopt vind ik super geslaagd! En voor de rest niet te veel poespas, de foto's spreken voor zich!
Morgen mogen jullie nog meer layouts van de verwachten, maar dan ga ik weer aan de slag moeten, want dan heb ik voorlopig weer alles getoond wat ik de laatste tijd gescrapt heb!!!

donderdag, april 01, 2010

Forum

Wil je als scrapper nog meer scrappers leren kennen? Dan kun je terecht op het forum van Stephanie http://scrappen-is-fijn.actieforum.com/forum.htm
Het is een leuke plaats om te kletsen, je layouts te tonen, informatie uit te wisselen en zo meer. Kom zeker eens langs, meld je aan en doe gezellig mee!

Een verstekeling?

Ik ben mijn spullen aan het verzamelen om zaterdag met een aantal mensen van het forum samen te scrappen. Dus mijn trolley klaargezet en al wat beginnen vullen. Tot plots iemand er niets beter op gevonden had dan zich pardoes op mijn trolley te zetten!!! Ik denk dat Speedy de laatste tijd iets heeft met scrapbookspullen van mij! :-)


En toen meneer geen zin meer had om op de trolley te zitten, maar in de zetel te slapen en te rollen (tot hij er nota bene ook uitviel) kon ik weer verder met vullen!!!

En nu nog wat duiklayoutjes!

Ik heb de laatste tijd niet alleen konijnenfoto's gescrapt, maar ook wat duikfoto's, met dit als resultaat!
Den Osse was de eerste duikplaats voor onze openwater-duik, en op dezelfde plaats was ook mijn eerste "stage"-les voor mijn onderwaterfotografie-cursus. Daarom ook wat fotootjes van boven water, gewoon voor mezelf ook om te weten wat welke duikplaats is. De visjes zijn gesneden met de Cricut cartridge "Life is a beach", daar staan wel nog meer leuke figuren op die ik met mijn duikfoto's kan combineren!

Dit zijn de beste foto's van mijn eerste duik, met prachtige kreeften die je daar massaal tegenkomt. Gelukkig is het verboden om ze daar te vangen. En ik heb ook 4 krabben op een rij gefotografeerd (foto linksboven) en dit komt terug in de krabben die ik met de Cricut gesneden heb.

De tweede duikplaats van de fotografiedag was Scharendijke, dus ook weer foto's van boven (én in) het water. Niet zo makkelijk om een zelfportret te maken hoor!!! En ik heb me ook een aantal Fiskars-randponsen aangeschaft, waaronder ook deze leuke met golfjes. Die zal ik wel regelmatig kunnen gebruiken bij dit soort foto's!
Deze layout is gemaakt met alleen maar restjes. Dit zijn foto's van mijn 2de sessie van mijn opleiding voor onderwaterfotografie. Vind ze behoorlijk goed voor mijn eerste foto's, maar dankzij nieuwe fototoestellen (daar had ik die van de duikclub in bruikleen) zou het alleen maar beter moeten gaan! Oefening baart kunst natuurlijk, alleen is dat voor onderwaterfotografie niet zo evident...
En tot slot nog een layout met recentere foto's. De andere waren van voor de wereldreis, deze zijn van vorig jaar augustus, toen deden we onze stagelessen voor Advanced Divers en bleven we in Zeeland kamperen. En dankzij dus beter fototoestel en flits heb ik ook veel mooiere foto's kunnen maken. De onderwaterwereld is echt wel fascinerend, ongelooflijk wat je daar allemaal ziet van klein leven!!!