woensdag, januari 31, 2007

Eindelijk is hij er!


Eindelijk is het langverwachte speciale nummer van 1001Scrapbookideeën rond Heritage foto's dan uitgekomen! Het was eerst gepland voor november, maar werd dan uitgesteld naar eind januari. Gisteren viel het tijdschrift alweer in de bus, met maar liefst 8 layouts van mijn hand. Voor mij was het een hele uitdaging om met oude foto's aan de slag te gaan, maar vond het zeker héél leuk om te doen.

Even wat sneak-previews voor de nieuwsgierigen. Het tijdschrift komt eerstdaags ook in mijn shop te staan!


zondag, januari 28, 2007

En nog meer konijntjes gescrapt!

Bij het opruimen kwam ik tot de ontdekking dat ik een paar weken terug konijnenfoto's had besteld om een project van op SAG, namelijk het cardboardboekje af te werken. Het was gegeven door één van mijn favorieten, namelijk Lance Anderson van Rusty Pickle.
En vanmiddag heb ik maar besloten om daar eindelijk werk van te maken.
Het is een boekje geworden met allerlei foto's van onze konijntjes die we nu op dit moment hebben!

De cover had ik al gemaakt, de letters deden me denken aan het logo van The Beatles, één van mijn favoriete bands. Het boekje is achteraan ook door Lance gesigneerd.

Het boekje zelf was zo goed als af, alleen de foto's ontbraken nog. Elk konijn heeft een dubbele pagina met één grote en een aantal kleine fotootjes, en uiteraard hun naam.



Nog wat konijnenlayouts erbovenop

Deze pagina's had ik al een tijdje terug gemaakt, maar de "finishing touch" ontbrak nog.
De linkerpagina was als voorbeeld gemaakt voor de scrapbookdag van oktober, maar heb nu eindelijk de tweede pagina van de spread gemaakt en tekst toegevoegd.

Dit is ook een leuke geworden, met lekker veel foto's.
De flap met "Enjoy" kan ook open en dicht met een magneetje.
Binnenin vind je nog meer foto's.
De tekst ontbreekt nog...

En deze layout had ik gemaakt toen mijn nieuwe Pebbles-papier binnen gekomen was, en ik wist dat ze perfect paste bij de tuin-foto's van Stampertje!

Thailand album eindelijk af

Zo, mijn doel vorig weekend was om tegen het einde van de week het album van Thailand af te hebben, en het is eindelijk zover. Of toch zo goed als, ik denk dat er nog één layout van een hotel ontbreekt bij nadere controle, en hier en daar nog wat tekst.
Maar het is dus eindelijk gelukt, anderhalf jaar na onze reis en 180 layouts verder...
Hier even een overzichtje van de laatste layouts!
En hopelijk kan ik snel aan de slag nu met Tanzania!!! En dat zal hopelijk sneller gaan, want ik heb waarschijnlijk een hoop minder foto's.

Dit is het titelblad van een excursie naar de zeekraters. De titel ontbreekt nog, die wil ik met mijn nieuwe Cricut-cardridge maken, maar die was vorige week nog niet mee met de levering...

Bij de onderstaande pagina's heb ik met vrij veel vergrotingen en panorama-foto's gewerkt. Als ik mijn foto's bestel, neem ik vaak van de mooiste foto's een groter exemplaar, maar het is pas wanneer ik begin te scrappen dat ik erover nadenk. Maar blijkbaar vond ik het van deze uitstap nodig om "breedbeeldfoto's" te gebruiken!

Veel kijkplezier alvast!








Weer nieuws van het konijnenfront

Zo, ik heb vanmiddag weer hard gewerkt bij de konijntjes.
Het begon in feite al vorige week, toen ik tot de ontdekking kwam dat de konijnenopvang De Konijnenburcht overbevolkt aan het worden was, en er helaas konijntjes op de wachtlijst geplaatst moesten worden. Dus probeerde ik Wim te overtuigen om er twee tijdelijk in huis te nemen, tot er iemand gevonden wordt om voor ze te zorgen. Nu ja, ik mag wel, op voorwaarde dat ik zou gaan lopen. Nu moet je weten dat dat voor mij een hele opgave is, want ik loop ABSOLUUT niet graag, maar voor de konijntjes alles natuurlijk! Dus vanaf deze week ga ik lopen, en in ruil krijg ik er tijdelijk 2 konijntjes bij. De opvang heeft geen hokjes op overschot, want met 30 konijnen zitten ze tjokvol. Dus ging ik vanmorgen op het internet maar op zoek naar een hok voor onze logees. En al vrij vlug vond ik op een zoekertjessite een konijnenhok voor 25€, en wat meer was, het was in Oostkamp! Dus maar vlug gebeld en ze gaan ophalen voor er iemand anders mee ging lopen. En dan was het tijd voor een grote reorganisatie in de konijnenren, wat niet zo makkelijk was.
Wim besloot om Floppy wat te knuffelen in de zetel, zodat ik ongestoord mijn gang kon gaan. Ik had ook ontdekt dat de zijkanten van het hok openkunnen, en probeerde een nieuwe constructie uit voor de kleintjes. Maar ze konden nu makkelijk bij de andere konijnen komen, en wonder boven wonder: het ging vrij goed, er was niet te veel ruzie tussen de 5. Maar goed dat Flop er niet bij was, dan ging het hoogst waarschijnlijk wel anders zijn.

Na heel wat heen en weer geschuif, kwam ik uiteindelijk met deze opstelling:

En nu nog wachten tot we onze logees kunnen ophalen, dat zal waarschijnlijk woensdag of zaterdag worden. Maar daarover horen jullie wel ten gepaste tijde wel meer! Ik wou ervoor zorgen dat het nieuwe hok in de ren kwam te staan, maar wel zodat de anderen ook nog voldoende bewegingsruimte zouden hebben.
Op een gegeven moment riep Wim me, hij zat in de zetel om Floppy te knuffelen. En toen moest ik echt wel mijn fototoestel boven halen, want Floppy zat gewoon op zijn poep! Wat een grappig gezicht was me dat!

maandag, januari 22, 2007

De verjaardagskonijntjes

Onze drieling is afgelopen woensdag 17 januari welgeteld één jaar oud geworden!
Nu, het was een onverwacht nestje, maar we hebben besloten om ze allemaal te houden, omdat ze zo verschillend waren.
Een jaar geleden was het wel een serieuze schok op het eerste moment, toen ik dit zag:



Ik dacht dat er iets verschrikkelijks aan de hand was met haar, want we hadden absoluut geen vermoeden dat ze zwanger was. Ze had wel een wat dikkere vacht gekregen onder haar kin, maar dat was ook alles... Floppy was inderdaad een keer ontsnapt en we vonden hem bij Pluis, maar wist ik toen veel dat een konijn pas z'n eisprong krijgt als het gedekt wordt. Daarom is het dus altijd prijs! En ja hoor, bij nadere inspectie van het hokje, kreeg ik dit te zien:


Ik had altijd al graag eens een nestje konijntjes gehad, om de evolutie te zien. Bovenaan zie je 3 konijntjes, onderaan, tussen het plastic lag er nog eentje. Maar helaas was hij al volledig afgekoeld en ondertussen overleden... Waarom lag er plastic in haar hokje? Wel, omdat het een buitenhok was dat binnen stond, en om de vloer netjes te houden lag er onder het stro en krantenpapier een vuilniszak, maar dat heeft ze dus allemaal gebruikt om er haar nestje mee te maken. Maar er bleven dus 3 konijntjes over, en die groeiden als kool. Die kleintjes veranderen toch zo snel! En dit was de fiere mama Pluisje, ze zorgde wel héél goed voor haar kroost. En haar kale buik was ook wel een grappig zicht!

Twee dagen oud


Drie dagen oud, hun kleur is al te zien



Close-up van de kleintjes


Hier zijn ze ongeveer een weekje oud.

12 dagen oud


Bijna een maandje (in het mandje)




En dit zijn de meest recente foto's van hen!


Ik zou ze voor geen geld ter wereld meer willen missen hoor, onze knuffels!